Scudo Sports

Hangisi? FX 7.3 - Sub 30 - Sirrus - Sportster P6. Son 4 Finalist

@Serhan Yıldırım

Merhaba fazla kullanmadığım 7.3'ümü satıyorum eğer ilgilenirseniz aklınızda olsun. Uygun fiyata verebilirim.

Scudo
@Serhan Yıldırım

Ne kadar çok bisikletçiye giderseniz kafanız o kadar çok karışır. Kimse yoğurdum ekşi demez. Elinde ne varsa sizi ona yönlendirmeye çalışır. Ama burada arkadaşlar tarafsız yorumlar yapmışlar. Sub 30 ve Trek Fx 7.3 aynı klasmanda sayılabilecek bisikletler. Sportster P4 ise uzun turlara ve bozuk zemine diğerlerinden daha uygun bir model. Ama haliyle diğer ikisinden daha ağır ve yavaş. Bu üç bisikletten hangisini seçerseniz seçin sizi tatmin edecektir bence.

Sportster için size kadro boyu olarak XL uygun olur.

Bana kalırsa kafanızı hiç karıştırmayın. SUB 30 en doğru seçim olur. Kompenentlere de takılıp kalmayın arada bir fark yok ileride yavaş yavaş istediğiniz donanımları takıp değiştirebilirsiniz. SUB 30 kadro yapısı bakımından yol bisikletlerini andıran sportif görünümü daha fazla öne çıkan sağlam atak bir bisiklet. Aynı zamanda da uzun yol ve turlar içinde uygun. İnanın bana asfalt ağırlıklı bir bisiklet düşünüyorsanız amortisörlü bir bisiklet seçtiğinize ileride çok pişman olacağınızı şimdiden söyleyebilirim. Alın şu SUB 30'u ve bu stresten bir an önce kurtulun bisiklet sürmenin tadını çıkartın. Tercihiniz 28 tekerlek ebadı olsun. Size uygun kadro XL ve üzeri olmalı. Bu SUB içinde P4 içinde geçerli. 20 kadro boyu size küçük gelir.

@Serhan Yıldırım

@mask
Kadro kaç inch,yılı ve fiyatı nedir kardeşim?

Ben de specialized sirrus almaya karar verdim.İzmir'de yok maalesef Antalya'dan alacağım.Umarım tercihimi doğru yapmışımdır?

@AppRoacHaTe

izmirde ata bisiklet satacak diye duymuştum ama henüz başlamadı herhalde.
Gerek sub 30 gerek specialized sirrus sporster p6 ön-arka dişli oranları nedeni ile yokuşlarda biraz zorlar.yaş ve kapasite kullanım sitili ve platformu durumlarını göz önünde bulundurmalısınız. İzmirde varyant, çankaya gibi yokuşları belli bir antreman sürecinden sonra dahi rahat çıkamazsanız tatsız olur. yazdığım yokuşlar ki çok sert eğimli değil.
ön: sub 30 48-38-28 arka 11-30
sub 20 48-36-26 arka 11-30
sportster p6 48-38-28 arka 14-28
sportster P3 48-36-26 arka 14-30
sirrus 48-38-28 arka 11-32
Deore sette ise hatırladığım kadarı ile 44-32-22 arka 11-32 ve yukarıdaki oranlara göre rampada daha rahat. tabi bu yazdılarım benim gibi sınırlı performansı olanlar için dikkate alınmalı ben sporster p6 nın üzerinde gelen vitesl takımı ile belkahve, sabuncubeli gibi rampalarda zorlansamda tek pedal(bisikletten hiç inmeden demek istiyorum) çıkabiliyordum şimdi deore ile vites oranları çok daha rahat oldu.

• Beğen
Tepkiler: Ozan Yılmaz
@jef

Kesinlikle katılıyorum.Bu tür bisikletlere ne diye bu kadar büyük ayna dişlisi koyarlar bilmem.Yokuşlarda çok zorlanıyoruz.Hiç mi test sürüşü yapmaz bunlar topladıkları bisikletlerle acaba?

Aklımı karıştırdınız.Bende şu anda deore ön xt arka vites sistemli scott aspect 10 var;fakat tur için specialized sirrus almayı düşünüyorum.Yokuşlarda aspectten daha kötü olduğunu mu söylüyorsunuz?Boşuna sirrus almayayım o zaman?

son finali sirrus la sub oynar.. tip olarak hangisi sizi daha çok mutlu edecekse o maçı alır. sirrus biraz daha önde gibi ama subta maçı bırakacak gibi değil.

• Beğen
Bu aralar bende şehir-tur bisikleti alacağım için bu modellerin hepsini teker teker inceledim. P6yı daha çok asfaltta kullanacağınız için elerim. Fx 7.2 yide 7.3 alma imkanım varken almazdım açıkçası.

Geriye sirrus, scott sub 30 ve fx7.3 kalıyor. Hepsi birbirinden güzel modeller ancak şehirde kullanacaksanız kesinlikle sub veya sirrus derim. Bu iki bisiklet size daha çok hız ve keyif verir. Trek fx 7.3 çok dik bir pozisyonda olduğu için tek avantajı uzun yollarda belinizi ağrıtmaz ve daha rahat bir yolculuk sağlar.

Birde işin güzellik tarafı var. Trek fx 7.3 dizayn olarak çok sıradan. Ancak sub ve sirrus la sokaktan geçerken gözleri üstünüzde hissedersiniz.

• Beğen
@mehmetyesiloren

(link)
(marintek sayfasındaki katalogdan alıntıdır)
GARANTİ
SCOTT-Bisikletleri en yeni teknolojiler ile imal
edilmiş bir bisiklettir. Tanınmış üreticilerin en iyi
parçaları ile donatılmıştır.
Bu nedenle Scott, komple monte edilmiş
bisikletlerinin ilk alıcılarına, malzeme hataları ve
üretim hatalarına karşı, tam süspansiyonlu olmayan
kadrolarda 3 yıl, tam süspansiyonlu kadrolarda arka
aksam dahil 2 yıl, ve maşa için 2 yıl garanti
vermektedir. (Sadece Scott ürünü maşalar için
geçerlidir. Diğer üreticilerin ürünleri için kendi şartları
geçerlidir).
Bunun ötesinde bazı modeller için kullanım kılavuzu
kapsamında ilave garantiler tanınmıştır. Garanti
süreleri satın alma tarihinden itibaren başlar.
Ancak, bu garanti sadece ilk alıcıya tanınmaktadır.
Yani, bisikleti ilk olarak nizami kullanan kimseler ve
sadece yetkili Scott satıcılardan alınan bisikletler için
geçerlidir. İnternet müzayedelerinden yapılan alımlar
kapsam dışındadır.
Garanti kapsamına giren hallerde, hasarlı olan
parçayı tamir etme veya yenileme tercihi Scott
uhdesindedir. Hasarlı olmayan parçalar ancak
müşteri tarafından ücreti karşılığı değiştirilir.
Aşınan aksam, normal kullanım sonucu aşınma ve
eskimeye uğramışsa, garanti kapsamında değildir.
Aşınan aksamların detaylı bir listesi ve aşınma
özellikleri tanımı bu kullanım kılavuzunun bir sonraki
maddesinde bulunmaktadır.
Kullanım kılavuzu sonunda bir teslim protokolü
bulunmaktadır. Bu protokolün bir nüshası, alıcı
tarafından okunup imzalandıktan sonra yetkili
satıcının müşteri kayıtlarında saklanır.
Bu protokol, garanti kapsamına giren durumlarda,
arızalı bisiklet veya parça ile birlikte ibraz edilmelidir.
Satış belgesi olarak kabul edilip, bu belge olmadan
yapılan şikayetler kabul edilmeyecektir.
Garanti taleplerinizde lütfen garanti belgesi ile
birlikte satış noktasına başvurunuz. Satıcı gerekli
işlemleri başlatacaktır. Bunun sağlanamadığı
durumlarda lütfen ulusal Scott ithalatçısı ile temas
ediniz.
Bisikletin orijinal konstrüksyonu veya
donanımlarında değişiklikler yapılması, veya
bisikletin normal olmayan şartlarda (yarış, Freestyle,
Stunt shovlar v.s.) kullanımında, garanti talebi
geçerli olmayacaktır.
Ulusal garanti yasaları uygulanmayacaktır

• Beğen
@jef

İşte benim aradığım buydu.Peki bu dişli sayıları deore dışında bir seride bulunuyor mu?

Bu arada arkadaşımız Temmuzdan beri karar veremedi mi acaba?

Kararımı verdim ve bisikletimi aldım. Btwin Fit 5.
Aradan biraz zaman geçmiş olsa da! bisiklet sahibi olduğum için mutluyum.

Bsikleti ne zaman aldınız? 2010'da mı? Yenileri çıktı :) Haydi tekrar başlayalım :) Şaka bir yana aldığınız modeli yorumlar mısınız burada? Ne de olsa sürpriz bir karar vermişsiniz.

Geri