Scudo Sports

Hangisini Seçmeliyim?(yol)

Atahan Eker

Daimi Üye
Tepki
435
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Yol bisikletine başlamak istiyorum. Forumdaki önerileri okuyarak 2 modele indirdim fakat ikisinden hangisini seçeceğime karar veremedim. Biliyorum bu tarz başlıklar çok açılıyor o yüzden utana sıkıla açıyorum.

1. Seçenek

--İkinci el Salcano XRS 030 Tiagra 2014 (1600-1800tl arası)
Bildiğiniz gibi Tiagra sistem, Ritchey gidon vs. ve R501 jant seti var
8.93kg

2. Seçenek

--Sıfır Mosso TCA 730 Tiagra 2015 (2000tl)

Bu bisikletin tiagra ve mosso olmasından başka bir özelliği yok beni düşündüren kısmı sıfır oluşu.
9.32kg

İki bisiklete bakınca Salcano öne çıkıyor tabi 2014 yılında üretilen bir bisiklet olduğundan +20000km nin üzerinde olduğunu düşünebiliriz.

Siz olsanız n'apardınız ? Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Scudo
Sizin yerinizde olsam Salcano'yu alırdım.

Forumu daha da fazla okumanizi oneririm.

Nerede kullanacaksiniz, ne amaçla kullanacaksiniz, bu iki secenegin vites oranlari nedir?

Lastigi ne markadir hangi olcudedir? O salcanonun ayna kol uzunlugu boyunuza uyar mi?

Seleler ne markadir? Vs vs vs

Sonuçta salcanoyu alip bitmiş lastikleri yenileyevek, bar tape degistirecek, fren pabuclarini iyilestirecek ve 25 rubleyi cikarip 28 takacaksaniz. bosa masraf etmeyin sie uygununu alin.

Ya da lastik, fren, sele, vites oranlari gibi konuları da iyice okuyun ona göre bisiklet alin.

@Ozan k. Yorumunuz için teşekkürler. Yol bisikleti arıyorum çünkü performans sürüşleri yapmak istiyorum.Amacım tur ya da market alışverişi değil. İki bisiklet Tiagra 4600 Grupset kullanıyor. Bu yüzden birbirinden eksik ya da artısı yok. Boy/beden konusuna gelince tabiiki boyuma uygun olanını alacağım.

@Atahan Eker kesinlikle mosso kullanan birkac arkadasim var ve cok memnunlar salcanoyu pek onermem hem ikinci el hem kotu kadro dizaynlari var hepda berbat iscilikleri mosso derim sanirim pedal turk isimli bir magzada 2015 bir veya iki tane kalmisti daha uyguna da alabilirsiniz bence

@Atahan Eker iyi de hangi disli oranlari? 53/39'a 25 ruble başka, 50/34'e 28 veya 32 ruble bambaşka sonuçlar doğurur.

Krank uzunlugu ne mesela? Salcano 52 kadroya 175mm bile takabilir artik elinde ne varsa takiyor maşallah.

Bunları da dusunmeniz lazim. Lastik mesela cok cok cok önemli. Katlanmaz dandik bir lastikle atiyorum conti arasinda cok fark vardir.

• Beğen
Tepkiler: berktx
@Ozan k. İkisinin de rubleleri ayni. Krank da aynı şekilde aynı. Farklı krank takımında ne gibi sonuçlar alırım bilmiyorum. Daha önce yol bisikleti kullanmadiğim için kıyaslama yapamam. Zaten başlığı açma nedenin yardininizi almak. Lastik konusuna takilmiyorum çünkü lastiği degistirmem çok daha kolay.

• Beğen
Mosso tiagra 2015 i kullandım. Tavsiye ederim. Öncelikle sıfır bir bisiklet ayrıca mosso kadroları yakından incelerseniz kaynak yerlerinin ne kadar güzel işlenmiş olduğunu görürsünüz.

@mustafa ç mosso yu inceleme fırsatın oldu. Dediginiz gibi kaynak yerleri hic belli olmuyor, güzel görünüyor.

• Beğen
Geri