Scudo Sports

Hasan Söylemez'in kabile tarafından alıkonması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz gibi Hasan Söylemez afrikada pedallıyor, sürekli takip ettiğim birisi olduğundan başına birşey gelmesinden şüpheleniyorum.

Genellikle günlük paylaşımlar yapıyor ve son 5 gündür paylaşımlar yapmıyor. En geç 1-2 gün içerisinde sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapardı.

BENİ ŞÜPHEYE DÜŞÜREN OLAYLAR İSE:
Son günlerde mali'ye varacaktı, hatta vardıda. Asıl sorun olarak Hasan abinin gitmeye çalıştığı ülke bu yıl dünyanın en tehlikesi ülkesi olarak kabul edildi. Bildiğiniz gibi mali'de terör örgütleri cirit atıyor ve iç savaş var.

Umarım başına birşey gelmemiştir abi...

Birkaç kez çatışma bölgesinde bulunmuştu bisikletiyle ama olaylar çıkmadan yatışmıştı. Abi ne diye mali'ye gidersin aklım almıyor?

Scudo
Ben de aynı düşüncedeyim bir kaç gündür. 4 gündür hiç tweet atmadı. Umarım sağ salim yolculuğuna devam ediyordur.

Hocam mali en tehlikeli ülke uyarısında bulunan kurum birleşmiş milletlermiş, hemde dünyanın en tehlikeli ülkesi denmiş. Ayrıca önüne geleni infaz eden boko haram adlı terör örgütü, ışid adlı kansız terör örgütüde bu ülkede imiş. Çok telaşlandım şimdi...

Arkadaşlar Merhaba,

Hasan' a ben de ulaşamıyordum nihayet dün gece onunla temasa geçebildim.

Yaklaşık 1 hafta önce bir kabilede alıkonulmuş ve dediğine göre neredeyse keseceklermiş. Eski ve sorunlu bir kabile. Dogon adlı bu kabile meğer suanda bir çatışmanın içerisindelermiş. Başka bir kabile ile sürekli çatışıyorlarmış ve bu hafta tam 32 kişiyi keserek katletmişler. Hasan bu kabileyle iletişime geçmek için 700 km yol gitmiş ve yanına bir rehber almış ve bu rehber de meğer o an sorun yaşanan ve Dogon kabilesinin savaştığı diğer kabile mensubuymuş. Çok ciddi bir hayati tehlikenin eşliğinde umarım atlatır. Bir haftadır o ve rehberi oradan kurtulmaya çalışıyormuş ve bana bu mesajı attı ve iyi olduğunu bildirdi. Fakat halen tehlikeden uzak değil ama oradan kaçmayı başarmışlar. İyi haberleri alınca size yazarım. Başkente varınca internetle beraber mutlaka bana haber verecektir.

Kalın sağlıcakla.

Abi şüphelerim maalesef gerçekmiş. Umarım en kısa zamanda oradan kurtulurlar. Bilgi için çok teşekkür ederim.

Ben dün gece 01:00 sıralarında temasa geçebildim daha doğrusu o bana bir şekilde ulaştı ve kısa bir süreliğine konuştuk. Alıkonulduğunu ve çok zordurumda olduğunu söyledi. Uydudan halen takip ediyorum onu ama çok sağlıklı izleyemiyorum. Başına bir iş gelirse olduğu yeri anlatmaya çalıştı. Çok da istemediği bir yerde 1 haftadır el konulduğunu vs anlatmaya çalıştı. Daha sonra teması kaybettim ve bir trenden bahsetti ona ulaşmaya ve binmeye çalışacaklarını söyledi. Şehir merkezine 700 km mesafede vs olduğunu söyledi. Eğer başkente ulaşında bir sıkıntı kalmayacağından bahsetti ve temasımız bitti. Şimdilik bu kadar arkadaşlar. Biliyorsunuz o benim en yakın arkadaşım ve dostum çok tedirgin ve üzgünüm umarım bir şekilde tekrar temasa geçer

Ayrıca elçilikle temasa geçmiş ve elçilik de oradan bir şekilde kurtulun ve mümkünse gece yola devam edin demiş.

Olanlar için çok üzgünüm abi, bazen Hasan abinin bu işi 'gereksiz derecede' abarttığını düşünüyorum çünkü kendi hayatını çok ciddi derecede riske atıyor. Gitme abi, yemişim mali'nin hayallerini. Tehlikeli olan yere gitme işte, hayallerini dinlemek istediğin güvensiz ülkelerde kendi hayallerinden olmasın abimiz. Tabi onunda bir hayali var ama canınıda sokakta bulmadı, herneyse haber bekliyorum Hasan abiden çünkü çok meraklandım. Sizden ricam haber alınca direk burayada yazmanız, çok endişelendim şimdi...

Umarım güzel haberler alabiliriz ..

@ulas elçilik bir şekilde kurtulun mu demiş???
Şaşırdık mı Tabiki hayır.
umarım en kısa sürede kurtulur ve ülkemize geri döner.
Niye tehlikeli yerlere giderler ki...

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
kişiyi tanımıyorum ama umarım sağ bir şekilde sorun yaşamadan kurtulur bir an önce... madem bu kadar tehlikeli neden gidilir onu da anlamıyorum :/

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Abi gerçekmi bu yazanlar? Roman gibi resmen. Allah yardımcısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Aloha
Allah yardımcısı olsun. Aksiyon filmi gibi ama maalesef gerçek.

korku filmi gibi , başına bir iş gelmeden tehlikeli bölgeden kurtulur umarım

Severek takip ettiğimiz bir insandı, umarım kazasız belasız bu olayı atlatır.

dikkat çekecek yerlere durumu anlatsak paylaşılsa falan etkisi olur mu ? Elçiliğin daha etkin olması için veya farklı çözüm yolları için ?

• Beğen
Tepkiler: Kitamichiru
İyi haber...

çok şükür. verilmiş sadakası varmış.

Geri