Scudo Sports

Haramidere bisiklet kazası

Scudo
Çok geçmiş olsun.Biz ne kadar dikkat edersek edelim böyle sorumsuz yaya ve araç sürücüleri yüzünden istenmeyen
olaylar sürekli başımıza geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Cako92
@S.Araz Teşekkür ederim , katılıyorum.

geçmiş olsun hocam malesef hergün böyle durumlar ile karşılaşmak üzücü oluyor

@Cako92

Bisikletliye dikkat etmemelerini geçtim sonuçta bir insana çarpmış nasıl bu kadar vicdansız olupta kaçıp gidebiliyor şer.......

• Beğen
@Cako92

Geçmiş olsun. Araç sahiplerinin Bisikletli insanların yolda kullanım hakkı olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Bunun içinde toplanıp protesto gibi oluşumlar düşünülebilir. Bu kazalara dikkat çekmek gerekiyor. Özellikle basında tv de medyada yer bulması için toplu bir yönlenme gerekmekte.

@fatihy teşekkür ederim şükürler olsun sağsağlim dönüyoruz eve

@bisikletcantasi mutlaka gerekli bende aynı düşüncedeyim ancak büyüklerin bi el atması lazım

@MehmetBnl bunlar vicdansız hocam elden ne gelir ki

Dostum büyük geçmiş olsun. Doktora yine bi' gitseydin kontrole.

@Cako92

Üstadlar medya da basında bisikletlilere yok gibi davranmaya devam ederlerse, bisiklet ile yolda ne işin var kafası devam ettiği sürece hiç bir şey değişmez. 30 Kişilik bir grup bisikletlilerin önde gelenlerinden gidip bu ülkenin başbakanlık ve reisi cumhuruna vaziyeti anlatmaları gerekeni yapılmasını talep etmeleri lazım. Nedir gerekenler Bisiklet yolları mı? Sürücüleri bisikletli kullanıcılara karşı kamu spotu hazırlanması mı sürücü kurslarında bisikletlilerin haklarının defaatle anlatılması mı ?

Hergün 50 kişi gazetelere basına internet sitelerine bu konuları yazması bu sorunlar için talepleri yerine getirilmesi için mailler atsa radyolara sms ler atsa mailler atsa inanın ısrarla istemek artık görmezden gelmelerini durduracaktır ve gerekenleri yapmaya başlayacaklardır. Birlik olup üzerine çoğunluk olarak gitmemiz gerekiyor. Bunun başka bir çözümü yok.

Geçmiş olsun. Allah kaza bela vermesin.

@bisikletcantasi peki ne gibi yaptirimlar uygulayabiliriz bi ara bisiklet yoluna park edenlerin plakasini cekip ceza yemeleri saglaniyordu zaten cok az bi yolumuz var onuda isgal ediyolar ki biz o insan ustu varliklara biz burdayiz diye arka isik aliyoruz reflektorlu pedal hirka mont vs aliyoruz daha nasil burdayiz diyebiliriz sosyal medya belki bir nebze cevap olabilir.

• Beğen
@ysnakblt @bisikletcantasi Haberleşme , iletişim , ulaşım herkesin dikkatini çekmek ve insanları bilinçlendirmek için bu üç kavramın her yerine bisikleti sokmak lazım ki ancak o zaman bazı şeyler değişir bu işer kolay mı tabiki değil çürük elmaları atıp sağlam olan insanlarla bu yola girersek hep beraber heleki sözü geçen büyüklerimiz bu işi üstlenirse olur mu ? Olur hemde ne güzel olur

@ysnakblt
@ysnakblt

Bu işi çözecek olan mercii başbakanlık, cumhurbaşkanı ve trafik yolları müdürlüğüdür.

@Cako92

haber iletişim medya zaten büyük ölçüde görmezden duymazdan geliyor sorun zaten en başta bu. vatandaş olarak gazetelerden radyolardan tv lerden sorunlara eğilmelerini talep etmek vatandaş olarak herkesin hakkıdır. Bu talepler toplu olarak yapılırsa dikkat çeker. bireysel olarak medyaya bir iki kişi yazsa bir şey değişmez. Görmezden gelinmeye devam edilir.

@bisikletcantasi bende bundan bahsediyorum topluşuk birlik olmak. O mercilere ulaşan yol saydıklarımdan geçiyor ve hep beraber yaparsak olur ancak

Buyuk gecmis olsun abim.İki tekere saygi yok Turkiye de

• Beğen
Geçmiş olsun üzüldüm kazadır olur ama kaçmak ne demek insan o vicdan azabıyla nasıl yaşar anlamak zor....

@AytacALTAY
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bunları duydukça, insanlıktan uzaklaştığımız için üzülüyorum.

Hocam bence biraz yanlışınız var. Yasalar ve yasal haklar bizler için var. Lakin bizim tek sorumluluğumuzda haklarımızı araştırıp öğrenmek. Yoksa elbette bilmediğin hakkı savunamayız. Kaza tutanağını doldurmayı öğretmek veya anlatmak polisin sorumluluğunda değildir ve trafik kurallarına göre yapılacaklar bellidir. Bu tutanağı doldurmayı, trafiğe çıkan her sürücü bilmelidir. Elbette polisin yanlışlıkları vardır ama sizin örnek bu yanlışlıklara bence girmemektedir.

• Beğen
Tepkiler: telmas52
Cok gecmis olsun :/ bisiklet yollarinin her yerde yayginlasip hatta asfaltta degilde kaldirimlarin arasinda olmasi gerekiyor. Bakirkoy sahil taraflari bisiklet yolu acisindan cok guzel oldu insallah diger tum yollarda ayni sekilde olur

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Cako92
Her ne olursa olsun savcılığa şikayet dilekçesi bırakmanızı öneririm. Bu basit bir şey değil, size çarparak kaçan bir biçimde bunun karşılığını görmeli. Trafikte çarparak kaçmak kendi başına bir suç zaten, bana kalırsa kesinlikle mesai saatiniz sonrası o bölgedeki karakola giderek şikayet dilekçesi verin. Size çarparak kaçtığını vurgulayın. Mobese ve kamera kayıtlarının incelenmesi talebinizi ekleyin.

Bu tür insanlar ancak musibetle bir parça kendilerine gelirler. Bulunabilirse mahkemeyle, ifadeyle uğraşmak zorunda kalacaktır. Tüm olumsuzlukları ve canınızı da yakan kazayı düşünerek hepsini geride bırakmayı istiyor olabilirsiniz. Çoğumuz bunu isteriz ama kendi başımıza gelenleri hafife almamalıyız, çünkü büyük ve boğucu bir aldırmazlık duvarı olarak bize geri dönüyor bu davranışlar. Kayıtsızlık toplumunu biz de besliyoruz.

Çok büyük geçmiş olsun, canınızı sıkmayın.

• Beğen
Tepkiler: Cako92 ve Ozy
Geri