Scudo Sports

Hangi telefon sizce?

Kardesim samsung alma da. Adamlar zamanla cikardiklari telefonu unutyor. :)Daha bir suru skintisi var. Beni biktirdi. Iphone candir:kahve:

Scudo
Hangisinin? Iki telefonum vardi biri samsung s4 mini bir iphone 4s. Iphonu kardesime verdim benim samsung bozuldu suan moto g var

6 aydır Sony Xperia Z3 kullanıyorum, bu telefondan önce Apple 3Gs kullanıyordum. Anlaşıldığı üzere telefon konusunda uzun ömürlü kullanımı tercih ediyorum. Benim için yazılımın hiçbir önemi yoktu telefon değişiminde ama sağlamlık ve uzun pil ömrü ciddi önem taşıyordu ve tabi ki Sony'e kadar android dünyasına adım atamadığım için merakta vardı. Bu girişten sonra değerlendirmelerim şu şekilde;

• Sony bence fotoğraf konusunda kalite olarak başarılı değil gibi. Aynı anda iki telefon ile aynı kareyi çekin ve bilgisayarda bakın - buna en iyi kararı bu şekilde verirsiniz. Fotoğraf önemli ise bunu deneyin kesin.
  • Dayanıklılık konusu, ön cama jiletin taktım ve çizik yok ama arkaya takmamıştım ve arka yüzey cam gibi olduğu için çizik dolu. Ve telefonumu cebimde tek taşırım - para, anahtarlık yada başka bir şey ile birlikte taşımam çizilmesin diye. Bu da demek oluyor ki masanın üzerine koyup oradan alırken dahi çiziliyor arka kasa. Ama görmediğin için problem değil pek. Yada jiletinlersin olur biter.
  • Pil konusu, eğer adam gibi Sony'i kullanırsan, oyun oynamazsan, 4K video çekmezsen Apple'ı havada karada yutarsın. Stamina diye bir olay geliştirmişler ve bunu kendin özelleştirebiliyorsun, mesela pilim %20'nin altına düşünce Bluetooth'u kapa, 3g kapa, gprs kapa, ekran ışığını kıs vb özellikleri ayarlayarak, kalan %20 pil ile 24 saat dahi geçirebilirsin. Burada şunuda belirtmek isterim. Bisiklete binerken Mapmyride uygulamasını açıyorum ve ilk başta Apple 3gs vardı, %100 olan pilim 2 saat neticesinde bitiyordu (ve düşünün sadece bu uygulama emiyor, bisiklet kullandığım için görüşme yada başka bir uğraş yok) - Şimdi Xperia ile 2 saat aynı uygulama açık olduğunda %100 olan pilim %85'e düşüyor. Arada devasa fark var.
  • Xperia su toz cart curt dayanıklılığı - Denizin altında fotoğraf ve video çekmek bir tutku ise yada bunu kesin yaparım diyorsanız o zaman bu telefon tek seçim. Ben daha denemedim bile :) Tabi bunun da belli bir metre sınırlaması var ona da dikkat etmek gerek.
  • Eğer yeni telefonda büyük ekran olmasından emin değilseniz z3 compact'a bakın. Ben de onu mu alsam demiştim ama büyük ekran daha konforlu olacak almışken büyük alayım çok fark yok ebat olarak dedim ve iyi ki büyük ekranı tercih etmişim.
  • Sony oyun oynarken ciddi ısınıyor. İnternette Z3'te bu problemi çözmüşler falan deniyor :) Eğer bu çözülmüş hali ise öncekilerden duman çıkıyordu herhalde :)
  • Apple biliyorsunuz her ürünü için sağlam ham madde kullanıyor ve gerçekten de sağlam. (3 yıldır mac pc kullanıyorum, i-phone, i-pad de kullandım) Sony Xperia'da kasa olarak sağlam. Her ikisi de alüminyum yanılmıyorsam.
  • Yere düşürme mevzusu, ben bir kaç defa düşürdüm ama çok sert değildi bu düşüşler ve herhangi bir sıkıntı olmadı :) Ama bizim iş yerindeki güvenlikteki arkadaş 2 defa düşürdüm ikisinde de ekran dağıldı dedi. Bunu Apple hayır için de söyleyenler de var neticede.
Son yorumum;

Sony Xperia Z3'ü altı aydır kullanarak şudur: Marka takıntın var ise Apple ama yok ise kesinlikle Sony al. Ama Z3 mü Apple 6 mı dersen ondan hala emin değilim. 6 kullanmadan yorumlayamam.

Uzun oldu ama faydalı olur umarım.

Bu arada eğer bu kadar para vermeyelim daha uygun çözüme gidelim düşüncesi için General Mobile Air düşünülebilir. Eşime aldım ve hem çok zarif hem de inanılmaz hafif. O ağırlıkla yere düşür hiç bir şey olmaz. Bizim hanım 3 defa düşürdü sert zemine hiçbir şey olmuyor :)

• Beğen
Tepkiler: M.Furkan Kurt
Kesinlikle LG G3 veya LG G4 ama bence LG G4 alın açık ara kamerada en iyi telefon f1.8 lens var üzerinde ve profosyonel ayarlarda ayar sistemi var

Valla appleden şaşma atıp tutuo diyenler var z3 kesinlikle diyen var herkes kendi kullandığını mı savunuyor acaba :)

bi 1520 kullanıcı olarak amaç fotoğraf çekmekse bu iki telefonunda zayıf olduğunu bil :) ios un android e olan üstünlüğünden dolayı ios tercih etsin bence. 4e3 fotoğraflar canını sıkmayacaksa...

ikisini de kullanmadım,ama iphone 6 olmazsa z3 alırdım..bu arada buyuk ekran her zaman iyidir.

Öncelikle android mi yoksa ios mu olacak ona karar ver.Ben android kullanıcısı olarak bir dönem ios kullandım menüsü çok kullanışşız ve zahmetli geldi tekrar androide döndüm. Tabiki bu tamamen alışkanlık meselesi ios kullananlarda aynı sıkıntıları androidde yaşıyor. Bu sebeple benim şahsi düşüncem z3 ten yana , ayrıca 5s ekran olarak çok boyutlarda bunuda gözardı etme derim

Şu anda iphone4 kullanıyorum, bir önceki telefonum motorola Razr Maxxtı. Maxxın camı kırılınca bir Abi'den geçici telefon istedim oda iphone4 verdi. Iphonu elime aldığımdan beri hissettiğim duygu ise kısıtlanma. İos7 nasıldır bilmem ama iOS 6 bana çok dandik geldi.

Telefonla ne yapacagina bagli bence...
Facebook a girip, 2 foto cekip, instagram - whatsup takilacaksan, arada is gorur 2 eglencelik oyun oynayacaksan orta karar her telefon isini gorur.
Ofisini yonetecek, gerekirse tasarim yapacak, e-mailleri dosyalari havada ucusturacak, oradan buraya kostururken hareket halindeysen, o arada gorusmenin birini beklemeye alip, oburunu acarken, bakman gereken dosyayi acip, gerekirse internetten birseye bakip, o arada e-mailinden gelen bilgiye bakman gerekecek vs. ise en kasmayan guclu islemci ve Ram olanini al.
Aksiyon insaniysan suya sabuna dayanikli orta sinif birsey al...
I phone 6 alip dedikodu yapan, face den arkadasinin resmine yorum yapip "I phone 6 super ama keske plus alsaymisim bu ekran gozumu yorar" diyen, telefonlarinin sahip oldugu becerinin %10 unu bile kullanmayan tuketim manyaklarini gorunce deliresi geliyor insanin cunku :acpsnr:

Teknoloji hakikaten şans işi, sen kullandığın telefondan çok memnunsundur ama başkası nefret eder. Aynı şekilde başkasının kullanıp'da memnun olduğu telefondan da sen... Bu böyle gider, bana göre @Jokurx böyle işlere bulaşma derim telefonu önerir ve onu arkadaşına aldırırsın memnun olmaz daha sonra her meclisde senin adın geçebilir... Dedim ya şans işi bırak arkadaşının içine, göz zevkine, aklına vs. hangisi yatkınsa onu alsın...

@Yıldıray55

Valla kendisi çok ısrar etti artık okutcam yazılanları ben sorumluluk kabul etmem :)

Geri