Scudo Sports

Hangi vitamin tabletini almalıyım.

Vitamin o dediğiniz anlamda işe yaramaz arkadaşlar. Eğer yarıyorsa o sadece vitamin değildir.
Piyasadaki birçok pro-sporcu(!) multi-hayvan-dozer-ultra vitamin ürünü doping testlerini geçemez. Yaşanmış örnekleri çok.
Bu gibi ürünleri sağlık bakanlığı değil, Tarım Köyişleri denetliyor artık. Lütfen sağlığımıza dikkat edelim. Her kuşun eti yenmez, sonra sağlığımızdan olmayalım.

Scudo
Bu gibi ürünleri sağlık bakanlığı değil, Tarım Köyişleri denetliyor artık. Lütfen sağlığımıza dikkat edelim. Her kuşun eti yenmez, sonra sağlığımızdan olmayalım.
Kontrollerin çok sıkı olduğu ülkelerde bile büyük problem bunlar. Antidoping sertifikasi gibi bir surec var bu yuzden. Bu sertifikaya sahip olmayan urune bulasmamak lazim. Profesyonellerin zaten bu urunler disinda birsey kullanmasi asla bahane olarak kabul edilmiyor.
Ornegin:
(link)

enervit ürünlerini kullanıyorum ara ara.

Şahsi düşüncem dengeli beslenmek en mantıklısı yani açığı kapatmak için pekmez, hurma, helva Allah ne verdiyse artık yerinde ve zamanında kullanılınca gayet güzel oluyor

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Doping olup olmadığına neye göre karar verıyoruz. hangi maddeler buna işarettir

Ne kullanılırsa kullanılsın , ilgili dal doktorlara danışmadan kullanmak çok mantıklı değil. Dizlerimdeki sıvı eksikliği sebebi ile doktor tavsiyesi ile glucosamine chondroitin msm ve Tıp 2 Kalojen içeren bir takviye ( Direk ismini zikretmiyorum ) , Koenzim Q10 ve Alfa Lipoik Asit içerikli bir takviye , balık yağı , B12 Methilin , Magnezyum sitrat, magnezyum malat, magnezyum bisglisinat, içeriği olan bir magnezyum hapı kullanıyorum. Günümüz koşullarında yiyecekler malesef yeteri kadar topraktan beslenemediğinden vitamin ve diğer besleyici değerleri gün geçtikçe düşüyor. Günlük almanız gereken miktarlar için çok fazla tüketim yapmak gerek buda mümkün değil. Özellikle şeker , kalp rahatsızları solunum rahatsızlıkları çekenler kesinlikle doktor kontrolü olmadan takviye kullanmasını önermem bir şeyleri iyileştireceğim derken daha kötü yapmakta var.

Doping olup olmadığına neye göre karar verıyoruz. hangi maddeler buna işarettir
Tarım Köy işleri denetliyor dedim, sağlık bakanlığı denetleseydi içinde ilaç olup olmadığını bilebilirdin.
Ne kullanılırsa kullanılsın , ilgili dal doktorlara danışmadan kullanmak çok mantıklı değil. Dizlerimdeki sıvı eksikliği sebebi ile doktor tavsiyesi ile glucosamine chondroitin msm ve Tıp 2 Kalojen içeren bir takviye ( Direk ismini zikretmiyorum ) , Koenzim Q10 ve Alfa Lipoik Asit içerikli bir takviye , balık yağı , B12 Methilin , Magnezyum sitrat, magnezyum malat, magnezyum bisglisinat, içeriği olan bir magnezyum hapı kullanıyorum. Günümüz koşullarında yiyecekler malesef yeteri kadar topraktan beslenemediğinden vitamin ve diğer besleyici değerleri gün geçtikçe düşüyor. Günlük almanız gereken miktarlar için çok fazla tüketim yapmak gerek buda mümkün değil. Özellikle şeker , kalp rahatsızları solunum rahatsızlıkları çekenler kesinlikle doktor kontrolü olmadan takviye kullanmasını önermem bir şeyleri iyileştireceğim derken daha kötü yapmakta var.
Süt yağının her derde iyi geldiğini söyleyebilirim. Yunanlılar içinde NADR diye birşey buldu, tansiyonu 15-20mmHg düşürüyor. Performansı da düşürüyor. İlginç kısmı şurada, fizik tedavi kadar etkili bel ağrısı geçirdiğini yazan çalışmalar da var. Yani sağlığınıza yararlı şeylerle patlayıcı enerji getiren şeyler birbirine ters orantılı.

Tarım Köy işleri denetliyor dedim, sağlık bakanlığı denetleseydi içinde ilaç olup olmadığını bilebilirdin.

Süt yağının her derde iyi geldiğini söyleyebilirim. Yunanlılar içinde NADR diye birşey buldu, tansiyonu 15-20mmHg düşürüyor. Performansı da düşürüyor. İlginç kısmı şurada, fizik tedavi kadar etkili bel ağrısı geçirdiğini yazan çalışmalar da var. Yani sağlığınıza yararlı şeylerle patlayıcı enerji getiren şeyler birbirine ters orantılı.
Bizim anlayamayacağımız bişey yani.

Bende kararsız olduğum için hem bu konuyu takip ediyorum hemde günde 2-3 veya 1 ölçek olan kullanımı olan hap/toz takvıyesını haftada toplam 4-5 kez kullanıyorum
Piyasada birçok yamyam ilaç firması var, ben masum olduklarını düşünmüyorum. Ki şu sıralar çocuklar için vitamin jelleri reklamları televizyonlarda geziyor, bu tarz şeyleri sorgusuz çocuklara yedirmek ne kadar doğru?

İlaç karşıtı cahil biri değilim, sadece bu tarz ürünlere erişimin bu kadar sorgusuz olması beni ürkütüyor. Gerçi sokak başı estetik merkezinin olduğu yerde ne desem boş. Haberlerde inşaat silikonuyla dudak dolguranları gördü bu gözler.

Özellikle bu sene patladı sabah kendimi enerjik hissetmiyordum bir tablet attım mutluyum reklamları.

Durduk yere nereden çıktı şimdi bu? Bir şeylerin ihtiyaç yokken bile ihtiyacımız gibi yutturulmasını sevmiyorum. Vitamin eksikliğin vardır doktor yazar orası ayrı. Reklamlardaki gibi tek tablet attım hayatım değişti moduna giriyorsan tabletten başka sorunların var demektir.

Vücut geliştirmecilerde de bu tarz sıkıntılar var, istedikleri çoğu şeye bir engel olmadan ulaşabiliyorlar. Yasak ilaçlar da değil, 2 senede 80 kilodan 120 kilo kas yığınına dönüşenler var. Anlatmak istediğim anlaşılmıştır.

O zaman doktor tavsıyesıde geçersiz kalıyo
Doktorluğun araştırma ile alakası yok, doktorluk insanda uygulamalı sanat, araştırmacılık bilim araştırmacılığı, laborantlık ise bilimin uygulanışı. Araştırma kötü olunca kötü araştırmacı olunuyor. Doping skandalı patladığında da referans laboratuvar sıfatı yitiriliyor. Hani şu bizim ünlü koşucuyu hatırlarsınız, işte o olay aklınıza gelsin.

Ben Solgar vm2000 kullanıyorum , özellikle iş temposu yoğun olduğunda ve bisiklet antrenmanım varsa o gün. Tavsiye niteliğinde değildir ama ben şahsen faydasını hissediyorum.

Ben de tavsiye ederim bunu. Solgar içtiğim gün yaptığım bol tırmanışlı dağ koşusundan sonra bile orta halli bisiklet antrenmanı yapacak enerji ve istek kalıyor. Yoğun dönemler için bire birdir. Normal şartlarda gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Ben de tavsiye ederim bunu. Solgar içtiğim gün yaptığım bol tırmanışlı dağ koşusundan sonra bile orta halli bisiklet antrenmanı yapacak enerji ve istek kalıyor. Yoğun dönemler için bire birdir. Normal şartlarda gerek yok.
Aslında işim gereği ayakta çalışıyorum akşam antrenman yapmak için mentalim berbat oluyor fiziksel enerjimde düşük oluyor bir miktar.. işe yarar mı acaba

Magnezyum tablet kullanmayı düşünüyorum ama uzun zamandır, doktora gitmedim takviye konusunda kendi başıma direk alıp kullanmak istiyorum. Vücudum dengesiz ve bir kaç kronik rahatsızlığım var. Çok aşırı kilo alıp hızlı bir şekilde veriyorum. Tüm vücudum çatlakla kaplı artık. Doktora gitmeden kullandığımda da bir korku oluşuyor.

Magnezyum tablet kullanmayı düşünüyorum ama uzun zamandır, doktora gitmedim takviye konusunda kendi başıma direk alıp kullanmak istiyorum. Vücudum dengesiz ve bir kaç kronik rahatsızlığım var. Çok aşırı kilo alıp hızlı bir şekilde veriyorum. Tüm vücudum çatlakla kaplı artık. Doktora gitmeden kullandığımda da bir korku oluşuyor.
Magnezyumu 365mg kullanabilirsiniz, çay kaşığının çeyreği kadar. Fazlası ishal yapıyor.

Geri