Scudo Sports

hayatta kalmak için ipuçları

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
selam bisiklet dostları ben düşündüm ve şöylee bir karara vardım : eğer ıssız bir tropik adaya düşsek yanımızda hiç bişey olmasa hayatta kalmak için ne yapabiliriz.Mesela 1-2 küçük şey olabilir. çakmak el feneri bisikletimiz taşlar ağaçlar meyveler büyüteç(ateş yakmak için) birkaç temiz çamaşır vb. vb. bence ilk önce kendimize bir barınak yapmalıyız.
yabani hayvanlara karşı kendimizi savunmalıyız ateş yakmalıyız.bu gibi ve bunların nasıl yapılacağını yazın mesela ateş nasıl yakılır barınak nasıl kurulur gibi
haydi bildiklerinizi yazalım ve kampa gidecek arkadaşlarımıza bir nebze yardımcı olalım

not: konuyu yanlış yerde açtıysam çok özür dilerim :(

Scudo
bence ates mates gerek yok yanına alacağım 3 şey şu olmalı : cep telefonun tc kimlik numaran ve kredi kartın :)

ateş yakmak için ağaç kabuklarını tüf haline getirip bir cam parçası veya çubuk sayesinde yakabiliriz cam ile kolay ama çubuk zor

barınak için ise ağacın govdesini soyarak soyduğunuz parcaları hem çatı hem yatak olarak kulanabilirsin sıcak tutar

ne alaka kredi kartı tc k,mlik numarası cep telefonu ama diğer fikirler güzel

Kesinlikle çok güzel bir isim vermişsiniz bende 2-3 ay kadar izlemiştim ve şuan dağda yada bi yerde yanlız kalmaktan korkmuyorum çünkü hayatta kalabilmem için her şeyi yapmayı bu adamdan öğrendim :)

Bear Grylls nerede çıkıyor televizyondamı yoksa cdler halindemi satılıyor televizyondaysa hangi kanalda d smartta çıkıyor mu?

@ömerI

Bura da bazı bölümler var Türkçe dublaj olarak aslında orjinali izlemenin yeri ayrı ancak adamın dili biraz kötü anlaşılmıyor :D

Yazıyı yazmışız linki unutmuşuz :D

Buyurun; (link)

çok teşekkür ederim bende böyle bir kaç kitap buldum en yakın zamanda satın alcam
1. kitap
(link)
2. kitap
(link)
3. kitap
(link)

Bear Grylls izlemeniz çok faydalı olur.Bende bu adam sayesinde herşeyi öğrendim çok cesaretli biri,amerikan özel kuvvetlerinde 3 sene çalışmış.Dİscovery Channelda çıkıyordu ama artık izleyemiyorum internette de bölümleri var.Doğaya düşsem kesinlikle ölmem bu adamın öğrettikleri sayesinde :)

Ömer kardeşim,Diğer arkadaşların dediği gibi BEAR GRYLLS, ihtiyacın olan her şeyi sana öğretecektir.Fakat bir alternatif daha var :) Serdar kılıç Adında bir Türk abi,NTV'de yayınladığı programlarıyla doğada hayatta kalma tekniklerini öğretiyor.(link) Şu adresten tüm bölümleri izleyebilirsin.Hatta dağ bisikletiyle ilgili de çok güzel bir bölümü vardı :) sağlıcakla kal...

@ömerI

:) Merhaba arkadaşım.Bu konuyu açman öyle bir iyi olduki neredeyse kendimi survıvor'cu zannettim çünkü benim ilgi alanım,maceraya bayılırım.
Eğer internetin sınırsızsa sana birkaç site vereceğim izle..

Bear Grylls
(link)

Bizim survıvor'cu Serdar Kılıç dün NTV'deydi..
(link)

Ayrıca diğer arkadaşlara da tavsiye ederim 18 + korkmayın!..

Pardon yanlış yazmışım. Bear Grylls izliyorum. Serdar Kılıç'ı izlemeye başlıyacağım.
SAĞOLUN.

Güzel bir konu açmışsınız ama böyle bir düşünceniz var mı bu kadar araştırdığınıza göre?

Yalnız bir konuyu atlıyorsunuz , görmek ile öğrenmek çok farklı şeyler....

Sevgili arkadaslarim, lutfen gerekli egitimleri almadan videolari izleyip gasa gelip maceraya kosmayin. Doganin sakasi yok. Bunlarin hepsi televizyon sovu. İlkyardim,temel dugumler,temel dagcilik, kamp adabi vs bunlar foum okuyarak, tv izleyerek ogrenilmez. Arama kurtarma ekipleri bu sekilde kac kisiyi kurtardiklarini bilseniz..... Eger merakiniz varsa bulundugunuz yerde varsa AKUT, arama kurtarma ekipleri, dagcilik klupleri vs katilip egitim alin. En onemlisi dogaya yalniz cikmayin.

Belki izleyerek o konuda tam öğrenmiş sayılmayız ama hiç değilse doğada aç yada susuz kaldığınız zaman neler yapabileceğinizi bu adamlar gösteriyor.Hemde en iyi ve en basit yöntemlerle.Benim şahsen birçok bilgi hala aklımda,belki düğüm atmayı yada halatla merdiven yapmayı izleyerek öğrenemeyiz ama temel hayatta kalma koşullarını pekala öğreniriz :)

• Beğen
Tepkiler: tunahan beyhan
Geri