Baki Berk Kayalar
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.151
Ben hayatım boyunca henüz doğru dürüst çalışmış para kazanmış biri değilim. Bir kaç deneme oldu sadece.. Onları da adamdan saymıyorum. Kısmetse kendi paramı kazanmaya başlar ve uzun bir ömür bana nasip olur emeklilik vaktim gelip çatarsa işlek bir demiryolu hattı yanında mümkünse düzgün büyük, ağaçlıklı bir arazi satın alırım. İçine müsait bir noktaya kendi tasarlayacağım büyük iki-üç katlı evi dikerim. Bahçesine de demiryolu hattı döşerim ve bunu bahçe içini dolaşan bir ağ haline getiririm. Toplam uzunluğu bir kaç yüzmetreyi bulabilir. Demiryolu hattı boş kalır mı? Tabiki kalmaz. İçerisine çalışır durumda bir manevra lokomotifi, bir yemekli vagon, salon vagonu ve misafir odası olarak kullanılacak bir yataklı vagon eklerim. Tabi kompartman şeklinde değil, karavanlardaki gibi geniş yataklı bir misafir odası olacak. Gelecek misafirler bahçenin neresinde yemek yemek ya da konaklamak istiyorlarsa lokomotif yardımıyla vagonları bahçenin o noktasına naklederim.
Bahçedeki demiryolu hattının hemen yan taraftan geçecek ana hat demiryoluna bağlantısı olabilir. Bu şekilde misafirleri biraz "gezdirmeye" çıkartabilirim. Tabi bu paragraf kanunlar dahilinde mümkün olur mu bilmem..
Evin içerisinde de trenlerden ayrı kalacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Evin her odasını dolaşan devasa bir model tren yolu ağı düşünüyorum. Duvarların içinden tünellerle geçen çift hatlı bir demiryolu hattı.
Evet arkadaşlar.. Bu çok büyük bir hayalim. Gerçekleşebilecek bir şey ama çok fazla para gerekiyor. Çok fazla para....
Ailemde kimse demiryolculuk yapmıyor. Demiryollarını hobi olarak çok ama çoookkk seviyorum. Bu öyle bir hale geldi ki lokomotiflerin sadece kornasından hangi numaralı,plakalı lokomotif olduğunu (hangi model değil) tanımaya başladım.
Bahçedeki demiryolu hattının hemen yan taraftan geçecek ana hat demiryoluna bağlantısı olabilir. Bu şekilde misafirleri biraz "gezdirmeye" çıkartabilirim. Tabi bu paragraf kanunlar dahilinde mümkün olur mu bilmem..
Evin içerisinde de trenlerden ayrı kalacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Evin her odasını dolaşan devasa bir model tren yolu ağı düşünüyorum. Duvarların içinden tünellerle geçen çift hatlı bir demiryolu hattı.
Evet arkadaşlar.. Bu çok büyük bir hayalim. Gerçekleşebilecek bir şey ama çok fazla para gerekiyor. Çok fazla para....
Ailemde kimse demiryolculuk yapmıyor. Demiryollarını hobi olarak çok ama çoookkk seviyorum. Bu öyle bir hale geldi ki lokomotiflerin sadece kornasından hangi numaralı,plakalı lokomotif olduğunu (hangi model değil) tanımaya başladım.