Scudo Sports

Hangi Merida'yı seçmeliyim?

Hangi Merida'yı seçmeliyim?

• Merida Crossway XT

• Merida Speeder T3D

• Toplam katılım
    22
@Seyit Hacı KÖKSAL

Yol ve sehir bisikletlerinde inch ile boy yok cm cinsinden olculuyor.

Scudo
yol bisikleti için specialized veya cannondale modellerine de bakıyorum. Fakat fiyatları çok uçuk. Verdiğimiz paraya değer mi acaba

@Seyit Hacı KÖKSAL

Uzerindeki donanima gore o para degmiyor maalesef yabanci markalar boyle mesela Specialized'da 3000 liralik bisikleti Carraro veya Salcano gibi markalarda 2000 civarina bulabiliyorsunuz.

@Pasa G.

Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Ama kafamı dahada karıştırdınız :) Disk fren kullanmayı çok istiyorum o kadar para veriyoruz teknolojiyi yakalayalım değil mi :) Ama amortisör işi pek kafama yatmamaya başladı. Çok büyük bir ihtimalle o maşa kilidini açacağımı sanmıyorum çünkü öyle bir ortam yok. Kaldırıma çıkarsam arada belki o zaman. Ki çokta önemli değil iner elimde götürürüm :) Performans bisiklete bir ziyaret yapayım canlı görmek denemek daha iyi olacak gibi :)

@Seyit Hacı KÖKSAL

Bende de crossway 100 var. Genelde maşa kilitli de hız kesme tümsekleri var ya yolda kilitli iken resmen zıplatıyor. Dün azıcık hızlı girmişim suluktaki pet şişeyi 20 m ilerden topladım. Maşa açık olunca yağ gibi geçiyorum tümseklerden. Keşke gidondan kilitli alsaymışım . Maşadan kilitliyi yolda kilitleyemiyoersunuz. Gerçi bisikletçim kendisinin kilitlediğini böyle bisiklet üstünde zplayıp o anda kilitlediğini ama bizim düşebileceğimizi falan söyledi. Gidondan kilitli maşa CWde 500de başlıyor o da bana çok pahalı kalmıştı..

@Berke Kazankaya

Mesela (link) sirrus comp carbon disc ile baktığım merida speeder t3d donanımları birbirine çok yakın fakat arada kat fark var. Bana değmez gibi geldi açıkçası.

(link)

(link) birde bunlar var yine specialized kadar pahalı. Zaten TR sınırları içinde Cannondale nin bu bisikletlerini bulmak zor olur diye düşünüyorum.

Bu arada TR deki fiyatlar yurt dışından fazla. specializedin sitesindeki fiyat 1750 dolar buyrun link (link)

Aktif pedalda aynı bisiklet 2250 dolar buyrun. (link)

Demek istediğim yurt dışından getirmek mantıklı mıdır? Getirebilir miyiz?

@Seyit Hacı KÖKSAL

Şimdi siz bu bisikletlerle Merida T3D'yi karşılaştırdınız ama arada çok büyük bir fark var. Bu bisikletin hepsi karbon Merida alüminyum fiyat farkı o nedenle bu kadar uçuk. Normalde yine Merida'dan pahalıdır alüminyum Specialized veya Cannondale ama bu kadar fark olmaz.
Yurt dışından da getirilebilir ancak %18 vergiyi unutmayın aynı paraya gelir gibi bence.

Kafanızı karıştırmak istemem. Speeder daha çok yol bisikleti gibi dişli oranları falan. Yani ben bu ikisi kıyaslandığında rahatlık konusunda Crossway diyorum. Yoksa ben de amortisöre karşı biriyim ve düz maşa kullanıyorum. Cannondale ve Specialized biraz pahalı geldiyse Giant Escape serisine bakabilirsiniz. Bende bir adet 2013 model Giant Escape City var ve memnunum.

@Berke Kazankaya

Aynen haklısınız hocam ben sadece donanımlarını karşılaştırdım. Benim hayat felsefem olmuşken en iyisi olsundur. Geç olsun ama iyisi olsun o yüzden fiyata takılmıyorum. Sadece verdiğim paraya değsin yeter. Yarın kısmetse aktif pedal emek şubesine ve performans bisiklet yenimahalle şubesine gitcem. Biraz canlı makina görsün gözümüz -.-

@Pasa G.

Hocam o kadar detaylı araştırıyorum ki bütün her özelliklerini karşılaştırdım bisikletlerin. Her markaya baktım. En son bu üçü kaldı elimde :D Dişli oranları sanırsam aynı bisikletinde. Crosswayın farklı tabi.

Arkadaşlar merhaba. Bugün delta bisiklete gittim ankara/emek şubesine. Levent bey yardımcı oldular sağolsunlar, fakat aklımda soru cevaplarıyla işyerime geçtim. Oraya Cannondale Quick carbon 1 veya 2 modelini sordum. Bana bu modellerin avrupada satılmadığını dolayısıyla getiremeyeceklerini söylediler. Bunun aslı astarı var mıdır acaba? Orda Quick CX 2 modelini canlı inceleme fırsatı buldum. Maşadan kilitli amortisöre sahip bir model. Donanımları harika. Boyum 175 cm dedim sana 52 cm lik olanı uygundur dedi. Ben nette 48 50 olarak hesaplıyordum. Sizce elindekini satmak için mi dedi yoksa haklı mı? Aklıma takılan son şey ise bisikletin donanımları. Aşağıda verdiğim link cannondale ingiltere ve büyük britanyada sattığı kısacası avrupada satılan (satıldığını düşündüğüm) Quick CX 2 modeli

(link)

Alttaki linkte ise deltabisiklette satılan Quick CX 2 modelinin donanım listesi mevcut.

(link)

Arada farklılıklar var acaba deltabisiklet bu bisikleti upgrade mi etti yoksa orjinali bu mu? Yardımlarınızı esirgemeyin üstadlar.

Geri