Scudo Sports

hangi ön far ?

lgoncay

Üye
Tepki
12
selam arkadaşlar bisikletime bir ön far almayı düşünüyorum uzun süredir de araştırıyorum fakat bisiklet üreticilerinin ürettiği farların çok yetersiz olduğu kanaatine vardım. Bana kolay takıp çıkarılabilen bisiklette yer kaplayacak ekstra malzemesi (akü, pil haznesi vs.) olmayan kaliteli bir ön far önerebilir misiniz?

Scudo
Aynı sıkıntı bende de var. halihazırda satılan hiç bir ürün bu konuda bana hitap etmiyor. Aynı zamanda motorsiklet kullanıcısıyım,şu an motorumda takılı olan highway hawk far 4 şeridi birden aydınlattığı ( ve benim buna alışmamdan dolayı) açıkcası buna benzer bir aydınlatma yapacak bir model arayışı içindeyim. Eğer yatay olarak daha fazla aydınlatma istiyorsanız alacağınız aydınlatma modülünün reflektörünün oval olmasına dikkat edin.Öbür türlü aşırı güçlü ancak nokta atışı yapan yolun bir şeridinin,sadece bir kısmını aydınlatan bir ön far almanız, yolun diğer tarafında kalan çukur , kasis vs vs engelleri görememeniz ve bundan dolayı bir tehlike atlatmanız içten bile değil.

----------------------------
Bu arada boş durmayıp kendim bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Eski video kamera tepe aydınlatmalarından bir tane aldım. İçindeki reflektörleri değiştirdim, Ampulleri atıp power led adapte ettim.İster tek isterse çift yanacak şekilde ayarladım.Gövde şu an boyacıda.Eğer talep edersiniz montajı bitince, karanlıktaki aydınlatma performansınıda gösteren bir kaç resim çeker buraya ayrıca atabilirim. Resimdekine benzer bir aydınlatma ancak farkı ,köy bakkalından bile rahatlıkla temin edilebilecek 6 adet normal kalem pil gövdenin içinde ,yani kablo vs gibi sarkan dolanan bir fazlalığı yok. Ancak su ile temasta sorun çıkartacağı aşikar .Yağmurda veya yıkarken ayrıca izole etmek şart. Aradığınız tarzda hazır bir ürün bulamıyorsanız elinizden geldiği kadar kendiniz yapın.

Bu başlığı ayrıca takip edeceğim, eğer aradığım tarzda bir ürüne denk gelirseniz bende alabilirim.

http://img3.imageshack.us/img3/2221/s2020xl.jpg

İyi aydınlatanlar var, Fenix marka fenerler mesela , ama pilleri çabuk bitiyor :(

S-Sun marka farlar çok popüler. Gece turunda kullanan arkadaşlardan gördüğüm kadarıyla iyi aydınlatıyor.
Ayrıca, Cateye bu konuda iyi. Kullananlar daha iyi bilir.
Bende Tesco var, geçen sene tesadüfen Kipa'dan almıştım. İş görüyor. Ama almışken daha iyisini alabilirsiniz.

Bu arada, Power Beam almayın. :D

ya burada çok pahalı bisikletçilerde falan cannondalein falan var ama hiç aydınlatmıyor bir de 30 40 euro istiyorlar. 45 dolara kadar bunları buldum gayet güzel aslında çoğu buyrun sizde bakın :

(link) 90 lumen
(link) 80 lumen
(link) 100 lumen
(link) 40 lumen
(link) 105 lumen
(link) 130 lumen
(link) 170 lumen

Aynı sıkıntı bende de var. İzmir gibi bir yerde bir turlu bulamadım. Elektronikçilerde çinden ithal uydurmasyon ürün kaynıyor. Hepsi çöp ürün. Delta bisiklet desen fiyat olarak uçmuş bir de herşey euro üzerinden sanki İngilterede yasıyoruz.Sundu bisiklet desen keza öyle delta*2= sundu.Hiç sevmediğim şey para birimimize saygısızlık bence. Verhasıl kelam konu hakkında ben de yardım bekliyorum. Herkese bol pedallı günler...

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. M.K. ATATÜRK

Türkiye'de iyi bisikletçilerde bile yok kaliteli bir ışık,yurtdışından getirttirmek en mantıklısı ben öyle yaptım. Eğer yurtdışından getirmeyi düşünen arkadaşlar olursa fiyat aralığını söyleyerek bana yazsınlar baya bir fikir sahibi oldum günlerce araştırdıktan sonra.

@lgoncay

Hangi siteden getirtiyorsunuz acaba, önerdiginiz siteleride yazabilirmisiniz?

ebay.com'dan satın aldım ben orada her model yığınla mevcut hemen kargoladılar artık ptt'ye kaldı kaç günde geleceği :D

@Seyit Ünlü

valla ben dün sundudan 15 tl. lıklardan bir tane daha aldım, kasımdan beri tek kullanıyodum , şimdi ikiledim farı, işimi görüyor benim ama...

Ben infini yi çok beğeniyorum öneririm.

Ben cygolite marka aldım bu arada baya iyiye benziyor. Fiyatı biraz tuzlu ama kesinlikle aklınız kalmıyor alırken zaten internetteki tüm kullanıcılar beş yıldız vermiş.

http://cygolite.com/images/expilion/2.jpg
şöyle bir resim verilmiş sitesinde ama photoshop da olabilir sonuçta satan firmanın sitesi. Alet geldiğinde alıp kendim deneyip koyacağım resimleri.

@ASinanB

O aldıgınız tarzdaki ürünleri sundunun hemen arkasındaki( çankaya tarafından bahsediyorum ) elektronikcilerden 6 TL ye bulabilirsiniz

Bunda da cree marka lamba var zaten başka türlü tercih etmezdim verdiğiniz linki incelemiştim daha evvelden,baya bir yardımı olmuştu :)
Kompakt olduğu için bu ürünü tercih ettim açıkçası ekstra pil haznesi olan ürünlerden hoşlanmıyorum

Markanın sitesinde böyle bir örnek verilmiş fakat elime geçer geçmez bir inceleme koyacağım buraya kaliteli ve anlaşılır fotoğraflarla :)

Geri