Ben de kitabı bir süredir almak istiyordum, sonunda geçen hafta D&R'da iken aklıma gelince alıverdim.
Çok uzun yıllardır kitap okuyamıyordum, evin kitap kurdu eşimdir. Önce sen okursun ben de bir ara okurum diye aldım kitabı.
Neyse kitabın 3-4 sayfasını okuyayım diye elime aldıktan iki gün sonra bırakabildim. Hasan Bey zaten çok pozitif bir duygu düşünce dünyasına sahip, kitabın dili de gerçekten harika. Samimi, insani, duygusal... 17 yıl sonra ben de bir bisiklet alıp kullanmaya başlayalı 8-9 ay oluyor.
Yukarıda arkadaşların bahsettiği birkaç noktayı ben de paylaşıyorum. Karadeniz ve Doğu Anadolu detaylı ve uzun sürerken, Akdeniz ve Eğe çok hızlı geçilmiş. Eleştiri olarak değil de, buraların da detaylı olmasını ve kitabın daha uzun olmasını istediğimden biraz hayal kırıklığı oldu.
Negatif durumları ya hakikaten de çok çok az yaşamış ya da kitabın hikayesinin daha çok pozitif olmasını tercih etmiş sanırım. 37 yaşındayım, uzun yıllar sonra büyük bir zevkle okuduğum ilk kitap oldu. Zaman zaman duygusallaştım, güldüm.