Nedret Günaydın
Forum Bağımlısı
- Kayıt
- 29 Ocak 2007
- Mesaj
- 4.626
- Tepki
- 3.589
- Şehir
- Avrupa Yakası
Ayurveda, beslenme ve aromaterapi konularında Londra'da ve Arizona Üniversitesi'nde eğitimler alan Lale Gonzales'den 10 öneri...
http://img165.imageshack.us/img165/5399/hayatbilimicj9.jpg
Ayurveda kadim Hindistan'ın Veda bilgilerine dayanan bir tıp sistemidir.
Birçok bilim adamına göre gezegenimizdeki en eski tedavi sistemidir.
Ayur “hayat” ve veda “bilgi” anlamına gelir. Ayurveda hayat bilimi olarak düşünülebilir. Batı'daki birçok alternatif tedavi yöntemlerinin prensipleri Ayurveda'ya dayanır.
Bugün size hazmı kolaylaştırmak için 10 Ayurveda önerisi vereceğim. Hazımsızlık nedeniyle, vücut acıkmış gibi yanlış sinyal verebilir, dolayısıyla fazla yemek tüketimi ile vücutta toksik madde birikir. Hazmı düzenlemek, duygusal yemek tüketimini ve birçok hastalığı önlemek için çok önemlidir.
1. Her yemekten önce, yarım tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
üzerine biraz deniz tuzu ilave edip, biraz da limon sıkarak yiyin.
2. Tuz az miktarlarda hazmı kolaylaştırır fakat fazla tüketildiğinde ödem
ve hazımsızlık yapar.
3. Kimyon ve zerdeçal hazmı kolaylaştırır.
4. Yemek boyunca sıcak su yudumlamak hazmı ve yemeklerin emilimini
kolaylaştırır. Buzlu su vücut sistemini şoka sokar ve zararlıdır. Yalnızca
mide bulantılarında önerilir.
5. Yemekleri yavaş ve çiğneyerek yemek çok önemlidir.
6. Sessiz ve huzurlu bir ortamda yemek yiyin.
7. Yemekten sonra 1 çay kaşığı rezene tohumu çiğnemek faydalıdır.
8. Yemekten sonra 10 dakika sol tarafınıza uzanmak hazmı kolaylaştırır.
9. Karnımızın üçte birini sıvı ve üçte birini yemek ile doldurup, üçte
birini de boş bırakmamız gerekir.
10. Her yemeğin sonunda 1 bardak lassi içmek faydalıdır. Lassi tarifi: ¼
bardak taze yoğurt ile 1 bardak suyu karıştırıp, ½ çay kaşığı kimyon ve
zencefil ilave edip için.
Lale Gonzales
http://img165.imageshack.us/img165/5399/hayatbilimicj9.jpg
Ayurveda kadim Hindistan'ın Veda bilgilerine dayanan bir tıp sistemidir.
Birçok bilim adamına göre gezegenimizdeki en eski tedavi sistemidir.
Ayur “hayat” ve veda “bilgi” anlamına gelir. Ayurveda hayat bilimi olarak düşünülebilir. Batı'daki birçok alternatif tedavi yöntemlerinin prensipleri Ayurveda'ya dayanır.
Bugün size hazmı kolaylaştırmak için 10 Ayurveda önerisi vereceğim. Hazımsızlık nedeniyle, vücut acıkmış gibi yanlış sinyal verebilir, dolayısıyla fazla yemek tüketimi ile vücutta toksik madde birikir. Hazmı düzenlemek, duygusal yemek tüketimini ve birçok hastalığı önlemek için çok önemlidir.
1. Her yemekten önce, yarım tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
üzerine biraz deniz tuzu ilave edip, biraz da limon sıkarak yiyin.
2. Tuz az miktarlarda hazmı kolaylaştırır fakat fazla tüketildiğinde ödem
ve hazımsızlık yapar.
3. Kimyon ve zerdeçal hazmı kolaylaştırır.
4. Yemek boyunca sıcak su yudumlamak hazmı ve yemeklerin emilimini
kolaylaştırır. Buzlu su vücut sistemini şoka sokar ve zararlıdır. Yalnızca
mide bulantılarında önerilir.
5. Yemekleri yavaş ve çiğneyerek yemek çok önemlidir.
6. Sessiz ve huzurlu bir ortamda yemek yiyin.
7. Yemekten sonra 1 çay kaşığı rezene tohumu çiğnemek faydalıdır.
8. Yemekten sonra 10 dakika sol tarafınıza uzanmak hazmı kolaylaştırır.
9. Karnımızın üçte birini sıvı ve üçte birini yemek ile doldurup, üçte
birini de boş bırakmamız gerekir.
10. Her yemeğin sonunda 1 bardak lassi içmek faydalıdır. Lassi tarifi: ¼
bardak taze yoğurt ile 1 bardak suyu karıştırıp, ½ çay kaşığı kimyon ve
zencefil ilave edip için.
Lale Gonzales


