Scudo Sports

Hangisini alsam?

Berke

Road Bike Cyclist
Tepki
5.223
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öncelikle merhaba 550 TL bir bütçe var 26 inç. güzel bir bisiklet arıyorum internette bir kaç model buldum fakat iyi midir kötü müdür bilmiyorum ve bir sorum olacaktı Hi-Ten kadro ile Alüminyum kadro arasında hissedilir bir derece fark var mıdır? Ortalama ağırlıkları ne kadardır?
Aşağıda aklımda olan modelleri yazdım iyi kötü özelliklerinden bahsederseniz sevinirim ve bunların haricinde 550 liraya kadar öneriniz varsa lütfen yazın.

1) Salcano Nova D 26
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/06/21/hYykr.jpg
Kadro:Hi-Ten Ön-Arka Amortisörlü Kadro
Maşa:Amortisörlü
Vites:Shimano SL-RS35 / RD-TX
Vites Sayısı:21 Vites
Fren:ZOOM DB280 Ön-Arka Mekanik Disk
Jant:Çift Duvar
Gidon Boğazı:ZOOM AHEAD Gidon Boğazı
Lastik:Salcano DAILY COMFORT XCM 26x1,95

2) Bianchi Montana D
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/06/21/ahNdW.jpg
Kadro:26" YÜKSEK DAYANIMLI ÇELİK SÜSPANSİYONLU
Maşa:SÜSPANSİYON "HL-ZOOM" 1.1/8"
Jant:26X559/19 XLC ÇİFT KAT ALÜMİNYUM SİYAH 36H
Lastik:26X1.95 53-559 SİYAH
Vites:SHIMANO TOURNEY TX35 -21 VİTES
Fren:ÖN-ARKA:MEKANİK DİSK HJMD11 ROTOR 160mm
Sele:FM 5103 BIANCHI

3) Salcano NG 650 D 26
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/06/21/gyHBp.jpg
Tip: 26" MTB
Kadro: 6061 Alüminyum
Vites: Shimano ST-EF 40 / RD-TX 35
Vites Sayısı: 21 Vites
Maşa: ZOOM Alüminyum Taçlı Amortisörlü
Krank Takımı: Suntour XR178
Gidon Boğazı: ZOOM Ahead
Fren Takımı: Tektro Novella Mekanik Disk
Tekerlek Seti: Salcano X-PROD 8x4 Özel Örüm
Lastik: Salcano Sporty XCM Race 26x2.1

4) Binachi Speed 3000
http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/06/21/LsDhc.jpg
Kadro: 26" Yüksek Dayanımlı Çelik 1.1/8"
Maşa: Süspansiyon Zoom 26" 1.1/8"
Jant: 26/559x19 XLC Çift Kat Alüminyum siyah 36H
Lastik: 26x1.95 53-559 siyah
Vites: Shimano Tourney Series
Vites Sayısı: 21 Vites
Ön-Arka Fren: Ön: Mekanik Disk RDM 2.0 ROTOR 160mm
Sele:FM 5307 Bianchi
Ağırlık: 17kg

Scudo
Peki bunu neye dayanarak söyledin? Ne gibi olumlu yönleri olumsuz yönleri var diğerlerine göre?

@Berke1903

Çok bilgim yok ama diğerleri çelik ve hi-ten aradaki farkı çok iyi bilmiyorum ama aliminyum ile çelik arasında ciddi fark var.Aralarındaki vites sistemleri aynı.Kron xc 150 lerede bakabilirsin.Salcano ng 650 dememin sebebi gösterdiklerinin arasında bence en iyisi hem maşa olarak hem kadro olarak

Teşekkürler başka yorumu olan varsa bekliyorum

hi-ten ve çelik aynı şeyler. Bu devirde 550 tl verip çelik bisiklet alınmaz. Alıcaksan aluminyum al mutlaka. Arada büyük ağırlık farkı var.

@Ahmet.KOÇ

O zaman aralarında tek alüminyum ng650 var, onun haricinde 550 liraya kadar tavsiye edebileceğiniz başka daha iyi bir model var mı?

Ayrıca bu forumda ng650 hakkında hiç olumlu yorumlar görmedim özellikle fren hakkında bunların doğruluğu nedir?

@Berke1903

Eğer illa disk fren olucak demiyorsan v fren alıcan büyük derdin olmıycak(mekanik disk için)

Fren konusunda seçiminizi doğru yapın disk fren ıslak , çamurlu alanlarda avantaj sağlar bu tür alanlarda sürmeyecekseniz v fren alabilirsiniz hem ekonomiktir hem bakımı kolaydır.İkinci tercih edeceğiniz konuda ne tür bisiklet devamlı şehir içinde kullanıcaksanız en ağır sürüş yeriniz stabilize yol olucaksa şehir-tur bisikletlerini öneririm. Alıcağınız bisiklet kesinlikle aluminyum olmalıdır. Benim model tavsiyelerim:
Dağ modelleri : Kron xc250 yada 150 , sedona 701 , salcano ng650 .
Şehir -tur modelleri : sedona 301 , Salcano City Sport 50

Alabılirsen sedona 701 al .. dısk frenlere sen sımdılık bulasma o işler karısık.. V fren al işini gorur..madem butcen kıstlı bu parayla alabılecegın en ıyı bısklet ng650 dır... 510 tl ye taksıtlı satıyorlar 40 tl de kebap parası :D

Çok ağır koşullarda sürmeyecem fakat şehir bisikletlerinin de tasarımı beni çok sarmıyor spor olsun istiyorum.. :D Şu salcano city sport 50 güzel gözüküyorda sınır aşıyor :D
Şuan ng650 v-fren gözüküyor o zaman bana en yakın teşekkürler

@Berke1903
Salcano city sport 50 yi beğendiyseniz 650 lira civarlarında alabilirsiniz pazarlıkla aklınızda bulunsun. İnternet üzerinden fiyatlar daha uygundur düşünürseniz pazarlığa bile gerek kalmaz.
(link)

Carraro Force 500 yada Sedona 701'i öneririm. Carraro Force 500'ü pazarlık ile 550 TL'nin altında bir fiyata çok rahat alırsın.

Bende 1 haftaya NG650 MD alacağım. Ben mekanik diski dağda süreceğim için alıyorum. Ve Ramazan'dan donra hidroliğe geçireceğim. Bence NG650 al.

bence de Salcano NG 650.diğerlerinin kadroosu çok ağır ve kullanışsız bisikletler buna göre.
Orta süspansiyon yeni başlayanlara çok cazip gibi görünse de uzun yollarda ve tırmanışlarda kişiyi çok yorar.
O nedenle bu tür bisikletleri önermiyorum.

Benim kararım değişti. Ben başta kron xc150 md almayı düşünüyordum. Ama bisikletçilerde bulamadığım için ng 650 almaya karar vermiştim. Ama yarın xc150 gelcekmiş ben onlardan alıcam. İki bisiklette bence güzel ben ucuz olduğu için kron alıcam sanada öneririm.

Alüminyum kadro önemli arkadaşların yazılarına bakarak fark ettiysen. Bende açıkçası sedona 701 öneririm. Çoğu arkadaş gibi. Fakat kararını vermişsin Kron xc 150 kötü bir bisiklet değil. Hayırlı olsun derim. Fakat şunu söyleyeyim. Sedona 701 öneren arkadaşlar birde bu bisikletin bulunduğu ykbike ve bisikletcim.com dışında bisikletçi önerebilirlerse çok iyi olur. Çünkü ben de arıyoprum bu bisikleti lakin bir türlü gri-mavi rengini bulamıyorum. :))

Ben konuyu açan arkadaş değilim :) Ona ng 650 önermiştim alıcam demiştim yalancı çıkmıyım diye kararımı değiştirdiğimi söyledim. :)

Geri