Scudo Sports

Havalı maşa yardım

Tepki
10
İsim
Orhan Kocatürk
Bisiklet
Diğer
Selam arkadaslar kadro boyu ufak gelince bisikletimi degistirmek zorunda kaldim ayni ozelikte lastik boyu 29 olanla degistirdik ilk bisikleti aldigim zaman maşaya hava bastilar bunda herhangi bir islem yapmadilar simdi kafam takildi bunun havali maşa oldunu nerden anlariz tsk

Dosyalar

• CAM00060.jpg
    CAM00060.jpg
    69,5 KB · Okunma: 103
  • CAM00069.jpg
    CAM00069.jpg
    110,1 KB · Okunma: 101
  • CAM00070.jpg
    CAM00070.jpg
    78,6 KB · Okunma: 93
Scudo
xcr'nin havalı modelleri var galiba fakat bu maşa havalı değil. (bence)

Bildiğim kadarıyla resimdeki maşa havalı maşa değil.

@aliburak
Peki maşa nedir sizce tesekkurler

Aslında sitesinden baktığınızda XCR nin havalı modelleri mevcut gözüküyor ama Türkiye'de olduğunu sanmıyorum o modellerin. Zaten hava basılan bacağın kapağının üzerinde genelde Air yazıyor, yazmasa da o kapağı çevirip çıkardığınızda hava basılacak sibop yeri olması lazım.
Daha önceki bisikletinizdeki maşanın modeline dikkat etmiş miydiniz, acaba o neydi?

• Beğen
Tepkiler: Dry_35
Sol bacağı Yaylı Sağ bacağı ise kilitleme mekanizması yapan Nitrojen kartuşu mevcut.Maşanız yaylı maşadır havalı sistem değildir.

sağ bacağın altında kırmızı rebound ayarı yoksa yaylıdır. Bu da linki; (link)

@ratm
Aldim modlele ayni sadece bunun ustunde ayar dugmesi var eski fotagraf olmasi lazim yuklerim simdi

maşa xcr yaylı maşa, bence en iyi yaylı maşalardan biridir çok uzun süre kullandım, disk fren yuvasını yalama yaptığım için memnun olduğum halde mecburen değiştirdim.

Resim bu ilk adidim

@aliburak
Tesekkurler

@SerkanH
Tesekkurler

@Mert S.
Evet yok deginiz gibi yaylidir o zaman tesekkurler

Dosyalar

• CAM00048.jpg
    CAM00048.jpg
    82,9 KB · Okunma: 149
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/cam00048-jpg.7946/

Bu resimde kullandığınız maşa şuan kullandığınız mı eski bisikletinizde kullandığınız mı ? Resimde görünen bu maşa havalı maşa XCR Air

@aliburak abicim aynı işi ben de 2-3 gün önce becerdim yok mudur yeni bi yöntemi yeni yuva açtırmak vb ?

@Uğur Sabuncu eski olan bu aldigim yerle konustum 29 olan hidrolik masa oluyor bu daha saglam oluyor dedi anlamadimiz icin birseydiyemidik tabi

@orhankocaturk

abi satıcı bana çok güvenilir gelmedi. havalı olan daha yüksek model ve daha sağlam olmalı.

@emre özbay

helicoil diye bir şey tavsiye ettiler, yalama olan kısım genişletilip çelik yay benzeri yivli bir malzeme takılıyor, vidayı ona takıyorsun. yaşadığın yerde varsa araştır, işe yarayacaktır.

İyi forumlar arkadaşlar. Bisiklet camiasıyla yeni tanıştım, bisikleti alalı bi ay kadar oldu fakat bisikleti ikinci el aldım. Bisikletimde mevcut maşa SR Suntour XCR Air RL-R 120 mm , sıkıntı şu ki bisiklete oturduğumda maşa da 3-4 cm kadar gömülüyor, sonra kilitlemiş gibi gidiyor, neredeyse çalışmıyor. Onun dışında üstünde zıplayınca çalışıyor fakat tutuk çalışıyor. Ne yapmak lazım, böyle idare edilebilir mi, Suntourlar için bu problem kronik midir? Şimdiden teşekkürler.

Geri