Scudo Sports

Hangi Markaların Kadrolarında Kaynak İzi Yok?

Selamlar,

Cannondale SL3 kullanıyorum. Kadroda kaynak izi yok denilecek kadar az. F5,F4 serileri sizin bütçenize uyabilir. Deltaya bakın bir derim.

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Scudo
bugün delta bisiklete gidip cannondale modellerini inceledim. gerçekten de dediğiniz gibi kaynak izi yok denecek kadar az. dikkatli bakılmadığı sürece asla fark edilmiyor. fark edilse bile çok güzel tıraşlandığı için çirkin bir görüntü oluşturmuyor.

sedona 761 al fiyatı o civarlarda 781 ile aynı kadro zaten sadece aynakolun oldugu yerde kaynak izi var gerisi prüzsüz

• Beğen
Aradığın fiyatta karbon kadrolu bısıklet deıl sadece karbon gidon bıle zor bulursun :D kaynak ızı olan bısıklet alıminium kadro oluyor yani iyi bi olay uzaktan o kadarda fark edılmıyor bence onemlı olan goruntu deıl donanım ve saglamlık :D sen sürmene bak sürerkende yola bak kadroya değil :D

bu kaynak izi olmuyan kadrolar nasıl yapıldı ki merak ettim bilen var mı acaba ?

@Emir Tetiklitop

cannondale'den bahsediyorum zaten, haliyle sağlamlık ve kadro kalitesinden şüphem yok.

Cannondale SL4 tam aradığınız tarz ve fiyat aralığına uyuyor.Mutlaka delta bisiklete gidip bir bakın derim.

• Beğen
@Halitkin
eğer uygun fiyatta cannondale karbon kadrolu bır bısıklet varsa sorun yok ama tabıkı 3000-4000 dolara cannodale nın saglam bısıkletlerı var ayrıca onun kadrosu karbon ama donanımı o kadarda saglam değil sanırım o fiyata daha ıyısı olablr kadronun karbon olması şart değil bence zaten yolda kullancak farkını anlamıyacak bıle yolda gıderken kadrosuna deıl yola bakıcak :D

kaynak görüntüsünün taşlamayla silindiği kadrolar var ama bunun birleşim noktalarındaki dayanımı düşüreceğini düşünüyorum

• Beğen
Sevgili kardeşim,

Bir Kaynak Mühendisi olarak belirtmek isterim ki, aslında en iyi imalat kaynaksız imalattır :) Kaynak işlemi, birçok teknik detay barındıran çok önemli bir prosestir. Bir kaynağın hatasız olması için, kaynak öncesinde, esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken çok önemli kriterler vardır. Hele Alüminyum kaynağı için biraz da abartarak, "Allah'ın insanoğluna verdiği bir cezadır" diyebiliriz. Traşlama meselesine gelince, dıştan bakınca sonucu güzelleştirmiş gibi görünse de, aslında gözle bile görülebilirliği olan bazı kaynak kusurlarını (ki bunlar çok önemli de olabilir!) gizlemek için iyi bir yöntemdir! O yüzden şahsen tercihim, traşlanmış bir kaynaktansa (sırf estetik kaygıyla), en azından güvenilir bir markanın dıştan bakınca kusursuz görünen kaynaklı bir kadrosudur. Her ne kadar dıştan kusursuz görünen bir kaynağın kusursuz olduğu garanti olmasa da, en azından ortada bir kaynak vardır :)

Kendi düşüncelerim olup, hiçbir kişi veya kuruluşu bağlamaz ;)

Geri