Scudo Sports

Hd fren seçimi

Ben 200 ve 300 tl arasında düşünüyorum varsa bu bütçeye uygun bişey yazın zahmet olmazsa.

Scudo
@Furkan Kılınç Rica ederim hocam, yanlız şöyle de bir durum var
Avid Magura ve Formula şirketleri yağ olarak Dot 5 kullanırken (her benzincide bulmak mümkün litresi 15 lira) shimano kendi ürettiği yağı kullandırtıyor, dot yağı performansı etkilemekte, onunda litre fiyatı 140 lira civarı buda ayrı bi nokta, eğer arazi ve sert bi kullanım tarzınız yoksa yağı değiştirmeden 5 seneye yakın kullanmak mümkündür.

• Beğen
Tepkiler: Furkan Kılınç
Frenlerde kullanacaginiz yag miktari toplamda 2 fren icin 30 - 50 ml. civari olacaktir. Tektro mineral yag 50 ml si 20 TL civari. siringa hortum vb. yaninda veriyorlar. Dot 5 yagda yarım litre olarak benzin istasyonlarinda mevcut. Asagi yukari yarım litresi 20 - 25 TL civari. Sonucta ariza cikmazsa 2-3 yil minimum kullanirsiniz...

• Beğen
@Furkan Kılınç
Evet ben degistirirken tektro ile degistirdim yagi. 2 aydir sorun yok. Performans ayni... Ama hava alma islemini saglikli yapmaniz lazim! Tum yagi degistirdiginizde bazen kullanim sonrasi takviye gerekebiliyor. On frenimde oyle oldu maalesef :)

• Beğen
Ben daha önce avid elixr 1 ve shimano br serisini kullanırken, eczanelerde satılan, serum seti ile halletmiştim işimi, yapmaya niyetlenen olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Ispartada sağolsun bisikletten anlıyomuş taklidi yapan tamirci müsveddeleri varken en iyisi kendi işini kendin halletmen, bi yağ değişimine 70 lira istenirmi arkadaş. :acpsnr:
Dediğiniz gibi aynı işi gördükten sonra ne diye verelim fazladan 50- 60 gereksiz masraf :)

Öncelikle iyi günler lütfen yardımcı olursanız sevinirim daha 2 ay önce aldığım sedona 720 avid db1 fren sistemli bisikletimin disk frenlerinde ötme var , fren tutuşları ilk günkü gibi mükemmel , heralde burada duramam dediğim yerde zınk diye duruyor ... neyse rotorlarda yamukluk yok sorun heralde kaliper ve balatalarda sizce bu ötme bir sorunmu yoksa değilmi ne yapmalıyım şimdiden ilginiz için teşekkürler .

@Umut AKAN

Merhaba Umut,
Çok yüksek ihtimalle fren padlerin rotora sürtüyor.Kaliperleri maşaya ve kadroya bağlayan vidaları gevşetip fren koluna sonuna kadar basarak vidaları tekrar sık.Eğer bu yöntem çözüm olmazsa kaliperin arasından bakarak padler rotora sürtmeyecek şekilde ayarladıktan sonra vidaları tekrar sıkman gerekiyor.Zaman içinde alışırsın çok kolay bir işlem.Umarım açılayıcı olmuştur :)

Anlatımınız çok açıklayıcı oldu teşşekkür ederim . :) peki sizce bu büyük bir sorunmu bisiklete zarar verirmi

Bu şekilde kullanırsan padler dengesiz erir ve değiştirmek zorunda kalırsın. Daha büyük bi sorun yaratıcağını sanmıyorum.Sen hemen halletmeye çalışki padlerin boşa gitmesin

Anlatımlarınız çok teşşekkür ederim :) iyi akşamlar

Hayes frenler hakkındaki düşünceleriniz nelerdir arkadaşalar ? (stoker trail-ryde )
Birde bu linkteki formulalar hatrı sayılır bir indirimde nasıldır sizce ?
(link)

Furkan bey benim arkadaşımda giant revel var kendisi fren sistemi olarak Hayes kullanıyor sıkıntısı da şu frenleme olarak cok güzel olduğunu belirtti fakat balatalar normal bir hidrolik frene göre daha ilerideymiş bu yüzden milimetrik ayarda dahi sürtme söz konusu olduğunu söylüyor tabi seçim sizin iyi günler :)

• Beğen
@Furkan Kılınç Hocam hayeslere o kadar para vericeğinize aynı sitede daha ucuz rakama XT seti var, hem bisikletinizin diğer parçaları ile uyumlu olur, (Sram değilse tabi:))
Şahsen xt tercih ederim hayes yerine, kullandıkları balata türü farklı olduğundan shimano serisi için balata sıkıntısı çekmezsiniz hayes için aynı şeyi söylemek zor malesef.
Ayrıca slx,xt,xtr serilerinde parmak ayarını, herhangi bir araç kullanmadan yapmak mümkün buda diğer bir artısı.
Tercih sizin tabi. :)

Çok uzattım bu işi ya :) şu önceden bahsi geçen slx ler eski seri (665) olmasa çoktan almıstım ama hala kafam karışık baya :) @Hicret Maruf

665 serisine takılma sebebiniz yağ haznesi ise bunu takmanıza gerek yok. Eğer sıfır alıcaksanız, yağ derdiniz olmıcaktır uzun bi süre, bir yıl boyunca günde 5-10 km kullansanız pad'ler rahat 2 sene yakın götürür sizi, tabi fren kullanım türüne göre, bü süre uzarda kısalırda. Yeni seri slx ler işinizi fazlasıyle görücektir, hem görünüş olarak, hemde piston mekanizması daha yeni olduğundan fren kullanımı daha rahat olucaktır :)

Ya benim de ufak bir sorum vardı arka disk frenimde balatalara sürtmeyecek sekilde hafif bir sağa sola gitme durumu var frene bastığımda yada giderken herhangi bir ses gelmiyor sizce bu bir sorun mu yoksa ben mi çok pimpiriğim kime sorsam forumdan yada bisikletçilerden sen cok pimpiriksin bu bir sorun değil dedi sizce :)

Geri