Scudo Sports

Hatchback arabayla bisiklet taşımak için askı önerisi

Merhaba, konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın. Ancak aracıma uygun taşıyıcıyı İnternetten bulmakta zorlanıyorum. Tavan taşıyıcıları iyi ama çok pahalı. Arka taşıyıcılarda 2011 sonrası C4 için önerebileceğiniz bir taşıyıcı var mı?

Scudo
Bende de c4 var ,tek bisikletiniz var ise saris solo öneriyorum.Cok hızlı ve guvenlı bır taşıyıcıdır.Ben İzmir Sundu bisikletten satın almıştım oraya sorabilirsiniz.

(link)

Ben Peruzzo Verona kullanıyorum, 3 bisiklete kadar taşıyor ve neredeyse tüm hatchback/sedan araçlara uyuyor. Takması çıkartması 2 dakika kadar sürüyor ve şimdiye kadar bisikletler hiç sallama, oynama yapmadı arkada. Fiyatı da diğer markalara göre gayet uygundu.

Hızlı cevaplarınız için çok teşekkürler.
@ M.atay iki bisiklet taşıyacağım. Saris iyi bir marka ve gran fondo modeli ilgimi çekti, ancak biraz tuzlu :)
@ M.A.Güneş Peruzzo Verona iyi bir model gibi, bu tipteki bir model taşıyıcı kullanıcısı olarak, (link) için yorumlarınız olur mu?

Decathlon'daki model ile ilgili dikkat etmek gerekenler:

1. Kollar ince olduğu için 2-3 bisiklet taşırkenki sağlamlığı ve kolların malzemesi (kalınlığı yüksek aluminyum ya da çelik ise pek sorun olmaz ama çok kaliteli malzeme olduğunu sanmıyorum)
2. Kayış ayar kısımlarının plastik olması sebebiyle özellikle güneş altında esnemesi ve zamanla kırılmaya yatkın olması
3. Araca tutunacak kısımların basit yumuşak köpük malzemeden yapılmış olması

Yine de fiyatına göre iyi bir taşıyıcı gibi, çok uzun yol yapmayacaksanız alınabilir. Ancak Peruzzo ya da Thule ile arasında fark olduğu açık. Peruzzo için almak isterseniz ben yardımcı olabilirim, pm atıyorum.

Araç arkası bisiklet taşımak arkadan çarpmalarda yada geri manevrada görmediğiniz engel yüzünden bisiklet ve araca ciddi zarar verebilir bence, bende thule 3 lü tasıyıcı var ama 1 kere kullandıktan sonra araç üstü almaya kesin karar verdim arkada taşıyıcı bagaj a engel, sağdan yada soldan taşan tekerlek yüzünden sürekli o noktaya dikkat etmek gerekiyor, arka farların görünmesini engelliyor falan(bu anlattıklarım şehir içi kullanımda yaşadığım sıkıntılar). Şehirlerarası kullanmadığım için bilmiyorum ama dediğim gibi bence araç üstü taşıyıcı daha mantıklı.

Arkadaşlar bu saris bones rs almayı ben de düşündüm. Ancak aracımı listeden seçtiğim zaman ne yazık ki bones rs listede görüntülenmiyor. Yani desteklemiyor mu acaba? Bu konuda bilgisi olan var mı? Bizim araçlarda aşağıda resimde gösterdiğimiz bu spoiler tarzındaki kısım mı bu taşıyıcıların kullanılmasına izin vermiyor anlamadım.

Thule un sitesinde de yine Astra J kasa için hiçbir taşıyıcıyı listelemiyor.

http://i.resimyukle.xyz/7QPN.png

Listede çıkıyorsa uygun model yoktur. örn mini cooper model arabalar içinde sarisin hiç bagaj arkası modeli yok.

@murat atay
2005 C3'e de sıkıntısız monte edilebilir mi acaba ?

Evet sizin aracınıza uyumlu görünüyor. Bu bence yükü taşıyan o orta bölümdeki 4 adet vantuzlu gibi görünen yapının tutunacağı bölümle ilgili. Denemişlerdir sorun çıkartmıyorsa listeye almışlardır. Bizim araçlarda sorun olmasa listeye eklerler. Ancak listede ne yazık ki benim kullandığım araç için BONES RS yok. Tekrar çeki demiri alternatifini düşünmeye başladım sayelerinde.

(link)

Geri