Scudo Sports

Hangi Markaların Kadrolarında Kaynak İzi Yok?

Halitkin

Sirrus
Tepki
42
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
yeni bir bisiklet alacağım ve bütçemi maksimum 1500 tl olarak belirledim. dolayısıyla baktığım modeller kaliteli marka ve modeller fakat buna rağmen birçoğunda kaynak izleri görünüyor.

belki kaynak izi olması daha iyidir bilemiyorum ama benim için estetik çok önemli ve kadroların üzerinde daha doğrusu kesişim noktalarında yer alan kaynak noktaları hiç hoş gözükmüyor.

merak ettiğim neden çok kaliteli markalarda bile kaynak izi gözüküyor ve 1500 tl civarında satılan aynı zamanda kadrosunda hiç kaynak izi olmayan markalar ve modeller nelerdir?

Scudo
Carbon kadrolarda sadece kaynak izi yok ve bazı el yapımı kadrolarda içten kaynak dedikleri yöntem var onları kullanıyorlar fakat bu tip kadroların fiyatları sadece sizin bütçeniz kadar oluyor :D

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
Sedona 781'in açıklamasında; "Gizli kaynak kullanılarak pürüzsüz bir görünüm elde edildi. 3 defa dipçiklenmiş " yazıyor. Fakat bütçenizi baya bir aşıyor 2100 $ üzerinden satılıyor :) Biraz daha araştırırsanız belki bu tarz gizli kaynaklı bisikletler bulabilirsiniz.

• Beğen
bütçem itibariyle kaynak izi olmayan bir model alamayacağım gibi duruyor, anlaşıldı :)

neyse en az kaynak izi olanlara bakarım artık.

kaynak görünümü konusunda beklentinize en uygun marka cannondale'dir...kadro kalitesi ise malumdur...

• Beğen
Bütçenin 1000 TL civarında olan kısmını "sadece" kadronun kendisine ayırman gerekir ki bana göre 1500 TL bütçe ayırmış bir bisiklet sever için,sadece kadroya 4 haneli rakamlar vermek fuzuli olacaktır :)

• Beğen
yol bisikleti düşünüyorsanız giant defy modellerinde kaynak izleri çok azdır.

• Beğen
@Engin Sarı

Engin arkadaşım çok doğru söylemiş ek olarak..
Bende Trek 8500 var kaynak izi var ama herkes bilir ki TRT kendini kanıtladı , tabii şöyle düşünmek lazım Specialized Mercedes olsun , Cannondale BMW , Trek Audi..Yada Scott , yada vs vsvs Bu arabaların hangisine kötü diyebilirsin?Onun gibi birşey bence kafana takma bu tip kaynak mevzularını, kullanılabilirliğine bak kadronun.

Ama illa da kaynak izi görünmesin dersen ben bir sürü yer gezdim Avrupada'da , benim izlenimim Cannondale ( Carbon olmayan kadrolarda da) gerçekten bu işi iyi yapıyor..
Nacizane fikrimdir , yanlışım olursa tüm eleştirilere ve düzeltmelere açığım arkadaşlar ... :)

• Beğen
1500 tl ye sadece kaynak izi çok az olan kadrolu bisiklet alabilirsiniz.bildiğim kadarıyla sadece carbon kadrolarda yok kaynak izi.

• Beğen
araştırdığım kadarıyla bütçem itibariyle en az kaynak izi olan markalar cannondale ve specialized.

cannondale trail ya da specialized hardrock serisi alıcam büyük ihtimal.

Bütçenizin içinde olan Specialized Sirrus kadrosunda da kaynak izleri taşlanmış yani düzgün bir görünüm kazandırılmış.

• Beğen
Aslında güzel bir Aluminyum kaynağı bisiklete ayrı bir hava katıyor:)

Cannondale SL serisini tavsiye ederim, kadrosundan cok memnunum. Zamanla uzerindeki komponentlerin kalite artirimiyla cok guzel bir bisiklet ortaya cikabilir.

• Beğen
@Deniz K.
Benzer bir düşünceye ben de sahibim. Hatta bazı kötü kaynaklık işçilikten ve ürünlerden tırsıyor insan; kopar gider mi diye düşünüyor...:rolleyes:

Düşünsenize o taşlamayı yaparken kaynağı ne kadar inceltiyorlar acaba! Belki küçük bir noktasından zayıflık meydana geliyor ve bir darbede çatlak gibi bir şey olacak. Sonuçta metallerin moleküler yapısından dolayı hiç bir zaman saf olamıyorlar. Aralarında mutlaka boşluk oluyor ve bu yüzden korozyona uğruyorlar ya. Bu özellikleri nedeniylen esnekler ve kırılgan olmalarını engelliyor, sağlam bir yapı olduğunda bir çok yerde kullanıyoruz.

Şimdiden yeni bisikletin hayırlı olsun...

Kaynak izi olsa nolur ki?

kadronun acılarına da dikkat etmenizi tavsiye ederim. ne kadar agresif ya da ne kadar rahat bir kadro istiyorsunuz kaynaktan ve boyadan onde gelir çünkü bu. mesela scott scale ile aspect serisi arasında ciddi geometri farkları var specialized da da hardrock ile stumpjumper serileri farklı yine.

Sedona 761'de de kaynak izleri yok. (orta göbek hariç)
Bütçene de biraz daha uygun

Geri