Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Hayatımda Bisiklete de yer açayım dedim :)

Tepki
15
Bisiklet
Merida
Merhaba Bisiklet sever dostlar forumunuza epey zaman oldu üye olalı ama fırsat bulamadım açıkcası ama şimdi karar verdim artık amator bisiklet kullanmaktan daha profesyonel şu güzel bisikletlerden almak istiyorum :) yalnız aklıma takılan sorular var illaki fikir vermenizi rica edicem.

1-1000 TL bir bütçe ile giriyorum
2-Çoğu zaman çok bozuk olmayan stabil zeminlerde ama bozuk zeminede gidebilecek bir marka veya bisiklet diyeyim
3-scott ve trek sanırım ithal markalar yollarda pazar günleri görüyorum çok şık al benili bisikletler iştahımı kabarttı :)
4-Sanırım boylarıda var onların yerden yükseklik hangi kadrolar bana uygun olur boya göremi oluyor eğer öyleyse boyum 1.72 cm

Fikirlerinizi öğrenmek,önerilerinizi görmek ona göre bir seçim yapmak isterim saygılar

Scudo
Aramıza hoş geldin..

@divemasteronur

Bu başlangıç için iyi bir bütçe. Ancak paranın tamamını bisiklete harcama, kask üst baş ayakkabı için 100 liranı kenara ayır..

@divemasteronur

Hangi marka bisiklet almalıyımdan çok en kalitesi fiyatına göre hangisidir sence; pahallı bir bisiklet elbette iyidir ancak 900 liraya iyi bir performansta ikinci el süper bir bisiklet edinebilrsin. Çoooook geniş bir konu nereye çekersen gidecek bir konu.

@divemasteronur

Bak bunlar bizimde iştahımızı kabartıyor ama ahhh ah!!

@divemasteronur
Size olarak 16 inç 16.5 ya da 17 inç size olacaktır. Önemli olan bacak boyunuz. Bu sitede vucüt olçülerinize göre hangi boyları seçeneğinize dair br tablo olacaktı. Biraz araştırırlırsa bulabilirsiniz.

Hayırlısı olsun..

@divemasteronur

Hibrit tarzında şehir/tur bisikletleri isteklerinize cevap verecektir diye tahmin ediyorum. Tur bisikleti açısından scott sporster veya sub serisi, trek fx 7 serisi (bütçenizi biraz aşma ihtimalleri var) ve bunlara alternatif olarak sedona 321 önerebilirim. 1000 tl gibi bir bütçe başlangıç için gerçekten güzel. Öncelikli seçiminizi kadrodan yana kullanmanızı tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: divemasteronur
Arkadaşlar peki bu mesela scottlara baktım sanırım MTB olanlar gözüme daha güzel geldi Scale 10-60 arası olanlar var bunlar ne demek oluyor 60'a yaklaştıkça daha mı ileri yoksa tam tersi 10 a yaklaştıkça donanım olarak daha ileri versiyonlarmı var.
Seçmek çok zor ne olunca iyi ne olunca kötü bir sürü parça model marka :S kafam karıştı..!Hafiflik sanırım bisiklette pahalı olmasında önemli bir etken karbon parçalar bilhassa veya hafif metalden yapılması vs.
Cidden zor baya bi zamana ihtiyacım var bu bisiklet konusunda sanırım :S

• Beğen
Tepkiler: Sezer Özdemir
@divemasteronur

scott larda rakam küçüldükçe daha üst düzey hale geliyor 60 o kategorinin en düşüğü 10 en donanımlısı olarak düşün ;) ama scale serisinde kötü yoktur en düşük dediğinde bile kadro ve komponent olarak bi çok bisikletten daha iyi donanıma sahip :D ama 1000 lirayı geçer bu seri scott ın aspect serisi tur amaçlı bir mtb onu düşünebilirsin aspect 50 mesela

hafiflik önemli tabi ama hafiflerken sağlamlıktan ödün vermemek gerek bunuda trek scott giant vs gibi markalardan birinde gözün arkada kalmadan seçim yapabilisin ama bütçe devreye girince planlar değişiyor

• Beğen
ayrıca bozuk zemine de gireceğim diye belirtmişssin ki o zaman amortisör gerekli olur hem kontrol hem konfor olarak , 1000 tl bütçedeki bi bisiklette çok üst düzey bi amortisör bulunmaz fazla sert kullanmaman lazım amortisörün ömrü açısından

başlangıç seviye bisikletlerde yine başlangıç seviye amortisör oluyor buda ağırlık demek eğer bisikletide kendimide çok hırpalamıyacağım dersen düz maşa en azından daha hafif olur illaki amortisör dersende bahsettiğin ağırlıklara bu bütçeyle düşmen zor benim önerim sağlamlığa yönelmen yönünde olur iyi forumlar sağlıkla kalın

• Beğen
Forumunuzda bir garip özelden bir mesaj atayım diyorum 50 adet mesaj atmalısın daha 16 oldu diyor :)
Ozaman burdan yazıcam artık peki 2.el tercih etsem scale olanlardan almak istiyorum sizce kusura bakmayın sokak diliyle kazıklanmamak yada sıfır alsam en hesaplı nerelerden alabilirim site öneriniz veya şu şeklide alabilirsiniz diye bir öneriniz varmı?(Sorularım biraz garip oluyor bende farkındayım ama bilmediğim bir konu sınırlı bilgi ile bukadar oluyor :)

selamlar
sadece bisiklet konusunda değil tecrübesiz olduğumuz her konuda bizi kandırabilirlier satış esnasında o yüzde benim tavsiyem önce tarzınızı belirlemenizden yana ikinci olarak bu tarz sanırım mtb :D bunun üzerine bilgi toplamaya bakın forumdan araştırın tekerlek boyları kadro alaşımları amortisör mesafeleri komponent setleri lastik jant seçimi vs vs daha birçok konuda bilgi edinin hem kandırılma korkunuz olmaz hem piyasayı öğrenirsiniz 50 msjı da kullanmış olursunuz ayrıca o 50 msj ın diğer bir sebebi dolmadan ilan verilemiyor bu da kötü niyetli kullanıcıları bi nebze de olsa engellemeye yarar forumdaki her kuralın bir sebebi var yani :D bu arada forumda ikinci eller kısmını tarayın ara ara yada diğer internetten satış yapan 2.ci el sitelere bakın scale de 1000 liraya 2008 2009 scale yada daha eski denk gelebilir ama dediğim gibi siz araştırın f/p olarak en iyi donanıma karar verirsiniz scott lar cekici görünüyor haklısınız ama belki farklı bir bisiklete yada modele yönelebilirsiniz

• Beğen
özellikle mtb de ikince el düşünüyorsanız mümkün olduğunca yeni bakın çünkü kadrolar yoruluyor

• Beğen
Abi senin genel sıkıntın kullanım amacını belirlememiş olman.Dağ bisikleti hoş görünüyor diye dağ bisikleti almak pek mantıklı değil.
Şehirde mi gezeceksin?
Yoksa ben hız tutkunuyum yeri geldiğinde hız yaparım mı diyeceksin?
Yoksa ben turcu olacağım arkadaş bisikletime bineceğim 3-5 neyse 50-60 diyip uzun uzun turlara mı çıkacaksın?
Önce bunu belirlemek lazım.Sonra ona göre tercih yapmak lazım :)

• Beğen
Bence Geotech Life modelini de değerlendirmeniz gerekir, naçizane tavsiyem bu yönde olacaktır. Birkaç gün evvel aldım bu modeli, gerçekten beklentilerimi fazlası ile karşıladı.Aşağı yukarı bende sizin durumunuzdaydım ve aynı tür bisiklet arıyordum.Geotech Life modelini gerçekten öneriyorum.

• Beğen
@Serkan KURAL

Serkan bey baktım o modele siz nerden nekadara aldınız bilgilendirirseniz sevinirim.Eğer gizli ise özelden yollayabilirsiniz ayrıca teşkler bilgilendirdiğiniz için.Başka düşüncesi model tavsiyesi olan arkadaşlar var ise bekliyorum teşkler

http://www.bikeandoutdoor.com/uploaded/urun/big_1_1223895281.jpg?rand=103491634

SCOTT ASPECT 55 DAĞ BİSİKLETİ - 2009 MODEL/fiyat: 960 TL

Kadro : Aspect Hydroformed Alloy 6061 Performance geometry Integrated headtube
Maşa : Suntour XCM-H with Lockout 100mm travel
Arka Vites : Shimano Acera RD-M360 24 Speed
Ön Vites : Shimano FD-TY 10 31.8mm
Vites Kolları : Shimano ST-EF50-8R EZ-fire plus
Fren Kolları : nil.
Fren : Shimano BR-M416 Mechanical Disc
Zincir : KMC Z-72
Ayna Kol : Shimano FC-M 191 w/CG 42x34x24 T
Orta Mil : Shimano BB-UN 26 Cartridge Type
Jantlar : Rigida Cyber 10 black
Lastikler : Scott OZON 26 x 2.0 27TPI
Furş : Ritchey Logic OE integ.
Arka Hazne : Shimano FH-RM65-8 CL
Ön Hazne : Formula CL-51-ACT
Ağırlık : 14.00 kg
Pedal : Xerama SP-872N
Gidon : HL MTB-152 / Hi-Ten 620 mm, black 20mm Rise
Gidon Boğazı : Scott Comp JD-ST33 AS
Sele : SCT-10 SL Aspect 09
Sele borusu : Scott 26.8mm
Dişli : Shimano CS-HG30-8l 11-30T
Jant Telleri : 14 G, stainless

sizce bu bisiklet nasıl 2009 diyor indirim yapılmış sıfır ??

Benim ilanım dikkatini çekebilir dostum.2009 761 satıyorum yanında da hediyeleri var 100 lira civarında tutuyor 2 adet kilit,2 adet led far,orjinal yazlık eldiven,bir adette sıfır yol lastiği zaten alacağın şeyler bunlar.Fiyatı kargo hariç 1000 tl tam senin fiyat aralığın düşünürsen full bakımlı şekilde gönderebilirim.Kargoda en fazla 40 lira tutar.Ben 1400 liraya İstanbul'dan kendi arabamla gidip aldım çünkü tükenmişti.Resimde yollayabilirim.İyi günler.

Geri