@Mustafa Can ERGÜN
Çok güzel bir seçim, hiç pişman olmazsınız. Gerek asfalt gerekse patika-mıcır yol kalitesindeki her holda yılın 12 ayı gayet rahat kullanırsınız.
Belkide Türkiye yol şartları için en iyi seçimdir diyebilirim. Üstünde gelen kalın lastik opsüyonunun yanında ileride kendinize bir çift daha jant seti yaparsınız ve 23mm. yol lastiği ile kullanırsınız ( eğer isterseniz). Bu şekilde kullanan birçok sporcu tanıdım.
Cyclocross bisikletleri bir MTB nin gireceği her yola girer, çıkamayacağı her yoldanda çıkar.
(link)
@Sertaç EKİCİ
Virajlara yol bisikleti gibi girmezmi? Tamamen yanlış bir yorum, kullananın tekniğine bağlı. Tekniğiniz iyiyse her viraja gayet iyi girer ve çıkar.
Cyclocross yarışlarına bir bakın, adamlar çamur arazide ne virajlara yatıyorlar.
Asfaltta kullanımı ise eğer 23-25 mm. yol lastiği taktıktan sonra hiç fark etmez.
Cyclocross bisikletlerinin geometrileri temelde yol-yarış kadroları ile aynıdır.
En önemli fark arka maşanın 35-37mm. ye kadar lastik kalınlığını alabilmesi, ön maşanın aralıklarının biraz daha geniş olması ve wheel base arasının 1-2 cm. kadar daha uzun olmasıdır. Yani temelde Yol bisikletinin yaptığı herşeyi gayet iyi karşılar.
@koray bulut
Nasıl çok net bir gerçek? Kullandınızmı? Ben birçok cyclocross bisikletini test ettim, 23-25mm. kalınlık yol lastiğiyle gayet iyi netice verdi.
Daha iki hafta önce Bodrum -Milas yolu arasında Triathlon'cu bir arkadaşımla antremanlar yaptık, altında ince lastik Scott cross bike vardı ve gayet memnundu.