Scudo Sports

Havalı Silahlar

@ERTUNGA asıl gerçek tabanca alsam daha ço ksıkıntıyı doğrurabilir die düşünüyorum havalı silah zaten ruhsatlı alırım alırsam gerçek tabanca almak artık çok zor bir sürüde maliyet araştırdım ben
Yazdıklarım dan şu sonucu çıkarmanı beklerdim silah alındığı zaman ya gerçeği alınır ya da gerçeği alınır .Dersen ki sportif amaçlı güvenlik ya da savunma amaçlı değil al havalı ,sulu, gazlı, çata pat , falan gibi Sevgili Emrecan35 karar senin ama bu alacağın her ne olursa nerede kullanacağını iyi düşün derim.

Scudo
Çocuklarımın hiç birine oyuncak olarak silah almadım. Bir hedefe atış yapılarak ( Poligon - Trap - Skeet, v.b ) sportif amaçla kullanılan silahlar ve güvenlik görevlilerinin ruhsatlı/ zimmetli silahları hariç diğer tüm ateşli silahların insanlık için çok büyük tehlike oluşturduğunu düşünüyorum..
En büyük silah üreticisi A.B.D. nin "dünyaya silah satma, yeni trajedilerden beslenme " politikasının uzantılarına özenmeden analiz yapmalıyız..

Ödüllü bir belgeseldir, izlemeyenlere öneririm ...

@Cemal Ç. ,her ağacın kurdu özünden olur...

Bir çocuk danışanım, babasının tüfeği ile oynarken babasının hayatına son vermişti...
Söyleyecek o kadar çok şey var ki....

Tabanca dogrudan ve yakindan insan öldürmek için ( bazı modelleri ayı öldürmek amaclı olsa da ) üretilmiş bir araç. Saklanması kolay , dolayısıyla görüldüğü anda karşıdaki kişide doğal olarak rahatsızlık veriyor.
Ama hergun yanımızdan geçen tonlarca demir yığını bu kadar rahatsızlık vermiyor. Hatta ölmeden durmayacak dinlenmeyecek ölüm makinesi olması ( bulldog: boga döğüsü , arjantin dogo: domuzu tavşan yakalar gibi yakalaması ) için ırkları karıştırılarak üretilmiş, beslenmiş, yetiştirilmiş çeşitli kopekler ise neredeyse sevimlilik abidesi olarak lanse ediliyor.
Ve maalesef yasanan gercek olaylar medyada gayet makyajlı ve yumuşak olarak aktarılıyor. Sanki gerçeklikten kopmuş gibiyiz. Mış gibi yaparak yaşıyoruz.

Bende de Stoeger X5 namludan kırma havalı tüfek var. Bazen hedef atışı yapıyorum. Grup yapmak imkansız gibi bir şey.😅
Beş metreden atılırsa olabilir.
Gurup yerine pil, kapak, şişe gibi şeyleri vurmak daha zevkli oluyor.

(link)

Bakiniz bu alet 250 yıl önce insan öldürmek için ve askeri kullanimanyonelik havalı bir tüfek. Hele hele ikinci dünya savaşında yada soğuk savaş sırasında ve şimdilerde insanları tek tek yada toplu öldürmek için ne arastirmalar yapildi neler üretildi . Çoğundan haberimiz yok. ( kaybolan nükleer bombalar, yapılan tatbikatlar )
Hatta cici cici kızların yeraltinda biryerlerde günde iki defa aynı anda anahtarı çevirerek görevlerini yapmaktan yada yapacak olmaktan gurur duyduklarını unutmayın. Dünya son yıllarda bizlere sunulduğu gibi tozpembe değil. Günlük yaşantımızda yereldeki yaşantımızda bile insanin diğer insanları hukuki yollardan sömürmesi ile geçimini , keyfini, lüksünü sağladığını unutmayalım.
En önemli (.... ) insan (silah/ilaç faydalı yada zararlı hatta aynı kişi bile olabilir )
O yüzden son yıllardaki sjw gibi liberal olduğunu iddia eden gerçekte sömürgeciliğin yeni ve yumuşak şekline de karşı gelmek lazım.
ABD gibi adi silah ve savaş ile anılmayan Cin in başta Afrika ve gelişmekte olan ülkelerdeki yapılmadığının da amacı insani sömürmek.

Askerliğimi komando olarak 18 ay yapmıştım,olağan üstü hal bölgesinde 15 ay boyunca Tunceli dağlarında sık sık çatışma içerisinde geçirmiş biri olarak,sırasıyla pompalı,g3,kısa süre kanas kullandım,yaşadığım olaylardan mütevellit silahın her türlüsünden nefret ettim.Yaşadığım travmayı atmak yıllar sürdü,atlatamayanlar var,geriye dönüp baktığımda silahın insanlık için nasıl bir tehdit olduğunu daha iyi anlıyorum.Vatan savunması için ayrı tutuyorum,ama sırf zevkine avcılık denen aptal uğraşın yanında,sivil hayatta silah kullanılması beni çok sinir ediyor.

Tabanca dogrudan ve yakindan insan öldürmek için ( bazı modelleri ayı öldürmek amaclı olsa da ) üretilmiş bir araç. Saklanması kolay , dolayısıyla görüldüğü anda karşıdaki kişide doğal olarak rahatsızlık veriyor.

Ama hergun yanımızdan geçen tonlarca demir yığını bu kadar rahatsızlık vermiyor. Hatta ölmeden durmayacak dinlenmeyecek ölüm makinesi olması ( bulldog: boga döğüsü , arjantin dogo: domuzu tavşan yakalar gibi yakalaması ) için ırkları karıştırılarak üretilmiş, beslenmiş, yetiştirilmiş çeşitli kopekler ise neredeyse sevimlilik abidesi olarak lanse ediliyor.
Ve maalesef yasanan gercek olaylar medyada gayet makyajlı ve yumuşak olarak aktarılıyor. Sanki gerçeklikten kopmuş gibiyiz. Mış gibi yaparak yaşıyoruz.
2. Paragrafı anlamadım. Nasıl yani?

Ben zaten normal bir hayat süren sivil insanların silahlanma hırsına anlayamıyorum.

@osmancan71 kafamızı kuma sokup kendimizi kandırmaya gerek yok.
Demır yıgını arabalar oluyo galıba. Dıger köpekleride sevımlı gosteren medya yok bildiğim kadarıyla? Abartı buldum biraz. Acaba kaçırdığım bı nokta mı var.

2007-2014 arası havalı silah forumlarına aktif olarak katıldım. Bir çok kaliteli insanla tanıştım (eskiden birbirimize hobidaş der forumlarda grupmanlar paylaşırdık) Havalı silahlarıyla buluşup Field Target müsabakalarına katılan, uluslar arası yarışmalara giden de var, 100 liralık tüfekle kuş, kedi, köpek avlayan da.
Silah meselesi bir tutku. Hobi olaraksa kesinlikle en az bisiklet kadar derin bir hobi. Ekipman masrafları çoğu zaman bisikleti geçer.
Atıcılık, federasyonu bulunan resmi bir spordur. Bisikleti saçma buluyorum demek ne kadar saçmaysa atıcılık için bunu söylemekte o kadar saçmadır. 800 fps hızda yolladığınız 8,44 grainlik pelletin 50 metrededeki metal hedefin orta noktasına ulaşmasını bir izleseniz :) Ya da ne bileyim 100 metreye atış yaparken kalem kağıdı alıp pelletin dürbünün hangi dotuna düşeceğini hesaplayıp tek bir kesin ve net atış yapmayı. Balistik çok keyifli bir alan.

• Muhteşem
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Atış yapmayı bende cok seviyorum ama son bır yildir neredeyse hiç yapmadım. Mermı fiyatlarınında artması kötü oldu. Tabanca guzel ıse (cz75 mesela) atması daha keyıflı oluyor. Ama bendekı gıbı bır canık varsa :D sadece mermı sıkıyorsunuz. Ak47 nın atışıda cok hoşuma gidiyor.

2007-2014 arası havalı silah forumlarına aktif olarak katıldım. Bir çok kaliteli insanla tanıştım (eskiden birbirimize hobidaş der forumlarda grupmanlar paylaşırdık) Havalı silahlarıyla buluşup Field Target müsabakalarına katılan, uluslar arası yarışmalara giden de var, 100 liralık tüfekle kuş, kedi, köpek avlayan da.
Silah meselesi bir tutku. Hobi olaraksa kesinlikle en az bisiklet kadar derin bir hobi. Ekipman masrafları çoğu zaman bisikleti geçer.
Atıcılık, federasyonu bulunan resmi bir spordur. Bisikleti saçma buluyorum demek ne kadar saçmaysa atıcılık için bunu söylemekte o kadar saçmadır. 800 fps hızda yolladığınız 8,44 grainlik pelletin 50 metrededeki metal hedefin orta noktasına ulaşmasını bir izleseniz :) Ya da ne bileyim 100 metreye atış yaparken kalem kağıdı alıp pelletin dürbünün hangi dotuna düşeceğini hesaplayıp tek bir kesin ve net atış yapmayı. Balistik çok keyifli bir alan.
Ben böyle edebiyat parçalayamıyorum. Ne kadar güzel anlattınız.😊

Bir çocuk danışanım, babasının tüfeği ile oynarken babasının hayatına son vermişti...
Söyleyecek o kadar çok şey var ki....
Cem abi; Ya hadi çocuğun eline silahı verdin. Bu silahta neden dolu şarjör var? İkinci olarak neden namluya fişek verilmiş şekilde kurulu? Kimse kızmasın ama adam bile bile lades demiş yani.

Ben böyle edebiyat parçalayamıyorum. Ne kadar güzel anlattınız.😊
Estağfurullah Cemal bey. Bizimki eski günlere özlem biraz da. Evlendikten sonra kalmıyor öyle top tüfek falan :) bir odam vardı Bisiklet falan koyarım diye düşünüyordum. Onu da aramıza yeni katılan bir pembe patikli alıkoydu. Sahada atamayınca burada bol bol atıyoruz anlıyacağınız.

Konuyu hortlatayım, benim bisiket dışında diğer uğraşım, Field Target.
(Field Target kabaca açık arazide belirli standartlarda havalı silahlar ile yapılan hedef atıcılığıdır. Çapı 1.5 cm ile 4 cm arasında değişen metal hedeflere, 10m ile 50m arası değişen mesafelerde yapılan atışlardır. ) Neyse kurallarına girmeden daha önceki müsabakalarımızdan çekilen bir kaç foto paylaşayım sizlerle.

20190427_130606.jpg20190427_134238.jpg20190907_085058.jpg20190908_130454.jpg20191116_131302.jpg20191116_152621.jpg20191117_143806.jpg20200202_114035.jpg20200202_125821.jpgIMG_20180909_140341.jpgIMG_20180909_140756.jpg

Geri