Scudo Sports

hayvanlar aç kalmasın

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
malum kış şartları hayvanlar yiyecek bulamıyor herkes camının yada kapısının önüne bir parça ekmek koyarsa kuşlar Kediler köpekler ve diğer hayvanlar aç kalmaz herkesten allah razı olsun şimdiden
kuşlara bulgur pirinç falanda atılabilir herhalde

101829 dosyayı görüntüle

Scudo
@barış barış
Böyle bir konu açtığınız için teşekkürler.
Ben de bir bilgi ekleyeyim.
Migrosda satılan dostluk mamasını satın alıp da vermeyin. 10 senelik ömürlerinden gün eksiltmeyin.
Bulgur,yulaf,ezilmiş nohut kuşları bu kış aylarında sıcak tutar.
Kediler ve köpekler için de normal yemek verin. Kış nedeniyle ucuz olan balıklardan az miktarda ya da sosis salam gibi kolay urünlerden alıp koyun.
Sokak köpeklerine elinizle yedirirseniz size güvenmeyip hırlayıp tehdit etmek oçin ufakça bir saldırıya girebilirler. Yere koyun yerden yesinler.
Yapı marketlerinde satılan köpüklerden kutu yapıp üzerine eskimiş battaniye tişörtleri kaplayın. Kopük soğuğu geçirmez. 3 5 lira bir şey 2 3 köpükden kocaman kutu yapabilirsiniz.
Patilerinde kürkleri yoktur,hep kara değer

@Hastateker

Selamlar, neden dostluk mamalarından vermeyin dediniz, zararını mı gördünüz? Ben zaman zaman alıp bizim oradaki kedi ve köpeklere veriyorum özellikle şu mevsimde ondan sordum. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
@Kurtuluş E.
Teyzemin köpeğini veterinere götürdüğümüzde verdiğimiz mamayı sordu. Hills marka veriyordu teyzem. Oh çok şukür sonunda düzgün mama veren biri dedi veteriner. Hills ve 3 mama markası daha saydı. Bunlardan hariç verilen her mama köpeğin karaciğerinde yağ olarak birikiyor o kadar kötü mamalar var ki bırakın sindirilmeyi emzimlere bile tepki vermiyor demişti. Zaten köpekler günde 3 saat gezse bile çok az hareket ettiğini de bildirmişti.
Yani karaciğeri açısından çok önemli yedikleri.
Migrosdaki dostluk mamasını da bu yüzden vermiyorum tavsiye de etmiyorum. 2 liraya dostluk maması alacağımıza 6 7 liraya sosis alınabilir. En azından içinde sakatat var

• Beğen
Tepkiler: Ehlikeyif
balkona baya ekmek koydum, karga ve kumrular geliyor genelde

@Hastateker
Hocam yani dediginiz mama markalari da asiri pahali. Ben sokagimdaki kedilerime temizmamadan veriyorum evdeki kedilerime de ayni sekilde. Proplan, hills kadar saglikli degil ancak bunun kilosu 6 7 lirayken digerinin en az 50 60 liraya denk geliyor. Herkes karsilayamaz malesef. Bi seyler versinler de ne verirse versin insanlar. Bunlarin zarari hemen veya her canliya olmuyor. Bazilarinin bunyesi farkli oluyor, baska mamaya gecince duzeliyor onlar da :) Zaten sokakta kalan canlilar açlar, birakin yesinler. Sosis mi yetisir o kadar kediye, kopege :)

Fırsat buldukça barınakları da ziyaret edelim ve eksikleri varsa imkanlarımız dahilinde gidermeye çalışalım. O hayvancıkların sevgiye de aç oldukları her hallerinden belli. Bu dünya onlara da yeter bize de.

@Auron Sanchez
Haklısınız hocam zaten biz yetiştiremeyiz parayı teyzem nasıl yapıyor bilmiyorum :)
Ve de katılıyorum tabiki de hıkık diye oracıkta ölecek halleri yok :) :)
Onca kedi köpeği bilmem ama hepsini azıcık doyurmaktansa birini tam doyuralım diye düşünüyorum. Bizim gibi 10 kişi böyle yapsa 10 kedi köpek kuş doyar.
Herkesin bütçesi belli
Olan sokaklara kürekle hills döksün olmayan gönlünden kopanı döksün
Çok veren maldan az veren candan :)

@Hastateker
Keske yapsalar hocam vallahi ya. Benim mahallemde cok fazla kedi var, benim saydigim 40 45 tane. 20 sine surekli mama veriyorum gerisine de haftada 2 kez gidebiliyorum. 20 25 kilo mama gidiyor aylik o da zorla yetisiyor. Bana karsi cikan o kadar cok kisi var ki mahallede :D Bahcelerine sıcıyormus hayvanlar. Ne diyim bunlara. Yasini basini almis, bi gözü mezarda, yuruyecek dermani yok, sokaktaki hayvana gelince kuduruyor, oyle sesler cikariyor ki kadın gormeniz lazim :D zaten kisin da eve aliyorum birsuru kedi oluyor evin icinde, ev dedigim de tek oda :D
Ispartada olan varsa Dost Veteriner e gitsin bu arada onun da reklamini yapiyim. 100 kusur hayvan götürmusumdur, tek kurus almadan bakti sokak hayvani diye. O kadar veteriner var hepsi en az 45 50 istiyor. Hele ki buyuksehirlerde bunun cok daha fazlasi.
Vicdan yok vicdan ölürse ölsün diyor şerefsizler, parasiz killari kipirdamiyor.

Bir saat kadar önce besleme operasyonu yapmış idim. Konuyu görünce hemen yapıştırayım dedim resmi :) Direğin hizasında ağzında ekmek olan karga biraz önce direğin dibine koyduğum ekmekten nasibini aldı afiyet olsun :komik:

13.png 15.png 16.png

• Beğen
Tepkiler: cngz ve Hastateker
@Auron Sanchez
İspartada çok kedi olduğunu komşumuzdan duymuştum
Sizi tazyikli bir şekilde tebrik ediyorum oscar size gitsin :)

aslında böyle bir yazı whatsapptan falanda yayılabilir
neler yayılmıyor

Serçe,saksağan,güvercin ve kedilere bakıyoruz.Devamlı gelirler.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Haşlama makarna ve lor peyniri karışımı ( duruma göre içine salça veya hafif tereyağ da eklenebilir ) kedi ve köpekler için hem enerji verici hem de protein açısından makul. Ayrıca ekonomik de bir çözüm.

haberlerede çıkamaya başladı bu konu sevindirici bi durum

bu da kediler için sokağa "ev" koydu diye saldırıya uğrayan gençler. yazık!

(link)

Geri