Scudo Sports

Hangisin satin almaliyim???

Loewe

Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Bir yol bisikleti almaya karar verdim.
Elimden geldigi kadar da arastirma yaptim. Ancak bilmedigim bircok sey daha var. O yuzden tecrubelerinize dayanarak birkac soru sormak istiyorum.

2 tane yol bisikleti var aklimda olan. (Tabiiki diger onerilerinize de acigim)

1. Corratec RT Corones 105 Yaklasik 1099 Euro
2. Specialized Allez Elite 27 o da 1499 Euro

Simdi para tabii ki onemli ama, ortalama bir yol bisikleti ise 899 eurodan falan basliyor. O yuzden almisken biraz da iyi bisey olsun istiyorum o kadar para verip de iki gun sonra bir ust model ile degistirmek istemiyorum.

Profesyonel anlamda bisey yapmayacagim. Sadece hobi ve spor amacli dusunuyorum bisikleti.

Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum.

Scudo
@Loewe

Her iki kadroda aluminium, malzemelerde shimano'nun alt grubu.
Corratec toplamda 8,5 kg. olarak listelenmiş.
Specialized'ın toplam ağırlığını bilmiyorum, çokda önemli değil gerçi, 100-200gr. aşağıda olabilir.
Aralarında 400 Euro' yu belirleyecek farkı ben göremedim.

Benim tercihim Corratec olurdu, kadro çok güzel görünüyor, malzemelerde yeni başlayan için gayet yeterli, ve 400€ daha ucuz.:)

1000 E bütçen varsa, aranıyor kısmına ilan ver, çok daha kaliteli bisikletlere ulaşabilirsin bence,

ikisi arasında Corratec benim tercihim olurdu ama 1500 euro yu madem gözden çıkardın ben Cannondale Caad9 105 önerimim. Bende Corones ile caad9 arasında kalmıştım ve en sonunda caad9 tercih ettim. Fiyat farkı var ama kadro farkıda bi okadar var:)

• Beğen
Tepkiler: Loewe
Arada 400€fark specialized ın türkiyedeki satış politikasından kaynaklanmaktadır...
o bisikleti 1kaç ay kullandım şu anda 2000ytl ye toplanmış 105li scott speedster30 a biniyorum, eğer kadro bulursanız bu bisikletten size öneririm...
bisikletimi toplamadan önce benzer araştırmaları ben de yaptım
tiagralı merido 830€ tiagralı trek 900€ civarında aynı bisiklet specialized da 1500€
corrateclerde ise dediğin gibi 105liler 1100€ civarında...
2si arasında seçim yapacaksan tercih tabiiki corratec olmalıdır ama diğer seçeneklere de 1 bakmanı öneririm özellikle toplama gibi..

Cok tesekkurler yorumlariniz, yardimlariniz icin oncelikle...

Evet eger o ikisini dusunursek corratec daha manlitki. (Her ne kadar specialized de su anda indirim de olsa 200 Euro gibi).
Ancak soyle bir durum var. Specialized 7.75 kg. Corratech ise 8.5 kg. Eger bu aradaki farka 200 euro deger derseniz, Specialized dusunurum acikcasi.

Toplamalar konusunda hakli olabilirsiniz. Ama o kadar cok uzagim ki parcalara, ekipmanlara, yanlis biseyler yapma ihtimalim cok yuksek. O nedenle cok riskli gelyor bana. Daha yolun basinda problem istemiyorum.
Zaten Istanbul trafiginde yeterince problemim olacak bisikleti aldigimda...

Yorum ve tecrubeleriniz icin cok tesekkurler...

Profesyonel binici olmadığınız için aradaki fark 1.000 gr da olsa sürüş esnasında fark etmezsiniz.:eek:
Fazladan para farkını verecekseniz iyi malzeme için verin bence.!
300 daha verim şunu alim yok 400 daha koysam bunu alırım gibi yaklaşımların sonu yok malum.;)
O anlamda Corratec sizin içi iyi bir seçenek bencede.!

• Beğen
@Loewe

allez mi 7.75kg :D
ben 1-2 ay kullandım o bisikleti...
9kgdan 1gr aşağı değildir.. sadece arka aktarıcısı 105 geri kalan malzemeleri tiagra olan 1bisikletin 8-8.5kg ın altına inmesi çok zor...
o bisikletin tek avantajı kadrosu malzemelerine göre daha iyi...
corratec için konuşacak olursak alacağınız dükkan da de nakit için size benzer 1 indirim uygulayacaktır...

toplama da zorluk yaşayacak 1şey yok...
bisikletin gereken malzemelerinin listesini yapıyorsun üstüne bakıp, sonra onları alıyorsun, bisikletçiye götürüyorsun, onlar takıyorlar :D

Şu adreste Allez Elite 27 için bazı review lar var:

(link)

52 cm kadro boyu için 19.6 pound verilmiş ki 8.9 kg yapıyor. 7.75 kg olduğu bilgisini nereden aldınız?

• Beğen
@Aytaç Biber

Bu benim aklıma gelmedi, fakat Cannondale Caad9 105 de benim cidden önerebileceğim bir bisiklet, özellikle caad9 kadro çok çok iyi bir kadro.

Cannondale kadroyu ömürsüz kullanabilirsiniz, ileride Shimano Dura Ace' e geçme fırsatını bulursanız alın size top pro level yarış bisikleti.

Bu olasılığıda bir düşünün derim.

Cannondale kadrolarla ilgili bir yazı hazırlamıştım, ilgilenenlere:https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=17705&page=10

• Beğen
@Juanito.Laguna

Dogru, cok haklinisiniz. Yanlis hatirlamisim. Ben de tekrar bir arastirma yaptim bahsettiginiz agirliklar cikti. Tesekkurler hatirlatmaniz icin...

@duyguny

Agirlik konusunda hakliymissiniz. Forumlari gezmekten kafam allak bullak oldu ;)
Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.

Onerilerinizden yola cikarak toplama bisiklet arastirmasi da yapacagim. Bu konuda bana yardimci olabilecek magazalar hangileridir?
Ayrica toplama bisikletin eksi leri var midir? Dezavantajlari?
Ilgilenen herkese cok tesekkur ediyorum.

Toplama bisikletleri Avantaj ve dezavantaj olaral değerlendirmeye alırsan,her ikisiylede tanışmış olursun..

@Loewe

oturduğunuz bölgeye göre değişebilir ama kadıköy tarafında velespit, kaçkar, yeşil bisiklet rahatlıkla önerilebilir. buralarda hem bilgili hemde iyi karakterde insanlar bulunmaktadır, size çok yararlı tavsiyelerde bulunabilirler.

toplama bisiklet size konuyla ilgili bir takım bilgiler verebilir. parçaların nasıl çalıştığı, değişik özellikerinin önemi vs. gibi konuları kavramayı kolaylaştırır. ancak biraz daha pahalı olucağını tahmin ediyorum. eğer 2. el kullanırsanız daha ucuzda olabilir tabi...

• Beğen
Merhaba
düşük seviye yol bisikleti alacaksan bence biraz daha para ver scott cr1 karbon al.www.roadbikervew.com a bakarsan binişi süper zevkli bir bisiklet olduğunu anlarsın.canondale ve corratec türkiyeye pek yol bisikleti modellerini getirmiyorlar ve getirse de corratec i kafandan sil bence.Canondale in güzel modelleri var ama karbonlar gelmiyor.Bence biraz bekleyip durumunu düzeltip 105 ekipmanlı 2000 euro civarında scott cr1 alırsan çok zevkli bir bisiklet alırsın.kilosu da gerçekte pedallı 8.5 civarında gelir.

Geri