Scudo Sports

Hangisi??? Carraro 473 H Race 27v & Salcano Ng 255 Srd

Sener O.

Daimi Üye
Tepki
158
Bisiklet
Cube
Selamlar.

Yeni bisiklet almayı düşünüyorum biraz araştırdım forumu okudum sitelere falan baktım fiyat olarak 1100 tl civarına kadar dağ bisikleti alacağım ve bu iki model arasında kaldım Salcano için üstündeki malzeme çok iyi çok para yapıyor yorumları okudum Carraro ise daha sağlam bir firma sanırım ve bisikletin görünümü falan hoşuma gitti.

Boyum 1,80 kilom 83 , 18" veya 18,5" kadro seçmeliyim sanırım , kadrosuyla üzerindeki malzeme kalitesiyle hangisini seçmeliyim acaba?Veya başka bir tavsiyeniz varsa onu da alabilirim.

Hayırlı bayramlar , teşekürler...

Scudo
Carraro

Kadro

HT LIGHT ALLOY 15,5"-18,5"-19,5"-21,2"
Amortisör

SUNTOUR SF11 XCM V3PM RL 100MM BEYAZ
Gidon

RACE AL H/S OS CARRARO
Gidon Boğazı

RACER OS CARRARO
Sele Borusu

RACER CARRARO
Sele

RACER CARRARO
Çatal Yatağı

INTEGRATED 1" 1/8"
Krank Takımı

SHIMANO DEORE FC-M590 44X32X22
Arka Değiştirici

SHIMANO DEORE RD-M592 SHADOW
Göbek

SHIMANO AHBM65 32H
Ön Değiştirici

SHIMANO DEORE FD-M590
Vites Kolu

SHIMANO DEORE SL-M590
Arka Dişli

SHIMANO DEORE CSHG30 9-VİTES 11-32T
Fren

SHIMANO DİSK FREN AM-4452 BEYAZ
Dış Lastik

SCHWALBE 26X2.10 54-559 BLACK JACK LITE SKINE PP
Jant

RACER CARRARO ÇİFT KAT
Pedal

SP-931
Ağırlık

12,8 Kg

Salcano

TİP : 26" MTB
VİTES : SRAM X7 FULL SET 27 VİTES
KADRO : TRIPLE BUTTED 6061 ALÜMİNYUM KADRO
MAŞA : SUNTOUR SF11 XCR RLO GİDONDAN KİLİTLEMELİ AMORTİSÖRLÜ MAŞA
FREN : AVID ELIXIR 5 HIDROLİK DİSK FREN TAKIMI
GİDON : RITCHEY MTN PRO RIZER O/S
GİDON BOĞAZI : RITCHEY PRO 4-AXIS-44 110MM
SELE : RITCHEY COMP MARATHON
SELE BORUSU : RITCHEY PRO V2 31.6x350MM
MAŞA YATAĞI : RITCHEY LOGIC ZERO PRESS FIT/1-1/8"
ELCİK RITCHEY MTN COMP 129mm
TEKERLEK : SALCANO X-PROD1 ÇİFT DUVARLI JANT VE INOX PASLANMAZ JANT TELLİ TEKERLEK SETİ
LASTİK : MICHELIN COUNTRY DRY2 LASTİK
SEÇENEKLER KADRO ÖLÇÜLERİ 16"-18"

Salcano daha mı iyiydi yani?Birde biraz daha ayrıntılı yazarsanız sevinirim yani kadrosu daha iyi malzemesi daha iyi vs. diye.

Sedona 751d'yi de ekledim tercihlerimin arasına aralarında kadro,fren,tekerler vs. nasıl farklar vardır?

Teşekürler.

İki tane daha marka var bu fiyatlara bunlar hakkında da bilgi alabilirim.Ama en çok Carraro'nun görüntüsü hoşuma gitti şu an için.

2011 WHISTLE MIWOK 1160 D
2011 SCOTT ASPECT 50 BİSİKLET

*Üstündeki kompartman olarak salcano güzel olsada bulmanız çok zor olur fabrikayı aradığımda ellerinde kalmadığını söylemişti.
*Scoot ve sedonanı (özelliklede scoot) kadro kaliteleri iyi olsada ben kompartan olarak diğer seçeneklere yönelirdim.
*Carraronun kadro kalitesini bilmiyorum ama görsel olarak çok şık.
*Whistle ise bence en iyi seçenek bu modeli kullanan bir çok arkadaşım var hiç kötü yorum almadım.

ben olsam whistleyi seçerdim.

• Beğen
Tepkiler: Sener O.
@Faruk ACAROGLU

Çok teşekürler detaylı cevap için , şimdi aklıma takılan şey Salcanodaki kompartan Carraro'da yok mu?Aradaki fark ne kadardır acep?

Salcano için bir iki sitede bulunduğunu okumuştum burada.

Kardeşim ben sana güzel bir tavsiye yapim araştır bulabilirsen salcano ng255 srd almanı tavsiye ederim.O paraya üzerinde öyle bir set olan bisiklet alamazsın.Salcano alırsan baya karlısın zamanında ng255 srd aldım çok memnun kaldım şimdi üzerindeki parçaları başka bir bisiklette kullanıyorum şahsen oldukça karlı oldu benim için.

• Beğen
@seneryildiz

Yeşilbisiklette var diye duymuştum ben Eskişehir içinde bulamadığım için tercihimi değiştirdim eğerki 255 srd bulursan çok iyi
kompartman olarak evet salcano daha iyi ama 2011 üretimi değil

• Beğen
Yeşil bisikletin sitesine baktım 1360tl fiyat çekmişler , piyasada olmadığından 200tl bindirmişler sanırım , o şekilde almayı düşünmem.

Yeri gelmişken onu da sorayım.Bisiklette model yılı ne fark ettiriyor ki?Sık sık görüyorum 2011 model bisikletlerde %20 , %25 indirim vs. üzerindeki parçalar değişmedikçe ne kadar fark olabilir ki?

• Beğen
Tepkiler: Harun.
NG 255 SRD ama sanırım bulamassın.

• Beğen
eskişehirden yazıyorum. ist'da ünv. ve izmirde asker macerası dönüşü 1 yıl aradan sonra ,eskişehrimin de düzlüğü ve ikiteker aşkım gereği, hem araştırmaya hemde siteyi okumaya başladım ve muteakiben NG 255 SRD modeli ile de ilgilendiğim için bu ilk msjlarımı yazıyorum.( ancak yeni konu açamıyor ancak konu açamadığımdan ilgili konuya yazmak durumun kalıyor ve kişilere PM gönderemiyormuyum bilginiz varmı acaba?)

3-4 sorum var hem cengiz bey kullanıcı olarak siz, hemde elinde olan kullananlarda deneyim ve bilgilerine ithafen soruyorum;

1) salcano NG 255SRD modeli, eskişehirde yok, ANKARA ve İSTANBUL da varmıdır varsa eyr gösterebielcek varmı günü birlik ank'a ve işlerim içinde zaten gideceğim istanbulda yer gösterirseniz gidip fiziksel oalrakda bakabilir ve nakit alabilirm.
2) nakitte sitede 900e bile alanlar olmuş. acaba nerden nasıl alınmış bilgisi olan varmı? 1080 gibi bir nakit fiayt bu bisiklet için çokmu?
3) özelliklerde sram X7 full set diyor. bu ayna kol- değiştiriciler ve göbeklr ile vites kolları ve disk firen olmasaydı fren setini içermesi gerekirdi ,ancak daha orta attırıcıda SRAM X5 değiştirci kullanmış, bi abimizde arka değiştirici için(2009) x9 takılı geldi yazmıştı-eskişehirden muhsin abi.
- hocam bu bisiklet full set değilmi yada enreleri X7 göbekler salcanomu? bu nasıl fullset ? paylaşırsanız sevinriim? sonuçta gelen üründe full set yok diye geri göndermeyeyim?
4) 173 boy 85 kiloyum. bu durumda bin tl civarı benim araştırp bilemediğim gene 12-13kg(max) civarı önerebileceğiniz net bir model varmı acaba?
5) salcano bayisi eskişehir- gerçekten tam bir tekel ve kurnaz. aynen kelimesi kelimesine -"4 ayda bi 30 tl vercen yoksa bana hiç gelmicen, yoksa garantin olmaz, - ya abi zaten önümüz kış bende az çok anlarım etmiz kullnadıı kağıda damga vurman için neden 30tl vereyim - burası nasıl geçincek ben nasıl yaşicam. verecen kural bu" dieyrek niytinide belli etmiştir. bu garanti hususu ve 30-40 tl mecburi bir ücret yasalmı ? her yerde varmı acaba..

kısa kısa da olsa ilgi -alakası ve bilgisi olan herkesin bişiler yazmasını ve bi cümlede olsa yardımcı olmasını bekliyroum.. zamn ayırıp yazan arkadaşalra çokteşekkürler faydalı bilgileri için.

Geri