Hasan Söylemez'in kabile tarafından alıkonması

Scudo
Kayıt
7 Temmuz 2018
Mesaj
29
Tepki
47
Şehir
İstanbul
İsim
Abdullah A.
Bisiklet
Dahon
@Rocketman
Ben şunu anlamadım. Tamamen bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın.
Dünyada Batılıların teknolojisinden başka teknolojilerde vardı değilmi? Mesela İspanyollardan önce Amerika'daki uygarlıklarda kendilerine göre gelişmişti. Yüksek ve sağlam yapılar inşa etme, yağmur sularını bilinçli bir şekilde kullanma, sağlam halatlar ve köprüler yapma ve bitki yetiştirme konusunda kendilerince uzmandılar. Şuan bile o bölgede eski eserler inceleniyor ve büyük köprüler eski sitil örnek alınarak yapılıyor. Peki İspanyollar yada bilmem ne sömürgecisi bunları sömürmeden yada öldürmeden önce sordumu? Sizi öldüreceğim ama şu ve şu yüksek teknolojiyi vereceğim mi dedi de onlarda seve seve kabülmü ettiler? Onlar İspanyolları yada Portekizleri istemiyorlardı ki saten. Yada Avustralyadaki silahsız yüzlerce Aborjinleri neden öldürdüler. Onlar Teknoloji yada insan hakları, demokrasi bilmem ne istemiyordu ki. Kendi dinleri ve anlayışları doğrultusunda kendi aralarında yaşayıp gidiyorlardı. Belki şuan kendilerince gelişmişlerdi de. Ayrıca Beyaz Adam sanane milletin işlemeyi bilmediği petrolünden, elmasından, altınından veyahut kauçuğundan. Yada sanane aralarındaki kabile savaşlarından ve birbirlerini öldürmelerinden? Ben sömürü işini tamamen zenginleşmek için Avrupanın bir pisliği zannederdim. Yani örneğin İngiltere bir mal üretiyor ama hammaddeyi yeterli miktarda bulamıyor ve bu yüzden bedavaya başka ülkelerden çalıyor ve böylece diğer pazarlarda ileri Teknoloji mallar satarak diğer Avrupa ülkelerinden daha çok zengileşiyor. Sömürgeciliğin bu yüzden doğduğunu sanırdım. Birde Yeni Amerikalıların Afrikadan insan kaçırması ve karın tokluğuna ağır işlerde çalıştırması veya tecavüz edip öldürmesi ve ayriyeten Kızılderilileri katletmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Birde Küresel Isınma neden oluştu ve hangi medeniyet yüzünden gün geçtikçe artıyor?
Ayriyeten Beyaz Adam yazdığınız kadar masummu?
 

Cem Tunç

@bike33travel
Kayıt
5 Nisan 2010
Mesaj
370
Tepki
381
Şehir
Mersin
İsim
Cem Tunç
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Triathlon
Niye abartsın, yada niye yalan söylesin ki adam, biz kendi ülkemizde bisiklet sürerken güvende hissediyor muyuz ki kendimizi, ha satırla öldürmüşler bisikletliyi, ha arabayla öldürmüşler ne farkeder ki, adam 40 ülke gezmiş birşey olmamış burada ezmiş adamı vatandaş, kabile üyesi değildir ezen, belki lise mezunu biridir, ya umursamamış, ya da bilerek ezmiş, ilkel biri değilmiş, eğitimli bir katil işte...
 

Rocketman

Aktif Üye
Kayıt
6 Mayıs 2017
Mesaj
171
Tepki
434
Şehir
İstanbul
İsim
Ata A.
Bisiklet
Giant
@AbdullaHasan

Hepsi İlluminati dostum. Rockefeller, Masonlar, Kılışdar. Ayrıca sevmediğin başka kişi ve gruplar varsa bu saydıklarıma ekleyebilirsin.

Başlık altında 4-5 tane mesaj yazdım, hepsinde bu sorulara ya yanıt verdim ya da yanıt veren linkleri paylaştım. Ama boşver, okuyup zaman kaybetme. Gereksiz.

Yukarıda bir arkadaş Youtube videosu vermiş, 15 dk.

Onu izle, tüm bilgileri veriyor. Hepsini zaten biliyorsun da, hani yarın öbür gün sen de başkasına gönderirsin. Bilgi çemberi genişler.
 
Kayıt
7 Temmuz 2018
Mesaj
29
Tepki
47
Şehir
İstanbul
İsim
Abdullah A.
Bisiklet
Dahon
@Rocketman
Linklere bakmamıştım. Yazdıklarınızı tekrardan yavaş yavaş okuyacağım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.348
Yaş
45
@Rocketman
Sağolun..Ben de sizleri okumaya çalışıyorum..Biraz daha yazalım..
Kendi bakış açınıza göre haklısınız..%100 haklısınız ama akademik düzeyde muazzam bir bilgiye sahip olmak,uzmanlaştığınız konunun özünü anladığınız anlamına gel(e)mez..Yani bilmek ve anlamak çok farklı konulardır..Siz biliyorsunuz ama konunun özünü anladığınızı sanmıyorum..Bir teşbih yapayım..Bir ilahiyatçı,dini konularda muazzam bir bilgi sahibidir ama bu kişi dinin ne olduğunu hayatı boyunca çabalasa bile anlamayabilir..
Konunun özü nedir,konu nedir?
Konunun özü,insanlara müdahale etmenin yanlış bir şey olduğudur..Hiçbir değeri savunmayan,ahlak gibi şeyleri kabul etmeyen birisiyim..Mesela insan öldürmek veya insanları sömürmek kötü birşey demedim..Bunlar hep göreceli şeyler..Benim açımdan insanlara müdahale etmek yanlıştır ve siz bunun evrensel çapta olanının,normal/iyi bir şey olduğunu savunuyorsunuz ve uzmansınız da..!
Bu söylediğim hakikattir demiyorum,asla..Bana göre doğru budur diyorum..Size göre doğru olanın,bana göre yanlış olduğunu söylüyorum..Sırtımı dayadığımı bir kutsallık(din-ideoloji) filan da yok..

Bazı insanlar ''Türkiye'de demokrasi yok,dış güçler Türkiye'ye müdahale etsin'' diyorlar..Burada ne diyeceğiz?Ben diyorum ki,''herkes oturduğu yerde otursun..''Bunu en başta söyledim zaten..Sizin gibi düşünen birisi,bu söyleme katılabilir..Türkiye demokrasiden nasibini almamış,doğal kaynaklarını çıkarmasını bilmiyor ..vb diyerek;Türkiye'ye dış güçlerin müdahalesine onay verebilir..
Bugün Irak'taki insanlar,''keşke Saddam başımızda kalsaydı'' diyorlar..Halbuki zamanında Saddam'ın heykelini Amerikalılarla beraber devirmişlerdi..
Yani batının müdahaleci tavrı yanlış..Batının tavrı aynen şu videodaki kadın gibi;
Batı,gelişmemiş/ilkel dediği insanların bir eline din veriyor,diğer eline silah..Sonra geriye çekilip,bir tarafı tutuyor..
Bugün Amerika Suudlara milyarlarca dolar değerinde silah satıyor..Niye?Ya da pydye/pkkya silah veriyor..Niye?Demokrasi mi istiyor Amerika?Demokrasiyi savunan bir toplum,silah mı dağıtır herkese?

Afrika'nın veya ortadoğunun niye geri kaldığı,sanayi devrimini filan niye gerçekleştiremediği konuları farklı..Bu bölgedeki insanların karakterleri,bu bölgenin iklimi,bu bölgenin kültürü gibi etkenler ortaya konularak;bu konular hakkında görüş bildirilebilir..
Bu bölgedeki insanların gelişmemelerini de,batının suçu olarak kabul etmemek lazım..
Son olarak şunu da belirteyim..Batının oluşumunda ortadoğunun/yakındoğunun etkisi muazzamdır..Bir zamanlar Avrupa veya Amerika diye bir şey Dünya'da bilinmezken,Akdeniz'in güney sahillerindeki halklar,Dünya'nın en önemli halkları arasındaydılar..Yani bugün aşağılanan bu insanların ataları,tarih kitaplarında ön sıralarda yer alıyorlar..Yani bu insanlar hep geri kalmışlardı söylemi de doğru değil..Avrupa bir kırılma noktası yaşadı,diğer toplumlardan sivrildi ve bugüne kadar geldi..Bugün Avrupa'nın Dünya'daki konumuna bakıp,bunun sonsuza kadar böyle devam edeceğini sanmakta,yanlış bir toplumsal analiz olur..
 

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.347
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Rocketman
Hep merak etmiştim bu sömürgeci Fransizlar, İngilizler vs , vicdanlarini nasıl rahatlatıyorlar diye?
Sayenizde öğrendim meğer bir arguman geliştirmişler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özcan

Rocketman

Aktif Üye
Kayıt
6 Mayıs 2017
Mesaj
171
Tepki
434
Şehir
İstanbul
İsim
Ata A.
Bisiklet
Giant
@ahlaksız

Güzel söylediniz. Bunlara etik noktasından karşıt bir şey elbette söylemeyeceğim. Bu başlık altında yaratılmaya çalışılan furyanın aksine, bunu söylediğim de yok.

Yazmaktan yoruldum inanın. Sömürgecilik ve kölelik kavramları karıştırılıyor, aynı şey zannediliyor; bu denklemin yanlışlığını izah ettim. Uzun yazınca ve kaynak belirtince bir şey değişmiyor, o nedenle yüzeyselleştirmek pahasına basitleştireceğim. Aslında yazamadığım kısımlar da var, Orta Doğu'nun bu süreçte çok belirleyici, hatta tetikleyici rolü var. Fakat dediğim gibi, bu forum bazı konularda hassas. Bunları yazarsam anında atılırım (aynı sıkıntıyı siz de yaşamışsınız, imzanızda belirtiyorsunuz). Bu nedenle, lütfen verdiğim linklere göz atın.

Anti-koloniyalizm, anti-kölecilik hareketlerini modern dönemde hem başlatıp hem de dünya çapında uygulamaya sokanlar Batılılar. Müdahale etmeme/non-interventionism felsefesini son haline getirip yayanlar da öyle. Bugün bu kavramları, özellikle de Kuzey Batı Avrupalılar sayesinde konuşmaktayız. Bakın, halen Etiyopya-Doğu Afrika önermeme karşıt bir argüman getirilemedi; bu konu hakkında dünyadaki tartışmalarda da getirilemiyor. Özellikle son paragraflarınızda söylediğiniz kısımlara aynen katılıyorum; zaten bunların aksini hiç iddia etmedim.

Benim bu başlık altındaki temel iddiam (ve halen karşı argüman getirilmemiş olan) genel çerçeve. O da şu: "Afrika/Afrikalılar 15. yy. öncesinde kendi halinde yaşayan, etliye sütlüye karışmayan sevimli bir grup siyah tenli insandı; Batılı Beyaz Adam bir gün Afrika kıyılarına ayak bastı ve birden her şey değişti" önermesini yapıyor muarızlarım. Sadece bunu yaptıklarının farkında değiller. Ben ise bunun yine Batılılar tarafından üretilmiş bir mit olduğunu, kanıtlarıyla ortaya koydum. Fakat ülkemizde olgular temelinde değil, kimlikler temelinde bir fikir düzlemi olduğundan, halen Youtube videosu paylaşıp bana cevap verdiklerini zannediyorlar. Çünkü son 500 senedir Avrupalıya sürekli yenilmiş Orta Doğulu vatandaşım. Kendisinin dini ve milliyeti itibariyle Batılıdan üstün olduğuna emin ama. Dolayısıyla, kafasında bir türlü oturtamıyor, aslında ben dünya ve hayat hakkındaki birçok şeyi yanlış biliyor, yanlış düşünüyor olabilir miyim diyemiyor. Pis kâfir diye küfretmesi de işe yaramıyor. Onun yerine, bakıyor ki 2. Dünya Savaşı sonrasında Batı entelijantsiyası kendi algısını kendi kafasında çarpıtmış, "biz sömürgeciyiz, yuh bize" demiş. Hemen bunu bulduğu gibi yapışmış; "yok arkadaş, aslında biz çok iyiydik de işte hep Batılılar öyle yaptı diye böyleyiz" şeklinde güzel bir ip bulmuş. Bakmış ki aynı ipe Afrikalılar da tutunmuş. Öyle olunca, iş olgular üstünden tartışmaktan çıkmış. Ben adamın ipine laf ettiğim için kötü oluyorum.

Non-interventionism konusunda da bence 20. yy. sonrası koşullarından bakarak konuşmayalım derim. Yoksa tünelin ucu Doğu'ya doğru ilerlemeye başlar, tatsız olur.

@Atasoy

Hocam, ad hominem'lere artık espri ile cevap veriyorum ama siz Forum'da beğenerek takip ettiğim bir büyüğümsünüz.

Konunun vicdan ile bağlantısının olmadığını mesajlarımda izah ettim, müsait zamanınızda okursunuz. Saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy

muratokan

Aktif Üye
Kayıt
13 Mayıs 2018
Mesaj
184
Tepki
239
Yaş
38
Şehir
Kocaeli
İsim
Murat Okan
Bisiklet
Specialized
Hasan soylemezin basina gelenler ge4cekten kotu bir durum.
Daha kotu ne olabilir diye dusunmeye basladim. Hindistanda turist erkekleri kacirip kafasina silah dayayarak aglata aglata zorla evlendiriyorlarmis :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Rocketman

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.348
Yaş
45
@Rocketman
Bu tek taraflı bakış açısı doğru değil..Salt batıyı karalamak veya salt Afrikalıları küçümsemek rasyonel değil..

Yalnız sıkıntı şurada..15.yüzyıl öncesindeki Afrika ile bugünün Afrika'sı arasında pek fark yok..O halde batının bu kıtaya müdahil olması birşeyi değiştirmemiş..O halde batının buraya müdahalesi doğru değil..
Siz bu müdahaleye iyi bir şey diye sunuyorsunuz ama görünen tablo öyle değil..Madem yüzlerce yıldır batı bu coğrafyada birşeyler yapıyor,bugün niye Afrika'da insanlar açlıktan veya hastalıktan ölmeye devam ediyor?Bırakın demokrasiden bahsetmeyi,daha açlık sorunu bile çözülebilmiş değil..Batıya ne lazım?Milyonlarca yıl mı?!

Bir de bu demokrasi veya bilim ''iyidir'' demek,o kadar da doğru değil..Bu konuda da tek taraflı düşünmemek lazım..
Önceki mesajımda ''gelecekte ne olacağını kestiremeyiz'' demiştim..Bunu kabaca izah edeyim..
Bugün Afrika'da veya ortadoğuda değişime direnç gösteren milyonlarca ''ilkel'' diye tabir edilen insanlar yaşıyor..Bu insanlar bu bölgelerde kabaca 40.000 yıldır varlar ve nerdeyse aynı şekilde hayatlarına devam ediyorlar..Yani ''değişim/dönüşüm,mutlak iyidir'' demek tamamen subjektif bir söylemdir..Değişmeden 40.000 yıldır bu insanlar soylarını devam ettirebildilerse,bir 40.000 yıl daha hayatlarına devam edebilirler..Bu bakımdan bu toplumları ilkel veya antidemokratik diye yaftalanıp müdahalede bulunulmasına kesinlikle karşıyım..Bırakalım,insanlar nasıl yaşarlarsa yaşasınlar..Dillerini,kültürlerini bilmediğimiz insanlara ''demokrasiiii'' diyerek hücuma kalkmak,ilkelliğin ta kendisidir..

Bugün söylenen şu;''21.yüzyılın başında yapay zeka üretim aşamasında,gelecekte gelişim aşamasına geçilecek,sonrasında yapay zeka kontrolü ele alacak..''Bu konu ciddi..Homo sapiensin geleceği gerçekten tehlike altında..Bir fütürist gibi şey edeyim..Gelecekte ilkel denilen Afrikalılar veya Ortadoğulular veya orta asyada binlerce yıldır aynı şekilde hayatta kalmaya çalışanlar;yapay zeka konusunda en az etkilenen insan toplulukları olabilirler..Yapay zeka,gelişmiş ülkeleri bir şekilde kontrol altına alıp veya yok edip,bu insanlara müdahale etmeyebilir..Yani gelecekte,bu ''ilkel'' diye tabir edilen insanların torunları;hayatta kalan eşsiz insanlar olabilirler..Yani bu yönden de mevzuya bakılıp,benim ''insanların yaşamına müdahale etmeyelim'' söylemi doğrulanabilir..
 

zagnos

Üye
Kayıt
18 Mayıs 2017
Mesaj
75
Tepki
66
Yaş
36
Şehir
İzmir
İsim
Yavuz hasan
Bisiklet
Carraro
laf lafı açtı konu nerelerden nerelere geldi ne güzel muhabbet ya valla akşam aksam ne güzel okudum hakaret yok aşağılama yok yorum yapan herkese teşekkür ediyorum hepinizin eline bilgisine sağlık
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@ahlaksız
Çok farklı bir bakış açısı. Güzel...
 

edemirdag

Üye
Kayıt
4 Mart 2015
Mesaj
74
Tepki
72
Yaş
48
Şehir
Balıkesir
İsim
Emre D.
Bisiklet
Carraro
Hocamın beyaz adamın kızılderili soykirimi hakkindaki görüşünü merak etmekteyim.
 

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Kayıt
27 Aralık 2015
Mesaj
354
Tepki
654
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yersen’keşkek ?
 

Şeffaf

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Nisan 2018
Mesaj
1.078
Tepki
2.470
Yaş
48
Şehir
İstanbul
İsim
Burak
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Diğer
va
@MehmetAliB.
vay arkadaş bu neymiş ya