Scudo Sports

Hazne (Göbek) Bakım

Bence bilya-mil ve yataklar bozulunca rulman takmak daha doğru. Ben bisikletimi yeni alıp forumda paylaştığımda forumdan arkadaşlar "bozulmasını bekleme rulmana çevir" tavsiyesinde bulundular. Ben ise ilk bozulmayı bekledim sonra rulman taktırdım. Fakat rulmana geçince çok fark olduğunu anladım. İlk fark bisikletin akışında hemen belli oluyor.

Scudo
@Talha Ateş bilyeli göbeğe rulman takma işini nasıl başardığını anlata bilirsen sanırım bir çok arkadaş için çok yararlı olacaktır..şimdiden teşekkürler.

merhaba

ben bisikletimin ön göbeğini bakım amaclı actım (bilyalı tip) bilyaların yatagında problem var fakat internetteki tüm aramalarıma karşın ön mil borusu setini birtürlü bulamıyorum.tüm millerin çapı aynı mıdır yoksa farklılık gösterirmi? eğer aynı ise herhangibir mili alıp yataklarını kullanmak niyetindeyim.yardımcı olursanız sevinirim.

merhaba

ben bisikletimin ön göbeğini bakım amaclı actım (bilyalı tip) bilyaların yatagında problem var fakat internetteki tüm aramalarıma karşın ön mil borusu setini birtürlü bulamıyorum.tüm millerin çapı aynı mıdır yoksa farklılık gösterirmi? eğer aynı ise herhangibir mili alıp yataklarını kullanmak niyetindeyim.yardımcı olursanız sevinirim.

Bilye bakımı yapmak istemiyorum. Bisikleti alalı 1 sene oldu. Bisikleti yan yatırsam sıvıgres sıksam herhangi bir sorun olur mu? Bilyeler dağılmaz demi. Gıcırtı kesilsin diye

göbek bakımları hangi aralıkla yapılmalı?
arka göbek vidalı tipten,yaklaşık 3000-3500 km oldu önde ya da arkada göbeklerden gelen tuhaf bir ses yok ama bakım yapılması gerekiyor mu?
Bir kere bisikletçiye bakım talebi ile gittim kendisi baya akıllı (!) oldugu için göbeği tonavidaya çekiç vurarak açmaya çalıştı bir daha da gitmedim

• Beğen
Tepkiler: cemkurkcu
Geri