Scudo Sports

Hd disk fren ve garanti

ATALAY16

Forum Bağımlısı
Tepki
1.876
İsim
Fatih Mehmet ATALAY
Bisiklet
Sedona
iyi akşamlar 8 ocak tarihinde bursa aydın bisiklet den cylcross bisikelt aldım sedona 640 D frenler kaliperden hidrolik arka fren de hiç bir sıkıntı yok iken ön kaliper yağ kaçırıyor ay da bir balata değiştiriyorum bu gün yine farkettiğimde ön fren tamamen gitmişti başka bir bisiklet çi de (yavuz bisiklet) gösterdim kalipere baktiğimizda yağ kaçırdığını gördüm yine daha önce bu sebeb den aldığım yere götürdüm ve 3 gün sonra tamir edildiğini söylediler 1 ay yine sıkıntı yok tu sonra yine başladı bisikletin 2 yıl garantisi var kaliperin garantiye gitmesini nasıl sağlarım nasıl bir yol izlemem gerekir hem maddi hem manevi olarak yıpranmaya başladım bisikletten soğumaya başladım yardımcı olabilirmisiniz ?
iyi akşamlar tekeriniz düz bassın...

Scudo
Yardımcı olamam ama en azından üstte kalsın belki bilen çıkar.

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Bisikleti servise bıraktığınızda servis formu alın. Aynı arızadan dolayı doldurulduğundan emin olun. 3 arıza meydana geldiğinde frenlerin değişimini talep edin. Yanaşmazlarsa tüketici mahkemesinde dava açıp, fren takımı bedelini haciz yoluyla alırsınız.

Bende de hd disk fren var ve arıza konularını çok okumaya başladım. Kronik yağ sızdırma konusunda aklımda kalan şey kaliper govdesinde çok çok küçük bir çatlak oluşması nedeniyle sürekli yağ sızdırma problemi olusmasiydi. Belki de sizde de ufak bir çatlak vardır.

Bunun dışında bisikleti yan yatırmak, duvara asmak falan da sızdırmaya sebep olabiliyormus o yüzden fren kollarina gecirilecek bir elastik bantla hep sıkılı halde tutup sonra duvara vs asmak gerekli deniyor.
En son sürekli elle kontrol edip sızma başladığında nereden sizrirdigini kontrol edebilirsiniz. Eğer vidadan sizdirdigi kesinse vidayı değiştirmeyi düşünebilirsiniz.

• Beğen
@ATALAY16
Niye dert ediyordun ki.2 yıl garsntisi var...yetkili servislere hiç bir şey danışmayın,onlar için müşteri önemli değil asıl değer verdikleri firmadır.
Şimdi sizin yapacağınız şey Aslı bisikleti arayın ön fren sisteminin komple değişimini talep edin...onların ne dediği önemli değil PARAYI SEN VERDİYSEN KARŞILIĞINI VERECEKLER.

@Ozan k. yok hocam başka bir bisikelt tamircisin de beraber baktığımız da kaliperin o balataları tıkan yerden geldiğin den gördük

@asusmune hocam yavuz bisiklete gittiğimde usta direk sedona istanbul fabrikasını aradı görüşme sonucu kaliperi direk fabrika ya istediler aldığım yerden başka bir bisikletçi gönderse sıkıntı olmaz her halde doğrumudur ?

@ATALAY16
Yetkili servis dışında başka birisiyle çalışmayın, garantide sıkıntı yaşayabilirsiniz.

• Beğen
@ATALAY16
Sedona servisiyse gönderebilir. Ama sadece kaliperi değil freni komple gonder ne gerekiyorsa yapsınlar.Ben olsan freni komple değişim isterdim.

@asusmune hocam freni komple değiştirmelik bir durum olmadığı için öyle bir istek de bulunmadım dün götürdüm bisikleti akdığım yere aynı arızadan 2. kez olduğundan orada ki usta direk garantiye gidecek dedi bekliyorum simdi

Geri