Scudo Sports

Hayatbilimi'nden öneriler

Nedret Günaydın

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ocak 2007
Mesaj
4.626
Tepki
3.589
Şehir
Avrupa Yakası
Ayurveda, beslenme ve aromaterapi konularında Londra'da ve Arizona Üniversitesi'nde eğitimler alan Lale Gonzales'den 10 öneri...


http://img165.imageshack.us/img165/5399/hayatbilimicj9.jpg



Ayurveda kadim Hindistan'ın Veda bilgilerine dayanan bir tıp sistemidir.
Birçok bilim adamına göre gezegenimizdeki en eski tedavi sistemidir.

Ayur “hayat” ve veda “bilgi” anlamına gelir. Ayurveda hayat bilimi olarak düşünülebilir. Batı'daki birçok alternatif tedavi yöntemlerinin prensipleri Ayurveda'ya dayanır.

Bugün size hazmı kolaylaştırmak için 10 Ayurveda önerisi vereceğim. Hazımsızlık nedeniyle, vücut acıkmış gibi yanlış sinyal verebilir, dolayısıyla fazla yemek tüketimi ile vücutta toksik madde birikir. Hazmı düzenlemek, duygusal yemek tüketimini ve birçok hastalığı önlemek için çok önemlidir.


1. Her yemekten önce, yarım tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
üzerine biraz deniz tuzu ilave edip, biraz da limon sıkarak yiyin.

2. Tuz az miktarlarda hazmı kolaylaştırır fakat fazla tüketildiğinde ödem
ve hazımsızlık yapar.

3. Kimyon ve zerdeçal hazmı kolaylaştırır.

4. Yemek boyunca sıcak su yudumlamak hazmı ve yemeklerin emilimini
kolaylaştırır. Buzlu su vücut sistemini şoka sokar ve zararlıdır. Yalnızca
mide bulantılarında önerilir.

5. Yemekleri yavaş ve çiğneyerek yemek çok önemlidir.

6. Sessiz ve huzurlu bir ortamda yemek yiyin.

7. Yemekten sonra 1 çay kaşığı rezene tohumu çiğnemek faydalıdır.

8. Yemekten sonra 10 dakika sol tarafınıza uzanmak hazmı kolaylaştırır.

9. Karnımızın üçte birini sıvı ve üçte birini yemek ile doldurup, üçte
birini de boş bırakmamız gerekir.

10. Her yemeğin sonunda 1 bardak lassi içmek faydalıdır. Lassi tarifi: ¼
bardak taze yoğurt ile 1 bardak suyu karıştırıp, ½ çay kaşığı kimyon ve
zencefil ilave edip için.

Lale Gonzales
 
  • Beğen
Tepkiler: d.berkay
Scudo
Yemek boyunca su yudumlamak hazmı kolaylaştırmaz, bilakis, hazımla alakalı enzimlerin konsantrasyonnu seyrelterek hazımsızlığa yol açar.

Her yemeğin sonunda bir bardak su içmek de gene çok kötü bir tavsiye. Optimal Nutrition for Optimal Health [Optimal sağlık için optimal beslenme] (McGraw-Hill, 2001) kitabının müellifi ve gerçek bir doktor olan T. Levy, suyun [ve diğer meşrubat-müskiratın] yemeklerden ya hemen önce de ya da en azından 2 saat sonra içilmesi gerektiğini, aksi takdirde bunun hazım ve kilo problemlerine yol açmasının kaçınılmaz olduğunu gayet güzel açıklamıştır. Kilo vermek ya da almak ya da normal kilosunu korumak isteyenlere kitabı şiddetle tavsiye ederim.

Lafım sana değil Nedret ama Ayurveda vb. üzerinden insanların bilgi eksikliğini kullanarak maddi kazanç elde edenlere. Lütfen bu tarz bilim dışı şeylere kulak asmayın. Herhangi bir iç hastalıkları uzmanının hem sağda solda boy gösteren diyetisyenlerden hem de modern dünya şamanı diye tabir edilebilecek şarlatanlardan, beslenme konusunda çok daha fazla bilgisi vardır. Doktorunuza danışın, asla zararlı çıkmazsınız ve bilgisiz geri çevirilmezsiniz.

Selamlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Geri