Scudo Sports

Hatalı Park Dede ve Torunu Ayırdı

@Tunakan Önen

Hayatımda Ankara'ya bir defa gittim. Toplamda 3 saat bile kalmamışımdır. Üzerimize resmen araç sürdüler. Boş yoldu bu uzunca bir kyk yurdu vardı. Onun önünde otoyolun kenarında ayrılmış boş bir yol var. Park yeri gibi böyle. Gecenin karanlığında orada bizi ezip gitse bir Allahın kulu duymazdı. O açıdan hak veriyorum size. Heleki şu Angara bebesiyik takılan tayfalar biraz tehlikeli gibi duruyor.

Yasayada fazla güvenmeyin canınızdan olursunuz değmez :)

• Beğen
Tepkiler: Tunakan Önen
Scudo
Acıdım yahu :(.Yazık oldu çocuğa ve dedeye.Bizim insanımızı bisiklet konusunda nasıl akıllandıracağız aklım ermiyor yahu.

Daha önce bir konuda yazmıştım.

@Turan Babacan

Ek olarak gelirsek. Arabalar çift tekerlekli (motorsiklet, bisiklet) araçları tehtid olarak görmedikleri için en son dikkat ediyorlar veya etmiyorlar. Ne kadar hakkı olursan ol kaza yaptığın zaman Sonucu ya ağır yaralı yada ölümle sonuçlanıyor. Kaldırımların çok bozuk, küçük olması, işportacı ve dükkanlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle mecburen yol kenarından gitmek zorunda kalınabiliyor. Bu durumda sadece kendi hareketimizi değil. Aniden veya gelen araçları da iyice kontrol etmeli ve dikkatli olmalıyız. Mevcut eğitim ve şehir planlamasına göre kendi hayatımızı kendimiz korumamız içinbuna mecburuz.

Site yöneticilerinden bisiklet derneğindeki arkadaşlarla muhabbetleri var ise onlarla bir araya gelip yapılması yapılmaması gereken. Bu zamana kadar olan kazalardan çıkarılan dersleri ve pratik trafik kural örnekleri derleyip siteye koyabilirlerse güzel olur.

" - 4 yol ağızlarında yeşil yandığında geçerken kırmızı ışıkta geçerek kural ihlali yapan araç olup olmadığını kontrol ediniz. Malum; Türkiye de kırmızı ışıkta geçilme alışkanlığı aşırı derecede fazladır" gibi.

Hata her üyeye özel mesaj ile gönderilip , her yeni olan üyeye de hoşgeldin özel mesajı gibi bu konu gönderilip herkes bilinçlendirilebilir. Bence böyle bir uygulama çok iyi olur.

Geri