Scudo Sports

Havalı dedik! İşte benim havalı oyuncaklarım

@Mustafa Volkan Koca

Abi bildiğim sadece İstanbulda var.Ben İzmirliyim olsa mutlaka rastlardım.

@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Abi tüylerdeki sapma çok normal.Arkada fly denen tüylü kısım şaşırtıyor hedefi,ev içinde atış için tüy kullanıyosan boşver.Yatagun.com dan keçe mermi sipariş ver hem namluyuda temizler :)

@Faruk ÇUBUKCU

Abi ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum.Umarım sıkıntı yaşamasssın.

@Sabri Atalay

İlk defa senden duydum abi köye gidince mutlaka deneyeceğim ama her silahda olacağını zannetmiyorum.Çünkü her namlu aynı oranda ısınmıyor. :D

Scudo
Ya o kadar cevap yazılmış merak ettim doğrusu :D..Hiç kuş börtü böcük davşan bıldırcın vs avladınmı denedinmi öluyolarmı veya yaralanıyorlarmı... Şimdi bizde huğlu yarı otomatik av tüfeği var. Onu kullanırken ki çıkan ses bundada bir nebze olsun çıkıyormu merak ettim dogrusu..:D Bir ara desert eagle 50ae ile atış yaptım iki elle tuttum ama genede fena depti..:) Bu silah gibi tepme hissi veriyormu.mesela o sniper gamoydu sanırım çok heyeanlı geldi..:)

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Bende aktif olarak havalı silahlarla ilgineniyorum ve havalı tüfek kundak imalatı ile uğraşıyorum.
Elimde HAtsan AT44 WX10-Bullpup kundaklı silahım ve dolumunu yapmak içinde 7,2 lt 200 bar scuba tüpü kullanıyorum.
Üzerinde Wector opticks 3x9x42 E mildotlu dürbün var.

• Beğen
havalı silahları severim ama yanlış insanların eline geçtimi kendilerini sapıtıyorlar camlardan insanlara sıkanlar hayvanları durup dururken vurmaya çalışanlar kuşlara atış yapanlar malesef bir çok örneğini gördüm Allah yanlış yola saptırmasın kardeş

• Beğen
@Mustafa Acar

Abi tepme sıfır.BIldırcın ve tavşan avına da uygun.Kanunen yasak avlanmak ama köy ve ufak tefek mezralarda sıkıntı olmaz.Ben köyde çıkıyorum.Öldürücü etkisi var gerçekten.Ben bununla 55 metreden gece avında tavşan vurduğumu bilirim.Yani hem tepme yok.Hemde muhteşem bir av tüfeği.Ayrıca dönüştürücü kitle havalı saçma da atabiliyorsun :)

@Musa Karaoğlan

Abi anladığım kadarıyla elindeki silah pcp sistem.ALmayı düşündüm ancak contalarından hava kaçırıyor bir süre sonra dediler vazgeçtim.Elime para geçerse namlu çıkış hızı 475 m/sn olan evanix hunting master alacağım rüyalarımı süslüyor :D

@gokhan erdogan

Abi haklısın.Yenmeyecekse avlanmasına karşıyım.Ben köyümde avlanıyorum ama vurduğum hayvanları mutlaka yerim :) tadı bir başka oluyor :D

@Sabri Atalay

Eger bu oneride namluyu bosa sıkmaktan bahsediliyorsa, aman dikkat zira havalı tufeklerde tetik bosa sıkılmaz, aksi taktirde mekanizma zarar gorur. Hatta oyle ki gereginden daha hafıf mermilerle uzun suren atıslar yaparsanız yay mekanizması bozulabilir. Aynı konu okculukta da gecerlidir, yay bosa cekilip bırakılmaz.

• Beğen
@hakano

Öyle aynı zmanda bitşik atışta da çok zarar görüyor.AMa namlunun boşa sıkılmasından bahsettiğini sanmıyorum abi :D

• Beğen
Tepkiler: hakano
Çoğunuzun beğendiği zoraki marka silahımı tanıtan bir video.Rusça ama silahın elde duruşunu etkilerini görmek için güzel.Biraz eski.Namlu çıkış hızlarını 3 pump a kadar vermiş.Oda 190 m/sn gibi bir hız sunuyor.Ama sistemi değiştirdiler.Şu anda 4 pump ile 225 m/sn gibi bir hız sunuyor.Lafı fazla uzatmayayım.Youtubedan bakmak ve diğer deneme videolarını da izlemek isteyenler için link:(link)
Ayrıca ben youtube a girmeyeyim buraya koy diyenler içinde video:

Bunlarda mustafa abi için tüfeğimin testleri: :D
İŞTE VİDEOLAR:

Buda tüfeğin dolu bira kutusundaki etkileri:

@AHMET_TÜRKÖLMEZ

Abi site tamiratta.Linkini atıyorum sana.Adres var.Ama ayrıntılı fotolar kalkmış.Vaktim yok forum bölümünde resimler olabilir.Link:
(link)
Saygılarımla :)

Zoraki çok hoş bir silah. Benim de silah tutkum var ancak ruhsat sıkıntıları nedeniyle havalı silahları tercih ediyorum. Bir tane edinmek isterim, biraz daha araştırma yapmak lazım..

Havalı tüfek konusunda fazla bilgisi olmayan arkadaşlara gelsin bu yazım.

Başlıkta arkdaş oyuncaklarım diye yazmış ama havalı tüfekler kesinlikle oyuncak değildir, hava gücüyle çalışan ölümcül aletlerdir. Benim havalı tüfeğimin namlu çıkış hızı 22 kalibrede 350 metre/saniyedir yani ses hızının üstünde atışlar yapabiliyor. Somut örnek vermek gerekirse, iyi bir saçma ile 75 metreden 2 mm lik suntayı delip geçiyor, 1 mm et kalınlığı olan bakır çaydanlığı delip geçiyor (giriş ve çıkışı düşününce 2 mm bakır deliyor) yaklaşık 25-30 metreden ama eminim ki daha uzak mesafede de etkili olacaktır çaydanlık üzerinde.

Kısacası demek istediğim havalı silahlar oyuncak değildir, şaka maksadı ile insanlara doğrultulmamalıdır veya herhangi bir canlıya ateş edilmemelidir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde havalı tüfek ile avlanmak yasaktır.

@Mümtaz Öztürk

Abi gerçekten kullanmaya doyamayacağın bir silah.Ben ev içinde bile atış yapıyorum :D

@-erkan-

Abi bilgilendirmen için allah razı olsun. .22 kalibrelik silahımın etkilerini sen söyleyince öğrendim.Ben arkadaşlarımı vuruyordum onla :D
Abi başlığa aldanma.O kadar konuşulmuş.Bunların oyuncak olmadıklarını bende biliyorum herhalde.7 yaşından beri yaklaşık 11 yıldır bu işin içindeyim.Etkilerini inan bana senden daha iyi biliyorumdur.

Ayrıca 22 değil abi .22 sen 22 kalibre diyince tank savar mermisi gibi bir mermiye karşılık gelir. .22 özel bir adlandırmadır ve 5.5 kalibreye karşılık gelir.Gördüğün gibi bir nokta bile nelere kadir.

@M.Burak KARADAĞ

Yazılanları ne güzel tersten anlamışsın...

Ben havalı tüfekle alakası olmayan insanları uyarmak/bilgilendirmek için yazdım, sana değil. Çoğu insan bu işi çocuk oyunu olarak görüyor, ben de bu tür tüfeklerin gücünü anlatmak istedim. (.22) olduğunu ben de biliyorum güzel kardeşim, ayrıca 5,5 kalibreye karşılık gelmez 5,5mm ye karşılık gelir! Gördüğün gibi mm nelere kadir!!

@-erkan-

Tartışmıyorum. :D büyüğe saygım sonsuz.Özür dilerim...

Super Poze Bir Tüfek İle 1-2 Defa Ava Gitmişdim Daha Sonrada Bu Hava Lı Olayına Merak Saldım Hocam Deneme Amaçlı Torun 101 5.5 Aldım 1-2 Kez Kullandım Şimdi Yatıyor :) Sarmadı Silah Deyince Patlıyacak İllaki, O Duygu Daha Başka Bu Havalının İyi Kısmı İse Herhangı Bir Canlıya Zarar Vermeden Bir Hedefe İstediğimiz Yerde Ateş Edebilme Malum Ses Yok :)

Zoraki Çok Güzel Duruyor Bu Arada :)

Birde Bir Abimizin Smıth&Wesson 357'si ile Birkaç El Ateş Etmişdim Boş Arazide :D Gerçekten Silah Gücünü Hissettiriyordu...)

eğer nokta atışı yapmak istiyorsanız havalı tüfekler bu iş için uygun çünkü yivli namlulara sahip oluyorlar. ancak yivsiz ateşli tüfekler nokta atışlarında çok başarısız olduklarından şahsen hiç tercihim olmadılar. havalı silahlarla av yapmanın yasal hükümler dışında da çok doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü her ne kadar güçlü de olsa hayvanı bir anda değil genellikle acı çektirerek öldürüyor. ayrıca sessiz olduğundan ava kaçması için ikinci bir fırsat vermiyor. ancak zararlılarla mücadelede kullanılabilir.

diğer bir konu da namlu içine mazot damlatmaktan bahsetmişsiniz bu zararlı bir uygulamadır tüfeğin yiv ve setlerinin aşınması aralarının pislik dolmasına sebebiyet verecektir bu da atış hassasiyetini olumsuz etkiler. namlu içinde yağ bile bırakılmamalı harbiyle içi güzelce silinmelidir. namluda yağ yanması veya mozot yanması piston keçesini de olumsuz etkileyerek yırtılmasına sebep olur. bu da yine düzensiz gruplar yapmanıza sebebiyet verir.

5.5 kalibre ve merminin namludan çıkış hızı 350m/sn olan tüfeğin modelini merak ettim yazmanız mümkün müdür acaba bu çok ciddi bir hız.

son olarak havalı silahlar gerçekten büyük bir tutkudur. canlıyı hedef almamalıdırlar. deodorant şişelerinin dibinde ateş yakarak uzaktan vurmayı deneyiniz(dikkatli olun uzaktan ve çevresine zarar vermeyecek bir yerde) çok harika bir patlama yapıyor :)

ben de bir hatsan torpedo 155 5.5 cal. sahibiyim çok sevdiğim bir spor bu bu ara biraz ara verdim ama tavsiye ederim herkese.

saygılarımla Eray AKYOL

5.5 kalibrede 350 neki abi.5.5 de 475 m/sn var. :D ayrıca tı-orun kalitesizdir.Keyif almamanız normal :D

@M.Burak KARADAĞ

Hemşerim merhaba, bugün sayende bir av bayine gidip tüm havalı silah tüfek modellerine baktım adamda ilgilenince baya muhabbet ettik gamo almamı önerdi tüplü peşpese 14 atış yapabilirsin 2 yılda garantisi var dedi. az daha konuşsaydı bütün paramı verip alcaktım:D. Bisikle toplamasaydım hemen alacaktım ama şimdi ertelemem lazım biraz alcağım zaman tekrar görüşelim bu konuda deneyimerine ihtiyacım var iyi atışlar.... iyi forumlar...

Geri