Scudo Sports

Hayal Gerçeğe Dönüşüyor. iran - Pakistan - Hindistan

merhabalar sevgili ataruh. uzun zamandir yazini gormeme ragmen yazmak ancak simdi nasip oldu.

aslina bakarsan sen bitirmis oldugunuz bir gezi uzerine konusuyorsun. sadece bahsettin yerlerde pedal basmaniz kalmis yapacaklariniz arasinda. bu kafanizda bitirdiginiz gezinin rotasi ve finali oldukca iyi gorunuyor. yakin zamanlarda olmasa da ilerleyen yillarda benim de gidecegim guzergahlardan biri bu. simdilik tr. icinde kaliyorum. disa acilmanin da zamani gelecek.

oncelikle bu rotada oldukca keyif alacaginizdan eminim. sevindirici ve uzucu olaylar yasayacginiz kesin. uzucu derken yanlis anlasilmasin; aslinda her yol hikayesinde bir huzun vardir. bu huzun karsilastiginiz insalara karsi da olabilir geride biraktiginiz ve bir daha muhtemelen goremeyecek oldugunuz yer ve bolgelere karsi da olabilir. yani bu dik bir yokusu cikarken de zevk almayi basarabilmekle esanlamli. karsilastigimiz her olay hayatin cilveleri. issiz yollarda bisiklet uzerinde ilerlerken daha derinden hissettiginiz nefes alis-verisiniz sizin neden hayatta oldugunuzu daha iyi anlamaniza yardimci oluyor. kendinizle yalniz kaldiginiz ender anlardan biri. ben bu duygunun muptelasiyim. bunu ictenlikle gezgin olan ya da olmak icin cabalayan her insan hissediyor.

malzeme listeniz oldukca kabarik ama daha once yaptigim gezilere dayanarak soylemem gerekirse bi kismi gercekten kullanilmiyor. ama boylesi uzun bir guzergah icin tr.den de uzak oldugumuz gozonune alinirsa yuk fazla da olsa yanimiza alinmali. zaten yuku alma sebebimiz "bir gun olur da lazim olur" dusuncesi. "keske" dememektense almak daha iyi. gerci bu sizin de iyi bildiginiz durumlardandir ve tekrarimi mazur gorun.

daha once kullanmamis olmama ragmen ben boylesi bir gezi icin cantadan ziyade romork ile gitmeyi yegliyorum. hatta arka canta + romork da olabilir. ama boyle bir imkan yok ise mecburen arka + on canta. fotograf linkini gondermis oldugun canta benim alisamadigimbir tür. cantanin uzerine bir baska bolme olmasi iyi fakat uzerine cadir uyku tulumu ve mat yukeleyeceginiz icin ne kadar kullanislidir sizce? yani sıkca kullanacaginiz malzemeleri oraya koymak pek mantikli gorunmuyor. kisacasi demek istedigim benim tercih ettigim canta turu heybeden cok kancali modeller. kendi ugrasim ile yapmis oldugum canta da kancali idi. tamamen amator ruhla yaptim ve heybe modellere gore oldukca kolay takma/cikartma ozelligine sahip. ve bildigim ve gordugum kadariyla on cantalar icinde ust gozu olan model yok. sanirim bunun sebebi on cantalarin arkadakilere nazaran yere daha yakin olmalarinin gerekliligi. bu sayede gidon hakimiyeti fazla oluyor ve haliyle on cantanin uzerinde baska bir goz bulunamiyor. ama dedigim gibi bana kalirsa kancali modellerden vazgecmeyin. ve bu canta olayinin bana kalirsa son noktasi tamamen su gecirmez sekilde uretilmis pvc bir canta. sagnak yagmurlari dikkate alarak soyluyorum bunu. diger urunlere gore pahali ama bence gerekli. zaten linki gondermis oldugun tatonkanin urunu hakkinda "100% waterproof" gibi bir ibare yok. Ortlieb veya baska bir marka olabilir ama ortlieb cinsi bir pvc canta cok daha mantikli gorunuyor. yagmuru kesinlikle her anlamda cozdugunuzden emin olarak yola cikin derim. canta ve giysi anlaminda. (ayrica ust giysi olarak yagmur icin pvc bir panço bulundurun)

gectiginiz her metreyi dusunerek ilerleyebileceginiz bir gezi olmasi dilegiyle...

Scudo
ataruh beycigim, pazar bogaz turu esnasinda senin cantanin benzerini tasiyan bir arkadasla tanistik.. aslinda tanismamiza cantasi vesile oldu, baktim seninkinin benzeri sordum memnun musun diye.. Sonra senin almak istediginden bahsettim, biliyor, ve iyi bir canta diyor (takmasi ve cikarmasi cok pratik) ama bir baska markadan daha bahsetti, karakoyde bir yer satiyormus, Deuter olabilir mi? (link) su linke de bir bak istersen. Neyse arkadasim bunlar 200 ytl civari.. bu arkadasin bisikletindeki ise 30 ytl idi, ama 1 hafta tepe tepe kullandim, fermuari koptu dedi :D bir de takmasi cikarmasi pratik degil, ancak is gorur..

simdi 7 tane 30luk alirsin, ya da bir tane 200luk alirsin, karari sen ver :D ha bir de su gecirme ozelligini sordum, deuter'in yagmurlugu varmis.. (link) burada bisiklet urunleri var, ancak istanbula gelme sansiniz olursa tam nerede satiliyor ogrenebilirim (av ve doga mi doga ve av mi oyle bir isim soyledi ancak bilmiyordu ki benim isim hafizam -100dur :D :D )

umarim bu karman corman anlati isinize yarar

@Çağrı Tosyalı

Sevgili Çağrı ayrıntılı mesajın için teşekkür ederim. Buraya yazılan tek bir satır bile çok önemli bizim için. Seninle bir kere sahil yolunda sürmek nasip olmuştu. Özcan ın polis evi önünde kaza yaptığı gece belki hatırlarsın. Tabi ki şimdi ben Bursa dayım.

@Çağrı Tosyalı
Çok iyi analiz etmişsin. İşte doğru tesbit bu. Açtığımız bu konunun " wauuvvv pislete bak" vb. konular kadar ilgi görmüyor olmasının altında aslında bu tesbiti yapamamak yatıyor. Birincisi pek çok kişi "doğuya yolculuk" kavrmının altında yatanı bilmiyor. Yada mesela neden başka bir yer değilde hindistan - nepal. :)
İkincisi bazı kişiler sanırım inanmıyor. Yani ben özellikle eşimle bu geziye karar verip biz gidiyoruz dediğim anda ( seninde dediğin gibi) bu gezi bitti aslında. En zor bölümü buydu belkide.
Aynı duyguları paylaştığımızı gördüğüm için seninde bir gün hayallerin peşinde bir amaca doğru gideceğini biliyorum.

@Çağrı Tosyalı

Ben pedalları sayarım bazen ama öyle yüzlere kadar değil. Belki 40 - 50 ye kadar. Ve bu sırada başımı önüme eğerim. Başımı kaldırdığımda bakış açımın - perspektifimin değiştiğini farkederim. Bir ağaç, bir bina, bir tepe geçmişimdir. Dakikalar sonra tekrar sayarım . Sonra diğer saydığım yeri düşünürüm. Hepsini saysaydım kaç ederdi. Zaman nasıl geçiyor. Neden buradayız. Ve burada( dünya ) ki ömrümüzü ne yaparak geçiriyoruz. Bazen sadece bir boşluk oluşur cevap olarak . Önemli olan burada olmaktır. Varlığı hissetmek, onunla belkide bütün olmak. Sanırım müptelası olduğun şey bu olsa gerek. Aldığın nefes ile temelde bir farkın olmadığını düşünmek.

@Çağrı Tosyalı

Teşekkür ederim. Burada da hem fikiriz. Şehir içinde bile bol malzeme taşıyan birisi olarak ve kamp ve dağcılık geçmişime de güvenerek ; pişman olacağım bir malzeme taşımayacağıma inanıyorum. Özellikle yabancı bir ülke söz konusu olduğunda keşke dememek benim için çok önemli.

@Çağrı Tosyalı

Bu konulardaki araştırmalarım devam ediyor. Römork un hangi çabuklukla sökülüp takılabileceğini bilemiyorum. Ancak kancalı çantalar tek bir çekiş ile takılıp - çıkarılıyor.Çantaları gerekirse çadıra veya konakladığımız odaya çıkarmak çok kolay olacak. Biz de karar verme aşamasındayız. Kolay bir karar olmayacak. Özellikle dönüşü olmayacak bir karar olacak. Eğer alırsak römork tan çok memnun kalmasakta kullanmak zorunda kalacağız. Bu aşamada maddi durumlar da işin içine giriyor . Bir süre eski dağ çantama , çöp poşeti sararak sudan korumuştum. Ya ucuz bir çanta alarak böyle çözeceğim, yada hiç uğraşmayacağım. Hindistana vardığımızda yağmurun ne kadar yağacağını araştırıyorum. Buna göre bir karar vereceğim .

@Çağrı Tosyalı

Her metresinde o bahsettiğin nefesi içime çekmeyi diliyorum bende.
Teşekkürler.

@bikergrrl

Teşekkür ederim. Elbette işime yarayacak. Şuradan şuraya gitmediğimiz için malzeme seçimi çok önemli. Yazdığınız tek bir satırda önemli. Çağrı nın mesajına da yazdığım gibi çanta- römork araştırması devam ediyor. Sanırım paraya kıyacağız. Çünkü bagajları odaya veya çadıra almak şart olacak yol boyu. Bağlamalı modelleri 2 ay boyunca söküp takarsak( ki 10 gün sonra deli olmaya başlarız ) zaten yırtılacak veya deforme olacaktır. Şu ana kadar tek bir vida dahi destek bulamadığım için listede bulunan tüm malzemeleri kendim alırsam ve çantalarada yüklü bir miktar para ayırırsam bu sefer de ben deforme olacağımdan :) karar vermem gerçekten zor olacak. Ancak içindekiler çantalardan daha değerli olacağından ve aldıktan sorna uzun yıllar kullanabilmek için sağlam bir model bulmaya çalışacağız.

@ataruh
rica ederim. fikirlerime yakin insanlarla iletisim kurmayi seviyorum bircok kisi gibi. benimle surdugunu hatirlayamiyorum. bahsettigin kisi baska cagri olmasin! bahsettigin surus ne zamandi?

@ataruh
bahsettigin uzere kesinlikle tespit ve kavrama sorunu var ortada. bildigimiz gibi bisikletimiz sadece arac. ama iyi bir arac ve hangi amaca hizmet ettigini iyi anlayabilmek gerekli. ve bu tur geziler icin bicilmis kaftan oldugundan adim gibi eminim. benim bisikletten cikarttigim temel anlam bu.
en zor bolumun karar verme asamasi oldugunu iyi biliyorum. ve "bu gezi bitti" dememin asıl sebebi doguya yolculuk kararinin verilmis olmasi ve senin de bahsettigin gibi neden baska yerler degil de dogu olmasi. bu onemli bir ayrinti.

@ataruh
evet bu fikirler benim fikirlerim. diyorsun ya 'zaman nasil geciyor?'. zamanin gecmesi benim su ana kadar farkettigim birkac somut cevaptan biri. evet zaman geciyor. bu kesinlikle dogru. ve ne yaptigimizin cevabi olan 'bosluk'u ancak kusbakisi bir acidan farkedebiliyoruz. aslinda bu 'bosluk'un cevabi basit; bircok sey ve ayni zamanda hicbir sey. yaptigimiz sey bu bana kalirsa. ve onemli olan kendinin farkina varabilmek, yasamin farkina varabilmek. durup nefes almak. ve bunun icin de kusbakisina ihtiyacimiz var yine. ve bu kusbakisinin burnu buyukluk ile ayni sey olmadigini belirtmek gerek ki yanlis anlasilmasin diger bir kisim insanlar tarafindan.

@ataruh
bu karar asamasi belirttigin uzere onemli. romorkun sokulmesi durumu sozkonusu. kolay olup olmadigini ben de bilmiyorum. cop poseti sarma fikri pek sevmedigim bir yontem. son gezimde can dede ile beraber mecburen bu yonteme biz de basvurduk. kullanisli degil ama ucuz yontem. eger tamamen su gecirmez bir canta ya da romork almayacaksaniz iktisatli olmasi amaciyla ucuz canta alip dagci cantalarina da gecirilen su gecirmez ve kenarlari lastikli kumaslari kullanabilirsiniz. sekil itibari ile galoşa benziyor. bir yerlerde mutlaka rastlamissinizdir. bu da bir cozum olabilir. ama bikergrrl'un bahsettigi gibi 7 tane alinabilen yani ariza cikarabilen ucuz cantalardan uzak durulmasinin gerektigini sen de biliyorsun. sonuc olarak herseye ragmen yagmurun kesinlikle yagacagini dusunmek en mantiklisi. tedbirli cikmak gerek.

ayrica buraya yakin olmaniza ragmen gelememek gibi bir durumunuz haliyle olabilir. buradan temin etmek veya arastirmak isteyeceginiz herhangi bir malzeme icin yardimci olabilecegimi bilmenizi isterim.

gorusmek uzere.

sevgili ataruh gezi planınız çok etkiletici.

Ben Iranlıyım ve bu gezi hakkında aklıma gelenleri paylaşmak istedim.

bikergrrl in değerlendirmeleri çok yerinde şirazı görmek gerekir diye düşünıyorum.

kerman ve maşhad- ki genelde bisikletçilerin rotasına uymadığı için hep pas geçilir - iran dan alacağınız tadı pekiştirecektir.

tabii unutulmalıdır ki iran da hava yolu bizim otobus tarifelerine benzer, burdaki mesafe-otobus fiyat oranı ile orada hava yolunu tercih eilebilir tabii yer durumu musait olursa onun için rota dışında kalan yerleri kısa uçak seyahatleri le tamamlaya bilirsiniz.

bikergrrl e katılıyorum zira havalar ısınmadan başlamanız gerekir sizin için problem olmaz ise de eşiniz sıcak havada örtünmesi pek kolay değil, turkiyede olduğu gibi iranın da bazı şehirleri diğerlerine göre daha tutucudur örneğin kum ve tebriz yolunuzun üstünde khoy gibi kentler de örtünmeye daha dikkat edilmeli.

iranlılar alçak gönüllük ve tevazüyü severler, isteklerinizi ve haklarınızı bu yolla istemeniz daha kolay ve etkili olacaktır.

ben balıkesirde yaşıyorum ama ailem iran da ve size yardımcı olmayı canı gönülden isteriz.

başarılar

sevgili ataruh

Yolculuk planınıza göre Tebriz - Tahran arası hiç bir problem ile karşılaşmayacaksınız ve güzel bir yol ( insanların çogu turkçe biliyor ) Ancak Tahran dan sonra Qom Kenti yerine Shiraz'a gitmenizi tavsiye ederim çünkü orada persipolis bulunmaktadır.
Ayrica Kum Kentinde maalesef depremden sonra % 80'i yıkık durumda yani görecek bri şey kalmadı. umarım rotanızı bu yönde değiştirisiniz. ( internette Qom kentinin eski fotoları var! )
Pakistana ( doğuya ) giderken hem çöl şartları hemde çeşitli riskler bulunduğundan dolayı motorlu taşıt kullanmakta çekinmeyin! Pakistan büyükelçiliği ile Türkiyeden irtibata geçerseniz faydaları olacaktır. Maalesef benden bu kadarcık! Hindistan hakkında da cok az bilgim var ama size yeterli olmayacaktır.
Bu geziyi tamamlayarak övünç kaynağımız olacaksınız.
Sevgileirmle.

Ayrıca eşiniz Tahrana kadar şapka ile gidebilir. Tahrandan sonra (vagusunda dedigi gibi) saçını örtünmesi gerekecek. Qom kentine dikkat edin. ( Giderseniz eğer!)

Yolculukta yanınıza telsiz alacağınız dikkatimi çekti! Lütfen telsizinizin frekans aralığını elçiliklerden teyid ettirin. Yoksa olur olmadık yerde karşınıza askerler çıkabilir! Yolculuk için çok fazla yük alıyorsunuz! Tahrandan da alışveriş yapabilirsiniz (malzeme konusunda ) Türkiyeden daha ucuza..
bikergrrl'ün dediği gibi foto çekerken lütfen dikkat edin herhangi bir güv. görevlisi fotolarınızı kontrol etmek isterse alçakgönüllükle gösterin. Elinizden geldigince fotolarınızı internetteki şifeli web sayfanıza yükleyin.
Esen kalın.

@vagus

Çok teşekkür ederim.
Sizden birinci elden bilgi almak benim için çok değerli.
Yaptığınız tüm uyarıları dikkate alacağım. Tavsiyelerinize uymaya çalışacağım.

Maalesef tur planımız temmuz ve ağustos aylarında olmak zorunda. Sıcak olacağını biliyoruz fakat öğretmen olduğumuz için başka bir çaremiz yok.
Keske imkan olsa da 2 ayın tamamını İran a ayırabilsek.

Her zaman, batı ( mesela paris , londra vb. ) yerine doğuyu görmek istemişimdir. Bu yaz hem bunu hemde bisikletle gerçekleştirmek hayatımızın yolculuğu olacak.

Yardım teklifiniz ve nezaketiniz için teşekkür ederim.
Daha detaylı sorularım ile sizi rahatsız edeceğimi bilmenizi isterim. :)
Tekrar teşekkürler ve selamlar.

@abrean

Sevgili Abrean öncelikle teşekkür ederim.
Defalarca yazdım ama tekrarlıyorum uyarı ve tavsiyeleriniz , orada bulunmuş birisi olarak bizim için çok değerli. Kuzey tarafından gitmemizin bir sebebide sizin belittiğiniz gibi Türkçe anlaşabilme şansı ve coğrafyanın daha az kırıcı olması. Güneye indikçe hava sıcaklığı ( temmuz ayında ) saat 10 ile 14 arası bisiklet kullanmamızı imkansız hale getirecektir.
Ayrıca hazar denizi kıyısını petrol üretim platformlarını da çok merak ediyorum.

Pakistan a geçiş için ve Pakistan içinde araç kullanmakta en ufak bir tereddütüm yok. "Vagus" un belirttiği gibi İran da uçak fiyatlarıda ucuzmuş. Taftan çölüne bisikletle dalmayacağımız açık. Elbette böyle bir cesaret gösteren az sayıdaki insanı taktir ediyorum.

Pakistan daki Türk büyükelçiliğine , Türkiye deki Pakistan büyükelçiliğine ( İran - Hindistan içinde geçerli ) mektuplar yazdım. Ayrıntılı haritalar ve tavsiyeler istedim. Henüz cevap alamadım ancak , yola çıkmadan üyesi olduğum dağcılık klübü aracılığıylada resmi olarak başvuracağız. İhtiyacımız olamaması dileği ile böyle bir tedbir alıyoruz.

Geziyi tamamladığımızda Türk bisikletçilerinin psikolojik bir sınırı aşmış olmalarına en ufak bir katkımız olmuş bulunursa bahtiyar oluruz.

@abrean

Sayfalar tutan notlarım arasına öncelikli olarak kaydediyorum dediklerinizi.

@abrean

Kısa mesafeli el telsizleri kullanacağız. Dağda kullandığımızda çok faydasını görüyoruz. Cep telefonu imkanlarını bilemediğimiz için böyle ( hemde bedava ) bir yöntem kullanacağız. Akdeniz ve karadeniz yolculuklarımızda herhangi bir sebeple aramız açıldığında ufak problemler ve endişeler yaşadık. ( bir kaç kez olsa da ) Telsiz sürekli- kesintisiz iletişim sağladığı için tercihimiz olacak. Şehir içinde birimiz sabitken diğerimiz otel arıyor, alışveriş yapıyorken vb. vb. sürekli iletişim halinde olmak için işimize yarayacağını sanıyoruz. Türkiye de olduğu gibi amatör kullanıcılar için ayrılmış frekanslar olmalı.

Bu akşam, üyesi olduğum dağcılık klübünden geçen yaz İran a giden arkadaşalr ile konuştuk. Sizin , Bikergirl ün ve onların uyarıları ile artık bu konuda hata yapmayacağımızı sanıyoruz. Zaten çok rahat çekim yapabilen ( özellikle portre konusunda ) birisi değilim. İranda yaşadıklarımızı da hafızamızda tutarız. hassas olmalarını anlayışla karşılamaktan başka seçeneğimiz yok.

Tahran daki dağcılık malzemesi satan yerlerden nasıl ayrılacağımızı zaten kara kara düşünüyoruz. Olmazsa ( yanımızda taşımamız mümkün olayacağından ) aldıklarımızı kargo ile göndermeye çalışacağız. Yada almayacağız . :( Tahran dan kaz tüyü mont ve uyku tulumu ile teknik kazma ve kaya trmanış malzemeleri alamazsam gözüm açık gidecek zaten. :)

Selamlar.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Selam Soner,
şu anda sana manevi desteğimiz dışında bir yardımda bulunamıyoruz ne yazık ki :(
rotanızda geçeceğiniz ülkeler ve şehirler hakkında nerdeyse hiçbir bilgim yok, zaten forumdaki arkadaşlar epey yararlı bilgiler vermiş. diğer önemli bir konu ise bu yolculuğun sana getireceği maddi külfet. biliyorum ki hiçbir yerden/kurumdan/firmadan destek alamasan bile ( ki alacağını umuyorum) bu yolcuğa kendi şartlarını zorlayarak çıkacaksın ve tamamlayacaksın.
zaman yaklaşıyor ve sponsorluk arayışlarına da ağırlık vermek gerektiğini düşünüyorum. Sevgili Erden Eruç'a Bursa'dan bir firma sponsor oldu bildiğimiz gibi, demekki şehrimizde bir potansiyel var bu anlamda.
Sanırım en doğrusu amaçları,planları ve tabii ki ihtiyaçları belirten bir sunum hazırlayıp, şirket yetkilileriyle birebir görüşmektir.ve tabii ki bolca sabır.

bu arada başta bisiklet olmak üzere, birçok malzeme eksiğin olduğunu biliyorum. forumdaki birçok firma yetkilisinin de bu konuyla yakın zamanda ilgileneceğinden eminim..

@Fatih Özgenlik

Sevgili Fatih , desteğin manevisi , "nakdi"si, "ayni"si olur mu ? :)
Evet olur. :D
Teşekkür ederim. Aslında bu yolculuğu bu yıl yapan Benny ve Manndy ( Antalya da Ender abilerin ve Erzincanda Serkan ın misafiri olmuşlardı. TAndemli çift ) , ve Peter ve Sophia ( biz karadeniz turu yaparken Tirebolu da karşılaşmıştık ) ile Rob ve Anie ile yazışıyoruz şu an. İnanılmaz ayrıntılı cevaplar alıyorum sağolsunlar. Her türlü ipucu ve öneriyi paylaşıyorlar. Başka biriside aynı yolculuğu yapsın diye çırpındıklarını söyleyebilirim. Ablam da sağolsun Almanya da bir firma ile görüşüyor.

Bu vesile ile aldığım ilk desteği de duyurmuş olayım. Zirve dağcılık ve doğa sporları klübünden benzinli ocak, ocak başı, aparatları ve Hindistan da çooook işimize yarayacak ( neredeyse hiç tabela yokmuş ) GPS almış bulunuyorum. Ayrıca klübün hazırlayacağı bir yazı ile Yurt dışı çıkış harcı da ödemeyebileceğiz.

Bir yerinden başladık işte.

Deamı gelecek umarım.

Sevgili Soner merhaba,size ve eşinize bu uzun yolculukta başarılar dilerim.Bulaşıcı hastalıklar için özellikle İran sınırından girmeden önce sağlık kontrölünden geçmenizi ve gerekli aşıları olmanızı öneririm.o kadar hazırlığın içerisinde lütfen unutmayın.İyi haberlerinizi forumdaşınız olarak bekleyeceğim.Size küçük bir hatırlatma yapmak istemiştim.Yolunuz hep açık olsun...:)

Bisiklet camiasında İranlı Muhammet diye tanınan ve kendiside gerçek bir İranlı olan arkadaşımız 12 yıl Türkiyede kalıp Türk vatandaşı olup Türk pasaportu aldıktan sonra Japonyaya kaçtı o burada olsaydı sana yardımcı olurdu.Oraları çok iyi biliyor.
Fakat bizler hala umutluyuz Japonyada aç kalınca tekrar cennete Caddebostana geri dönecek.Sana yardım eder.

@Bibendum

Merhaba.
Bahsettiğiniz kişiye e mail yolu ile ulaşma şansımız var mı ? Gerçekten kendisinden çok yararlı bilgiler edinebilirim. Kendisi japonya dan da başka bir ülkeye gitmediyse tabi. :)
Selamlar

@H.Can DEMİREL

Teşekkür ederim Sevgili Can bey,
Bu konuyu detaylarıyla araştırıyorum. Yola çıkmadan önce kolumuzda yer kalmayacak kadar aşı olacağımızı öğrenmiş durumdayım.
Çok uzun yapılacaklar - alınacaklar listemde sağlık bölümü geniş bir yer tutuyor. bu aşıları olduktan sonra yanıma gerekebilecek ilaçlarıda almayı ihmal etmeyeceğiz tabi.
Hatırlatmanız için teşekkürler. İyi haberleri ( malzeme desteği konusunda :) ) biz de bekliyoruz sizin gibi. :) :D

Selamlar.

@Çağrı Tosyalı

Tekrar merhaba Çağrı. Uzun süre aradıktan sonra bahsettiğim geziyi buldum. Bende emin olmak istedim çünkü.https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=4012 Ve emin oldum. Seninle değil Serkan ile berabermişiz benim bahsettiğim gezide. :)

@Çağrı Tosyalı

Bu yazdıklarından sonra bir kez daha emin oldum aynı frekansta olduğumuza.

@Çağrı Tosyalı

Kesinlikle , her gün yaptığım bir şeydir bu. kendine , içinde bulunduğun saniyeye , mekana yukarıdan başka bir boyuttan izliyormuş gibi bakmak. Bunu yapmak için defterime not bile düşerim bazen. Bunu yaptığında günlük dertler , arkandaki aracın korna çalması, yağışa şemsiyesiz yakalanman vs. vs. o kadar değersiz ( ve aslında o kadar da değerli ) hale geliyor ki.

@Çağrı Tosyalı

Römork konusunu En iyi bilen kişiye soracağım. Mandallı bir mil üzerinden takılıyor. Mandallı olması kolay takılıp çıkarılabileceği intibası uyandırdı bende. Evet dediğin gibi benim dağcı çantamdada var. Dev bir galoş gibi görünüyor. :) Hindistan da kesinlikle bol yağmur olacağını öğrendim.

@Çağrı Tosyalı

Teşekkür ederim. Düşünmen bile yeterli. Aklımda olacak.

Görüşmek üzere.

Malzeme listemizde bir kaç değişiklik ve gelişme oldu. Üyesi bulunmaktan gurur duyduğum Zirve Dağcılık Klübü önemli eksikliklerimizi karşılayarak , projemizde bir adım daha atmamıza sağladı.
Klübüme ve değerli başkanımız Orhan Kozan a buradan da bir kez daha teşekkür ederim.

Listemize katkı sağlayanların isimlerini yazmak yanında , destek olarak aldığım malzemeleri de yeşil renk olarak işaretledim.

Web sitesi konusunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yakında sizlerle paylaşacağım.

Aşağıdaki listede siyah renk olanlar elimde bulunanlar. Kırmızı renk işaretlediklerim ise şu an elimde olmayan malzemeler. Olmayanların bir kısmını kendim almaya devam edeceğim. Bazıları için girişimler ve konuşmalar devam ediyor.

Malzeme Listesi
1- Türk Bayrağı
2- Türkiye kartpostalları – nazar boncukları ( yol boyu dağıtmak için)
TUR BİSİKLETLERİ
3- 2 adet ( bisiklet olarak tedarik edemezsem toplamaya başlayacağım )
KAMP MALZEMELERİ :
4- Çadır ( 3 mevsim ) Zirve Dağcılık klübü
5- Mat İPTAL
6- Şişme mat 2 Zirve Dağcılık klübü
7- Şişme yastık 2
8- Çöp torbası
9- uyku tulumu 2
10- ocak başı ve aparatları( Bütan ve benzin için ayrı ) Zirve Dağcılık klübü
11- Benzin tüpü ( 1 litre ) Zirve Dağcılık klübü
12- Bütan tüp ( kamp ) İPTAL
13- Bütan tüp için ışık ( lüks )
14- termos
15- tencere- tava- katlanır bardak 2 , katlanır tabak 2
16- yedek pil- şarjlı pil
17- çeşitli ip
18- çadır altlığı
19- bıçak- kaşık ( katlanır )
20- kibrit - çakmak
21- paket yiyecek- konserve makarna
22- katalizör çay- kahve- toz içecek –çorba
23- silpak sabun
24- pil şarj aleti- telefon şarjı
25- su temizleme aparatı
26- klor tabletleri
27- seyahat fişi ( uyumluluk için )
28- havlu
29- mum
30- Kamp bıçağı
31- Sporcu içeceği ( toz )
32- Dikis seti
GİYECEK MALZEME
33- Forma 2
34- Polar mont ( rüzgar geçirmez Wind prof ) 2
35- goratex pantolon 2
36- yağmurluk 2
37- bisiklet şortu – taytı 2
38- alt üst içlik 3*2
39- yedek iç giysi 3*2
40- bere 2
41- çorap 3*2
42- eldiven 2
43- siperli- enselikli şapka 2
44- bandana 2
45- rahat ayakkabı Gezi 2
46- spd ayakkabı 2
47- spd sandalet 2
BİSİKLET MALZEMESİ
48- kask 2
49- sarı forma
50- yedek iç lastik 4
51- alyen takımı ( pense olabilir )
52- tamir takımı ( yama-zımpara-yapıştırıcı )
53- zincir takma aparatı
54- slime
55- parmaksız eldiven 2
56- spd pedal 2
57- güneş gözlüğü 2
58- barent 2*2
59- suluk kafesi 4
60- yedek jant teli
61- plastik kelepçe
62- kask aynası 2
63- Bant ( duck tape )
64- Japon yapıştırıcı
65- Mandal
66- Kanca
67- Zincir yağı
68- Arka reflektör – ışıldak 2
69- Ön far 2
70- Suluk 4
BAGAJ - RÖMORK
71- tur bagajı 2 Ön - 2 arka
72- bagaj demirleri 2 ön
73- römork – treyler ( BOP) ( çanta yada römork )
74- Gidon çantası 2
İLK YARDIM MALZEMESİ
75- ilaçlar Bepanten- pudra- Anti alerjik, böcek sokmasına karşı, antidiyareik ( ishal önleyici ) vitamin, kas gevşetici, antibiyotik, ağrı kesici, anti septik
76- ilk yardım çantası ( bant, sargı bezi, vb. )
77- peçete-tuvalet kağıdı
78- ıslak mendil - kolonya
ELEKTRONİK
79- mp3 çalar
80- fotoğraf makinesı DSLR
81- Sigma 70-210 zoom objektif
82- Fotoğraf makinesı SLR Minolta 505 si
83- kamera DVD
84- lap top
85- sabit disk ( Photo bank ) ( Laptop olursa alınmayacak )
86- telsiz 2 Zirve Dağcılık klübü
YOLCULUK İÇİN
87- haritalar- google çıktıları
88- sözlükler
89- pusula İPTAL - gps Zirve Dağcılık klübü- altimetre İPTAL -
90- km saati
91- nabız saati
92- not kağıdı- günlük
93- Pasaportlar - vizeler –ehliyet- evraklar
94- Fotokopiler
İLETİŞİM
95- telefon 2
96- telefon kartları
SEYAHAT -ULAŞIM
97- Uçak bileti ( dönüş ) Hindistan – Türkiye 2
98- otobüs bileti Bursa – Ağrı 2 , İstanbul – Bursa 2
99- seyahat çeki
100- kredi kartı 2
DİĞER
101- okunacak kitap ( Herman Hesse doğuya yolculuk )
102- biber gazı
103- bel çantası 2
104- iç cüzdanı 2
105- para kemeri 2
106- köpek kovucu

Geri