Scudo Sports

Hasan Söylemez / Hayata Yolculuk / Film gibi yolculuk kitaplaştırıldı

Scudo
Kitabı en yakın zamanda alacağım.

Kitabı internette gördükten sonra hemen bir Kitapevi' ne gidip aldım. Aynı gün bitti. Tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: suat akman
hemen alalım bakalım. çok merak ettim

Kitabı alıp okudum 2.kez okuyup detayları paylaşmak isterim ancak şunu söylemek istiyorum

Kitap o kadar içten yazılmış ki hiç bisiklet bilmeyen birinin ilk bisikleti ile büyük bir tur yapması ve bunu yazıyı aktarıp medyada yer bulması bile büyük başarı.

İlk duyduğumda hayykitap olmasına şaşırmıştım ama araştırdığımda (link) eğitim ve sağlık alanında ilginç kitaplara yer verdiklerini gördüm portföylerinde.

Hasan o kadar güzel bahsetmiş ki sanırsınız hiç kötü insan yok, dünya çok hoş bir yer.. Her gören Hasan'a çay ikram ediyor vs ufak tefek sorunlar yaşamış ama anlattığı 50 insandan birisi kötü olarak lanse edilmiş. Ya (da) Hasan bu kitapta sadece güzelliklerden bahsetmek istedi sorunlara ve sorunlu kişilere fazla değinmedi bilemiyorum.

Sonuç olarak hayatı sevdiren kişisel gelişim saçmalıklarının karşısında dimdik duran bir kitap sadece istemenin ve yola çıkmanın ne büyük bir şey olduğunu bile yüzümüze çarpıyor.

Ben kitabı ikinci kez bitirince öğrencilerime okutmayı düşünüyorum onlar bi şekilde bu yaşlarda hayaller kurmaya başlarsa gelecekte bisiklet sevdası yayılır ve daha çok sahip çıkılır diye düşünüyorum.

Şuan memleketime doğru otobüs yolculuğundayım. Kitap çok samimi yazılmış yaklaşık 4 saatte bitirdim. Fakat diğer arkadaşların dediği gibi Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde bolca ayrıntıya girilirken ne yazık ki Akdeniz'e indikten sonra bi an önce İstanbul'a gitmek istemiş sanki Hasan Söylemez. Belki o bölgelerde yaşanmışlık daha fazladır olabilir fakat kitap çok daha uzun olabilirdi, insana keşke bitmeseydi dedirten bi kitap olmuş cidden. Başta ayaklarına sonra yüreğine sağlık.

• Beğen
Tepkiler: suat akman
@Umut Tekin hocam filmin tam adı ney acaba hayata yolculuk yazıyorum ama alakasız seyler çıkıyor

@ATALAY16

(link)

Özgürlük yolu filmin adı. Ben sıkılıp kapatmıştım yarısında tabii. O zaman ergenlik yılları sıkmıştı belki de. Tekrar bir daha izleyeceğim.

Temiz kalpli bir insanın tertemiz duygularıyla yazdığı samimi bir kitap olmuş, bisikletli bir derviş misali beş parasız halde 10 Bin km üzerinde yol yapmış onlarca şehirden geçmiş binlerce insanla tanışmış, parayı hayatımızın odak noktası olarak düşünüyorsanız bu kitabı okuyunca ne kadar yanıldığınızı farkedeceksiniz. Kitabın sonuna koyulan fotoğraflar kitabı okurken hissettiklerinizi daha da pekiştirecek. Herkese okumayı tavsiye ederim.

Ben de kitabı bir süredir almak istiyordum, sonunda geçen hafta D&R'da iken aklıma gelince alıverdim.
Çok uzun yıllardır kitap okuyamıyordum, evin kitap kurdu eşimdir. Önce sen okursun ben de bir ara okurum diye aldım kitabı.

Neyse kitabın 3-4 sayfasını okuyayım diye elime aldıktan iki gün sonra bırakabildim. Hasan Bey zaten çok pozitif bir duygu düşünce dünyasına sahip, kitabın dili de gerçekten harika. Samimi, insani, duygusal... 17 yıl sonra ben de bir bisiklet alıp kullanmaya başlayalı 8-9 ay oluyor.

Yukarıda arkadaşların bahsettiği birkaç noktayı ben de paylaşıyorum. Karadeniz ve Doğu Anadolu detaylı ve uzun sürerken, Akdeniz ve Eğe çok hızlı geçilmiş. Eleştiri olarak değil de, buraların da detaylı olmasını ve kitabın daha uzun olmasını istediğimden biraz hayal kırıklığı oldu.
Negatif durumları ya hakikaten de çok çok az yaşamış ya da kitabın hikayesinin daha çok pozitif olmasını tercih etmiş sanırım. 37 yaşındayım, uzun yıllar sonra büyük bir zevkle okuduğum ilk kitap oldu. Zaman zaman duygusallaştım, güldüm.

Geri