Scudo Sports

Hangisiyle Antrenman Yapmalıyız? Roller vs Trainer

Kasım 2021 başından beri elite tuo trainer kullanıyorum gravel bisiklet ile, paket içinden sokma mil adaptörü çıktı, my e training yazılımı 1 sene ücretsiz, zwift içinden çıkan kod ile 1 ay ücretsiz, zwift ile gayet eğlenceli kullanıyorum şu anda...
Sesli diyemem çok fazla ses yapmıyor, alttaki komşu duymadığını söyledi antrenmanları. Ama kadro üstüne bi havlu sermeniz şart veya aksesuar olarak satılan ter koruyucu ped... rüzgar ile kurumadığı için tüm ter şapır şapır kadroya iner hatırlatayım :)
Vantilatör ve kafaya takılan buff ikilisi çözüyor işi.

Scudo
Çok terlediğim için kadroya torba seriyorum. Bim poşeti türünden :) poşeti üst boruya uzunlamasına serip alttan birbirine mandallıyorum, terler şıpır şıpır yere süzülüyor. Yazın vantilatör takviyesiyle yaz kış balkonda sürdüğüm halde durum böyle.

Ses sorun değil. Benim sokma mil için aparat amam da lazım o zaman.
Decathlon'un şu trainerına bakıyorum. Bu bütçeye çıkabilirim. (link)
Bu aleti geçen hafta aldım, bir iki defa kullanma fırsatım oldu. İlk izlenim; sessiz, kendiniz vites değiştirerek ayar yapabiliyorsunuz ama yokuş hissi alamadım bu aletten. Genel anlamda memnunum. (Bu arada başka trainer ve roller tecrübem olmadığından kıyaslama yapamıyorum)

Dışarıda sürmenin tadını hiçbir şey vermiyor...
Olabildiğince dışarıda sürüş yapıyorum...

Dediğinize katılmakla beraber kış aylarında Ankara sokaklarının ayazı yerine evde olmayı tercih ederim. Yaz ayları değil ama keşke Ankara havası da kışları Mersin gibi olsa.

Bir kere roller kullandım.
Bir kere dediğme bakmayın o bir kere kullanmadan 2938489489 kere denemesi var tabii o_O önce.
Çok travmatik bir tecrübe bence. İnsan evde bisiklet binerken o kadar tehlike atlatmamalı 😄 o yüzden hava iyiyse dışarıdayım, kapalıysa trainerım.

İkisinin de kullanım amacı farklıdır.Roller sizi reflekslerinizin gelişmesi , peleton da düz bir çizgide kalmanızı ,o itiş kakışta ayakta kalmanız yönünde geliştirir.
Trainer daha çok güçlenmek , sabit olduğunuz için kardiyo kontrolü vs gibi konularda geliştirecektir.Tabi bu saydıklarımın dışında da bir çok şey var ama ana temel
maddeler bunlar.Daha ayrıntılı bilgi için şu videoyu da izlerseniz iyi olur kanımca :

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
2. el bir tane Astana Roller aldım. Sıfır gibi ürün. Satan arkadaş da tanıdık çıktı. 15 dakika kadar denedim,5 dakika içinde alıştım. İlk uzun kullanımım sonrasındaki deneyimlerimi paylaşırım.

İki haftadır Astana roller kullanıyorum. Daha önce trainer tecrübem var. İkisinin arasında tercih yapacak olsam rolleri tercih ederim. Zira tam bir sürüş hissiyatı var. Trainerde kendimi hamster gibi hissediyordum. Rollerde devamlı ayık olmak zorundasın. Bence roller harika. Fixie için ideal bence. Keirinci Caponların varmış bir bildiği elaaam. Vitesli makine kullananlar için de direnç yok yokuş simüle edemez falan demeyin. Vitesli makine ile de denedim. Vitesleri yükseltip alçaltarak güç antrenmanı da yapılabilir rollerde. Sadece lastikleri çabuk yer diye düşünüyorum.

Ancak yapabiliyorsanız gerçek sürüş yapın. Roller de trainer de zaman ve mekân sorunu yaşayanlar için icat edilmiş aletler... Gerçek sürüş ile trainer-roller arasındaki fark gerçek ilişki ile mastürbasyon arasındaki farktan daha fazla... Ben biraz eski kafayım bu bağlamda. Lastik asfalta değecek, sert rüzgâr yüzde hissedilecek, soğuk iliklerine işleyecek, yokuş inerken it gibi titrenecek vs vs vs..

Trainer ile roller arasında kalsam rolleri tercih ederim. Bütçe düşükse Astana yüksekse Maxroller tercih edilebilir. An itibariyle Astana 1300 ₺, Maxroller 2500 ₺. Aradaki fark nedir? Astana'da makaralar düz, Maxroller'de parabolik.

Ek olarak rollere alışması zor falan diye korkmayın. Benim gibi ortalama zekânın altındaki (!) fren vites kullanmayan bir fixieci bile 15 dakikada rollerin olayını çözebildiyse siz de çözersiniz.

Geri