Scudo Sports

Hayallerinizdeki bisiklet

Scudo
Piyangodan para çıkarsa ilk alacağım şey. Emekle kazanılmiş parayı buna hiçbir zaman harcayamam.

Dosyalar

• images (7).jpeg
    images (7).jpeg
    17,7 KB · Okunma: 89
Bayadir gozum uzerinde anca internet sitesinde goruyorum birde profesyonel kullanicilarin altinda ??

Dosyalar

• 20190719_225157.jpg
    20190719_225157.jpg
    117 KB · Okunma: 91
@ysnakblt
Bir gün zengin olursam alacağım ilk alet

• Beğen
Tepkiler: :DDD ve ysnakblt
Trek mrek beni Kamyon aşkımdan vazgeçiremez. (link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@:DDD
Canyon ayrı bir tutku reis

• Beğen
Tepkiler: :DDD ve Cemal Ç.
@Murat B.
Gerçekten mi? Volvo da isveçte üretilmiyor ama bu onun saf isveçli olmasını, louis vuitton'un da bazı modelleri tamamen yurtdışında üretiliyor ama bu onun saf fransız olmasını engellemeyeceği gibi, hatta daha da çarpıcı olarak, ben de Türkiye'de doğmadım (üretilmedim) ama bu benim saf Türk olmamı engellemez. Gereksiz polemik yapıyorsunuz

Screenshot_20190720-115451-1.jpg

Bu makina beni fazlasıyla mutlu ederdi. Bi gün inş...

@onur caliskan Ben polemik için yazıldığını sanmıyorum, ancak güzel bir tartışma konusu olabileceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
@hakan hoca
Bence gereksiz bir kompleks bu nerede üretildicilerdeki. Üretim döngüsüyle marka değeri ap ayrı şeyler, bu dünyadaki bütün markalar için böyledir. Almanyada et döner yediğinizde Türk Kebap diye satılır, sormazlar bunun eti nerden geliyo diye. Sınırsız örnek var bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
5479-1.jpg

Hayalimdeki bisikletti ve şu an sahibiyim çok şükür. Hep daha daha daha demek insana mutsuzluk getirir ve elindekinin kıymetini bilmemeyi gösterir o yüzden bu bisikletle mutluyum ?

@onur caliskan
Ben de polemik için söylendiği kanaatinde değilim. Hatta yüz yüze söylense sizin de bu kadar tepki göstereceğinizi sanmıyorum. Muhtemelen gülümseyip muhabbete devam edecektiniz. @Murat B. arkadaş pek öyle polemik peşinde koşan biri gibi görünmüyor. Hatta bisiklet konusunda epey de bilgili ve bunu da paylaşmayı seven biri. Ben kendi adıma (bu paylaşımı da dahil) yararlanıyorum paylaşımlarından.

Bianchi konusunda da zevkinizi paylaşıyorum. Özellikle renk harika. Ayrıca kimlik konusunda da haklısınız. Sadece üretim yerini esas almamak lazım. Zaten bir firma için bu tanım doğduğu veya üretildiği yer değil tasarlandığı hatta müşterilerinin çoğunun bulunduğu ülke de olabilir. Bianchi firması bence bu açıdan italyan doğumlu bir dünya markası denilebilir.

Belki de ben gereksiz alıngan bir cevap yazdım, öyle birşey varsa özür dilemek te sıkıntı değil benim için. Bu forumda her lafa sırf kendini göstermek için laf eden, polemik arayan arkadaşlar var ne yazıkki her yerde olduğu gibi, o tarz zannedip offensif yazmış olabilirim.
Sanıyorum bir dönem italya'da, hatta Lombardia'da yaşamış olduğumdan(Milano-Bianchi) , şimdi de sıksık gidip arkadaşlarımı ziyaret ettiğimden dolayı bu konu benim hassas olduğum bir konuymuş. Ama orda birisi çıkıp Bianchi saf italyan değil dese ordakilerin tepkisi inanın çok daha sert olurdu ? Dediğim gibi eğer yanlış anlaşılma olduysa da pedaldaşımızdan özür dilerim ?

@onur caliskan

Kendinize emtia muamelesi yapmanız bana garip geldi ama konunun tamamen dışında, bunu bi kenara bırakalım.

Küreselleşmenin günümüzde geldiği seviyede, birkaç lüks ürün dışında hiç bir şey için "saf x" demek mümkün değil. İsviçre saati, Parma peyniri, İskoç viskisi gibi gerçekten saf olan şeyler de çeşitli mevzuat ile çok ciddi şekilde korunuyor.

Söz konusu bisiklet, bir Hollanda takımının bisikleti. Büyük olasılıkla takımın mekanikerleri tarafından Hollanda'da toplandı. Parçalarına bakalım:
Grupset, jantlar ve pedallar Japon markası ve üretimi.
Powermetre bir başka Japon markasının, nerede üretildiğini bilmiyorum.
Kadroset, İtalyan markasının, Taiwan'da üretiliyor.
Lastikler de bir başka İtalyan markasının, onun da fabrikası Taiwan'da.
Gidon ve boğazı Taiwan markası ve üretimi.
Son olarak sele de bir İtalyan markasının ve İtalya'da üretiliyor.

"saf"ı bırakın, ağırlıklı olarak İtalyan bile değil bisiklet. Kilo ile de ölçseniz, dolar ile de, sayı ile de, Japonların payı daha fazla. İkincinin İtalya mı, Taiwan mı olacağı; menşeine mi markasına mı bakacağınıza bağlı...

Geri