Scudo Sports

Hastane koridorunda bisiklet süren doktor

Decsan

Forum Bağımlısı
Tepki
897
İsim
Ethem C.
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli doktor D.D.K. hastane koridorunda sürdüğü bisikletiyle ameliyathaneye girdi. O anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri sosyal medya paylaşılan doktora idari soruşturma başlatıldı. İdari soruşturma sonucu doktora ceza verilmediği öğrenildi

(link)

Scudo
Babam doktor olduğundan az çok ameliyathanede gerekli hijyen şartlarını biliyorum, değil şehrin her türlü tozunu, toprağını, pisini, köpek dışkısını, içip içip işeyen keş sidiğini üstünde barındıran yollardan geçen bisikleti içeriye sokmak parmağındaki alyans ile ameliyathaneye girmek bile kabul edilemez bir davranış işin ucunda insan hayatı var bisiklet insan hayatından daha mı değerli?

Amacı neymiş anlamadım ben de. Yaşadığım şehirde olması da üzdü.

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Kask takmamasına takıldım. :D Malum dar koridorda kafasını çarpıp yaralanabilir.:harika: Videonun içine reklam yerleştirmişler. Tamamen duygusal hocamızın bisiklet sürmesi 2. Planda kalmış. Oldumu şimdi böyle habercilik.:koptum:

Covid 19 un yeni belirtileri ortaya çıkıyor....

Ameliyathane kapalı olsa gerek.

Abartılmış biraz. Orası ameliyathanenin koridoru. Hasta yakınları bile geziniyor. Hijyenle bir alakası yok. Bisikletin lastiğinden geçecek şeyler insanların ayaklarından kıyafetlerinden, ama en tehlikelisi insanların kendisinden geçer. Ameliyathanelerde uygulanan galoş giyme mevzusu çok uzun süre önce kalktı. Bisikletle önünde durdukları oda muhtemelen dinlenme soyunma odası. Haber olsun işte.

Benim aklıma da gelmişti bu fikir daha önce aslında. Okuduğum bir haberde Ankara şehir hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları gün içerisinde çok uzun mesafeler yürümekten şikayetçi olduklarını ifade ediyorlardı. Aslında katlanır bisiklet veya elektrikli/elektriksiz scooter tarzı araçlar çalışanlar tarafından kullanılabilir diye düşünüyorum.

Ben yurtdışında hastahanede çalışıyorum. Hastahane aşırı büyük yaklaşık 15 bin çalışanı mevcut. Doktorlar,hemşireler ve diğer branşlarda çalışanlar bölümler ve binalar arasında ulaşım için bisiklet ve ufak scooterlar kullanıyor. Bütün binalar yeraltından tüneller ile birbirine bağlı bu sebeple araçlar hastahane içerisinde dışarı çıkmadan kullanılıyor.

İşte bu salaklar yüzünden bisiklete algı en iyi zamanında bile bozulabiliyor.

Zeynep Kamil - Üsküdar'da martı kullanıyorlar yoğun olarak sağlık çalışanları.

Ben yurtdışında hastahanede çalışıyorum. Hastahane aşırı büyük yaklaşık 15 bin çalışanı mevcut. Doktorlar,hemşireler ve diğer branşlarda çalışanlar bölümler ve binalar arasında ulaşım için bisiklet ve ufak scooterlar kullanıyor. Bütün binalar yeraltından tüneller ile birbirine bağlı bu sebeple araçlar hastahane içerisinde dışarı çıkmadan kullanılıyor.
Hoverboard lazım.

İşine ve hastalara saygısı olmayan bir doktorun yediği nane, ne savunulacak ne de empati yapılacak bir husus göremedim. Gerekli cezayı almasını dört gözle bekliyorum..

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Babam doktor olduğundan az çok ameliyathanede gerekli hijyen şartlarını biliyorum, değil şehrin her türlü tozunu, toprağını, pisini, köpek dışkısını, içip içip işeyen keş sidiğini üstünde barındıran yollardan geçen bisikleti içeriye sokmak parmağındaki alyans ile ameliyathaneye girmek bile kabul edilemez bir davranış işin ucunda insan hayatı var bisiklet insan hayatından daha mı değerli?

Ameliyatta enfeksiyon kaptığı için hastayı kaybettik. Bu durumun sebepleri genelde hijyen kurallarını yeterli seviyede olmamasından kaynaklanıyor. Aynı sizin dediğiniz gibi parmağındaki alyansa kadar çıkartması gerekiyor. Çalıştığım hastaneden biliyor ameliyathaneye ulaşmak için 3 farklı koridor geçiliyor. Yarı sterile geçişte zaten önlük, bone eldiven kullanımı zorunlu. Bazen gir çık yapan doktorlar ameliyathane kapısını açık bırakarak çalıştıklarına dahi şahit oldum. Hatta bir tanesi sağlık bakanlığının denetlemesine denk gelmişti.

O tip sisteme bizde daha var. Bizde hasta taşıma ve güvenliklerin kullandığı elektrikli sandalye veya scooterlar var, onlarda ara koridorda dolaşıyor. Zaten o koridorlara günde kaç bin kişi ayak basıyordur.

Doktorun bisiklet binmesi güzel bir şey ama dışarıda binerek örnek olması gerekli diye düşünüyorum, hastane içinde değil.

Ameliyathane 3'e ayrılır. Non steril, yarı steril ve steril. Doktor muhtemelen non steril alanda sürmüş. Zaten dışarı ayakkabısı ile giriliyor oraya.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
Buradaki görüntüde sanki hastanedeki bir çalışan doktora bisikletini satmak amaçlı göstermeye getirmiş gibi.Doktor da deneme sürüşü yapıyor.İndikten sonra diğer kişi bisikleti evirip çevirip bak çok hafif diye gösteriyor gibi.Ve evet nonsteril alanda yapılan bir şey bu.Ziyaretçilerin ve diğer çalışanların giyiminden belli.

Abartmış hakikaten. Geçen seneki Çanakkale sürüşünde yeni devlet hastanesinin aciline bisikletle girip bekleme salonunun kapısının yanına koymuşluğum var ama üstünde girmedim tabii. İğne attıracaktım, kilidim olmadığı için içeriye soktum kimse de bir şey dememişti.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bilemedim doğrusu,hastane büyükse,bisiklet hastaneden dışarı çıkmıyorsa, ameliyathanenin kapısından içeri girmiyorsa,koridorlar yeterli genişlikteyse ve bisikletler hastaneye aiit ol6p gün sonunda dezenjektanla siliniyoraa neden olmasın? Tedbirleri aldıktan sonra fazlada şey etmemek lazım. Ama bunlar yoksa suç sayılmalı.

Geri