Scudo Sports

Hayalinizdeki Ev..

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Tepki
1.151
Ben hayatım boyunca henüz doğru dürüst çalışmış para kazanmış biri değilim. Bir kaç deneme oldu sadece.. Onları da adamdan saymıyorum. Kısmetse kendi paramı kazanmaya başlar ve uzun bir ömür bana nasip olur emeklilik vaktim gelip çatarsa işlek bir demiryolu hattı yanında mümkünse düzgün büyük, ağaçlıklı bir arazi satın alırım. İçine müsait bir noktaya kendi tasarlayacağım büyük iki-üç katlı evi dikerim. Bahçesine de demiryolu hattı döşerim ve bunu bahçe içini dolaşan bir ağ haline getiririm. Toplam uzunluğu bir kaç yüzmetreyi bulabilir. Demiryolu hattı boş kalır mı? Tabiki kalmaz. İçerisine çalışır durumda bir manevra lokomotifi, bir yemekli vagon, salon vagonu ve misafir odası olarak kullanılacak bir yataklı vagon eklerim. Tabi kompartman şeklinde değil, karavanlardaki gibi geniş yataklı bir misafir odası olacak. Gelecek misafirler bahçenin neresinde yemek yemek ya da konaklamak istiyorlarsa lokomotif yardımıyla vagonları bahçenin o noktasına naklederim.

Bahçedeki demiryolu hattının hemen yan taraftan geçecek ana hat demiryoluna bağlantısı olabilir. Bu şekilde misafirleri biraz "gezdirmeye" çıkartabilirim. Tabi bu paragraf kanunlar dahilinde mümkün olur mu bilmem..

Evin içerisinde de trenlerden ayrı kalacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Evin her odasını dolaşan devasa bir model tren yolu ağı düşünüyorum. Duvarların içinden tünellerle geçen çift hatlı bir demiryolu hattı.

Evet arkadaşlar.. Bu çok büyük bir hayalim. Gerçekleşebilecek bir şey ama çok fazla para gerekiyor. Çok fazla para....

Ailemde kimse demiryolculuk yapmıyor. Demiryollarını hobi olarak çok ama çoookkk seviyorum. Bu öyle bir hale geldi ki lokomotiflerin sadece kornasından hangi numaralı,plakalı lokomotif olduğunu (hangi model değil) tanımaya başladım.

Scudo
Bana da 2 katlı geniş , bahçeli ve garajı olsun , evimin içindede bir spor salonum olsun genis ce icinde istedigim aletler olsun başka birsey istemem :)

Yani garajda bir araba bir yol bisikleti birde mtb olmalı tabiki ...

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Benimde 2 katlı orman içinde ama denizede fazla uzak olmayan. Geniş bir bahçesi olan, kapalı ve açık garajı olan. Havuzu olan, spor salonu olan acizane bir ev isterdim. Havuz bile olmayabilir. Böyle bir arsam olsa prefabrik ev bile yaptırabilirdim.

• Beğen
Tepkiler: bisikletci
Benim hayalimdeki evimde bir tepede doga icinde,tek katlı , ufak capta bir havuzu olan her odada bir tatlı su,bir tane de deniz akvaryumu olan ve ayrıca bir tane de ayrı akvaryum odası bulunan bir ev isterdim herhalde :)

şehirden çooook uzakta deniz kıyısında tek katlı yalnız bir ev isterim ki neşesi ben olayım. sabah martıların seslerine uyanayım, yüzümü denizle yıkayayım. gece rüzgarın uğultusu götürsün beni rüyalara. huzurlu bir yer olsun. bütün gün denize karşı sayfalarca şiir yazabileceğim, yazdıklarımla yargılanmamın imkansız olduğu, kötülüklerden uzak mı uzak, şarkı söylemenin kuralsız olduğu bir yer... sanırım uzun bir süre ütopya olarak kalacak bu bnm için ancak bir gün mutlaka gerçekleşecek!

bir dag basında bir de denız kenarında arasında teleferık olabılecek bi ev dikip arayı bisikletle inmek güzel olabilirdi.Beşik çatılı prefabrike cok da abartılı olmasına gerek yok.İki evin arasında özgürcene tasarlayabıldıgım bir toprak parkur olmalı kesinlikle :)

yat insana kaçış we özgürlük duygusu veriyor,bisiklet gibi..
onun haricinde şehir merkezinde ama havası temiz,rahat,haliç-boğaz manzaralı bi çatı katlı bi ewim olsun isterim..
kenarına uzanabileceğim penceleri olmalı ve yüksek tavanlı olmalı..
müstakil de olsa,tadından yenmez..

@rainn

yaa yazdıklarını okurkenn ılk basta sıır okuorum gıbı geldı sonrada bütün gün denize karşı sayfalarca şiir yazabileceğim, kısmını okuyuncaa sıırle ılgının olduunu anladımm we sanırım oldukcaa ıyısın bu konuda.ılerletırsın umarım paylasmak ıstedım dusuncemı.

• Beğen
Tepkiler: rainn
oncelıkle kocaman bı bahcesı olcak benım ewımın we bahce yuksek duwarla cewrılı olcak.bahcesı tamamen cımlerle kaplı dagınık olarak cıcekler we agaclar olcak.yazları kahwaltı yapabılecegım yada cay kahwemı ıcebılecegım bı çadırvan olcak.bı kenarda oturup dınlene bılecegım muzık dınleyebılecegım kocaman mınderler şezlong ve salıncak olcak.ewım 2 yada 3 katlı fazla buyuk olmayacak salonda koltuguma oturdugumda rahatca dısarıyı ızleyebılecegım kocaman camları olcak.sonra ewımın hemen arkasında 2 kulwar 25 metre ustu renklı camlarla kapatılmıs yuzme hawuzum olcak.cocugumun antrenorlugunu kolayca ewımızde yapabılmek ıcın:DEN ONEMLISI BENI SEWEN ANLAYISLI DUNYA TATLISI ESIM OLCAK.

En cok hayalını kurdugum seyı konu olarak acmıssın arkadasım tesekkur ederım bu yuzden :D umarım bu ewe sahıp olacak maddı guce erısırım...

Benim evim 2 katlı müstakil olsun.Bahçesinde bisiklet sürcek kadar bahçede büyük olsun dahada bişe istemem hee bide Kabataş civarları olsursa iyi olur(sanki sipariş vermiş gibi oldum:D).

evimin etrafında çepe çevre ağaçlar olsun uzaklardan bakınca sanki ağaçlardan duvar örülmüş gibi evim vazla büyük olmasın enfazla 2 kat:) bide güzel büyük bir atölyem olsun bahçesinde çeşitli meyve ağaçları bide model uçağımı uçurabileceğim düz bir pst he bide atv lazım evim orman içinde olduğu için
ulaşım amaçlı ben nacizane bunları istiyorum.umarım herkes istediği eve sahip olur.amin:)

büyük bahçeli bir ev isterim bahcesi en az 250-300 metre kare olan bir yer olmalı
köpeklerimin rahatca dolaşabilecegi bir bahçe hayal ediyorum tahminlerime göre işler yolunda giderse 10 sene içinde bunu yapabilirm....ev ise 2 katlı olabilir ikinci katı çatı katı olarak düşünüyorum büyük teraslı bahçe dışında kalan zamanımı terasda geçirmeyi isterim kapalı alan ları sevmiyorum....

ben ev falan istemiyorum bir tane güzel ve en büyük boyularda bir karavan karavanın bir bölümü bisiklet bakım ve tamir setleri bulunan bir stand vede bir tane cross motorum olsun isterdim.sabit bir yerde durmak benim hiç hoşoma gitmez onu için sıkıldığım zaman evimide yanımda götürmem lazım

@HER

Bende sizinle aynı fikirdeyim.
İlave olarak küçük bir şişme bot ve minik bir tekne motoru.
Sanırım şöyle bişeyden bahsediyoruz.Daha neler var bir inceleyin isterseniz siteyi.
(link)

hayalimdeki ev yerleşim yerine yakın lakin ortamıyla uzak dağlık, ağaçlık bir yerde 3 katlı villa isterdim havuzuda olsun tabi

Benim istediğim e biraz büyük aslında :)
1 Odası Müzik için Ses izalasyonlu :)
2 Spor yapabileceğim bir bodrum aktı..İçerisinde aletlerin olduğu :)
3 Bahçesi büyük olmalı..Basket potası olmazsa olmaz!..Kedilerim ve köpeklerim olunca özgürce koşuşturdukları bir yer...
4 Oturma odası küçük bir sinema salonu kıvamında :)Koltuk fazla yok genelinde armut veya dev yastıklar...1 adet masaj yapan koltuklardan olsun tam Projeksiyon TV min karşısında :D
5 Kocamanda bir teras..Malum Nargile kokusunun evimin içine sinmesini istemem :)
Evimin olucağı bölgede Çekmeköy olmasını isterdim...Orman taraflarına yakın..Mümkünse içi....

Geri