Scudo Sports

Hangi marka nereli?

Scudo
Sedona için Türkiye dendi. Acaba hangi şehir ? ve hangi ustalar yapıyor ?

BMC - Isvicre
Lemond - Amerika (Greg LeMond)
Pinnacle - Ingiltere

aklima gelenler bunlar

Scott : Kuruluş olarak Amerika bazlı bir şirket, fakat daha sonra headquarter'larını İsviçreye taşıdılar, şirket sahibi kimdir bimiyorum.
Tüm üretimleri Çin de yapılıyor.

Mustafa Abi, bildiğim kadarıyla Scott Cannondale'in sahibinin oğlunun markası...bir makalede okumuştum, hatta forumda yayımlamıştım bir zamanlar, bulup yeniden buraya yapıştırırım...

Geotech: Delta Bisikletin Patentli Markasıdır. Kadroları Mosso Firması yapmaktadır. Montaj ve Kutulama Tayvan'da yapılmaktadır. Çok üst model guruplar ve Çocuk bisikletleri Türkiye'de toplanmaktadır.

Cannondale: Amerikan malıdır. Montajlama ve Kutulama Hollanda'da yapılmaktadır. Cannondale El yapımı ve Ömür boyu garantilidir. En alt modelinde bile kadro kaynakları taşlanmakta ve zımparalanmaktadır. Kadro Kaynakları silinmiştir. En alt modelleri Tayvan'da montajlanmaktadır.

Corratec: Alman malıdır ve Üst gurupları Almanya'da yapılmaktadır. Deore serisi altı Tayvan'da montajlanmaktadır.

Drag: Bulgar malıdır. Çinde üretilmektedir.

Yetkililerden ve sizden bu konuya benzer bi konu açtığım için özür diliyorum sizide uğraştırdım kusura bakmayın. Arama yapmayı nasıl unuttum ona hayret ediyorum.

Arkadaşlar forumda hiç duymadığım markalarla karşılaştım, bunların hangi ülkelere ait olduğunun biliyor musunuz?

ben bianchi italyan diye biliyordum, ha üretim manisa sanırım; ama sonra Türk olmuş,sonra Holladalılar almış falan...

"Mardini" diye bir marka var
ayakkabı markası halis türk
amerikada satış yapan bir firma önce satamadı
sonra adını mardini koydu
sanki italyan
şimdi kapış kapış

Bu konu daha önce açılmıştı merakınızı gidermek için bildiklerimi size aktarayım;
trek, scott, cannondale, specialized, amerikan (marin ve giant da amerikan sanırım)
corratec, cube alman (cube den tam emin değilim)
carraro, whistle bianchinin yan kuruluşları
geotech, kron, salcano, sedona yerli malı :)

:) Maalesef bende meraklıyım daha doğrusu takıntılıyım, bisiklet seçiminde dikkat ettiğim en önemli hususlardan birisi marka ve menşei :), amerikan ve almanlar işi biliyor yalnız benden söylemesi :).

ufak bir bilgi; bu markaları wikipedia da aratıp, nerde kimler tarafıından kurulduklarını, kısa özgeçmişlerini öğrenmek mümkün .
öte yandan sermaye her zaman ucuz iş gücünden yararlanmaya çalıştığı için, pekçoğunun endonezya, çin vb. ülkelerde üretim yaptığını görmek şaşırtıcı olmasa gerektir.
siz "schwalbe çok sağlam lastik, alman yapmış" dersiniz belki, ama kullandığınız lastikte endonezyalı bir işçinin el izi vardır mutlaka...

Saydığın bütün markalar istisnasız uzakdoğuda çin ve tayvan da kadrolarını ürettiriyor. Sadece Cannondale in bazı alu modelleri ve Trek in bazı en üst karbon kadroları amerika da yapılıyor. Geri kalan seriler istisnasız uzakdoğu yapımı.

Son olarak.

Bianchi SPA İtalyan dır. Reparto Corse serileri ve çelik el yapımı Dolomiti İtalya da üretilir. Gerisi tayvanda yapılır.

Bianchi Türk A.Ş. ise Türktür. Karbon modeller tayvanda üretilir, gerisi Türkiye de Manisa da yapılır.

Bianchi SPA ve Bianchi Türk A.Ş. nin alakaları yoktur, biri elmadır diğeri armut. Yani popçu Tarkan ile Türk kahramanı Tarkan arasında ne kadar alaka varsa o kadar vardır. İkiside Tarkandır.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Geri