Scudo Sports

Haydi Bisikletçiler Aşıya

mustafa akman

Forum Bağımlısı
Tepki
3.617
her bisikletçi düşmeye maruz kalır.
yaralanmayan bisikletçi yok gibidir

herkesin korkusu
acaba tetanoz olur muyum

evet olabilirsiniz

korunma basit
aşı ile

yaralanılca hemen aşı yapılır
ancak aşının etkisi hemen başlamaz.
bağışıklık sisteminin yapılan aşı ile güçlendirilmesi 4 haftayı bulur

o halde

haydi bisikletçiler aşıya

Scudo
evet ,aslında çoğu insan genelde paslı ve metal şeyler ile yaralanınca tetanoz olacağını düşünür,aslında bir gül dikeninde,veya kıymıktanda olabilir,aslında hatırladığım bunu toz ile taşınabildiği ,yani her yerde olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
aşı olan bir kişi ortalama 6 yıl korunur.yani altı yılda bir tekrarlansa yeterlidir.
tetanoz clostridium tetani adlı bir bakterinin vicudumuza girip toksinlerini salgılamasıyla oluşur.sonucunda vicut istemsizce tamamen kasılır ve hasta hayatını kaybeder.acılı bir ölümdür.
bir bakterinin neden olduğu bir hastalık olduğu için heryerden bulaşabilir.topraktan paslı demirden hayvanlardan vs. ancak gelişmiş ülkelerde neredeyse yok denilecek kadar azdır.
aşı olmak ve kan bağışlamak yararlıdır.

Aşı uyarısı yapan Mustafa Akman arkadaşa teşekkür ederim. Aşımı yaptırdım. Aralıklarla 5 kez yapıldığında ömür boyu tetanoza karşı güvende olduğumuzu öğrendim. Aile hekimliğinde yalnızca kimliğimizi göstererek yapılabiliyor. Ayrıca sizlere kalan 4 aşı için aşı zamanın geldiği telefonla da bildirilecekmiş. Sağlıcakla kalın

• Beğen
Evet önemli bir konu aile hekimine uğrayayım en kısa zamanda.

Hatırltma için teşekkürler ;)

Oldukça önemli bir hatırlatma! Yarın aile hekimime gidip aşımı yaptıracağım...

teşşekkürler yarın ilk işim gidip yaptırmak olucak

arkadaşlar bende veteriner teknisyenliği okuyorum bunları biliyorum tetenoz gerçekten çok tehlikeli öldürün beni diye yalvarırsınız tabi konuşabilirseniz fakat korkulanın aksine kudur açık yara olmadığı taktirde yutsanz bile bulaşmaz .

@Batuhan Altay

kuduz demek istedin galiba sevgili kardeşim
konu tetanoz ile ilgili
aile hekimlerinin 5 dakikada aşı yaptığını bilgilendirilmesi süper

ilk mesajım gerekli mesajı aslında veriyor
ama
5 yılda bir aşı yaptırmak lazım
sözün özü bu
hele hele
uzun tru planlayanlar

bugün düşersiniz Allah korusun
yara bölgesinden giren bakteri
yara kapansa da işini yapar

@Hasan Seçkin

Mustafa abi bu yazıyı okuduktan sonra aşımı tekrarlamaya karar vermiştim. Aile hekimlerinin yaptığını bilmiyordum. Hastaneye gitmem gerek sanıyordum. Bir akşam bisiklet üstünde iken bacağımı epey paslı olan bir yere cizdirdim. Nese o akşam aşımıyı yenilettim :)

• Beğen
(link)
(link)

yani
aşılanın zarar görmezsiniz

burda bir çelişki var gibi görüne bilir

ancak
5 yıl önce aşılanmış kişilere
yaralansa dahi aşı yapılmadığına göre
canını seven 5 yılda bir aşılansın

Geri