Shimano'nun sıralaması;
Alivio>Acera>Altus şeklinde
Ancak Acera ile Altus arasında pek bir fark yok. Alivio ise kalite olarak (teknoloji açısından bazı parçalarda geri de olsa) neredeyse Deore'ye yakın. Bu yüzden Alivio.
valla bende alivio derim çünkü ben kullanıyom insan malını kötülermi canımmmm şaka bi yana alivio hiç sekme yapmadan tıkır tıkır aktarıyo tavsiye ederim
ben sedona sd 711 almak için yola çıkmıştım ama istedğim renk olmayınca amoeba hussar aldım...fiyat farkının çok olduğunu sanıyordum ama değilmiş.... hussar kullanmak güzel... sedona sd 711 ve kron xc 1000 de güzel ama.... aması var....
estetik olarakta hussar hoş duruyor....
kullandığın yerde önemli dağ tepe gezeceksen hussar.... forumda bunlarla alakalı karşılaştırmalar mevcut.... onları incelebilirsin.... çok faydası olacak... forumda herşey var.... bazen soru sormana bile gerek kalmıyo...
Her ne kadar alivio 8'li sistemin (shimano için tabii) kralı olsa da, altus ve acera serisi de sağlamlık ve uzun ömürlülük konusunda iddialıdır. Ayarı zor kaçar, uzun yolda rahat ettirir...
bende alıvıo kullanıyom her kullanıcı tıpıne uyum sağlıyor su ana kadar hıç bir sorun cıkarmadı tıkır tıkır calısıyor cok memnuunum deore da ıyı ama ben para az olarak alıvıo alırım cunku ıkısıde aynı ısı goruyo