Scudo Sports

Hangi lastik daha iyidir?

@Yücel DkAma o üst seviye tur lastiği idi. 5000 km öyle bir lastik için çok az. Yol lastiklerinde durum (km beklentisi) nedir bilmiyorum.

Scudo
@Abdullah.R

Bende tam bilmıyorum fakat aldıgımdan bu yana sürekli ip atması lastıgın kalıtesını bellı edıyor zaten.

@mustafa genç
:D:D:D
:alkis::alkis::alkis:
Fıkra gibi yaw

Bence lastik seçiminde marka ile model konusunu ayırmak lazım. Markaları fiyat/performans oranına göre değerlendirirsiniz. Bütçenize göre seçim yaparsınız. Dünya kadar ar-ge yapan marka değeri olan ürünün fiyatı tabi ki yüksek olur.

Model konusuna gelince, bir model vardır mesela, yol tutuşu daha iyi olsun diye yumuşak hamur kullanmıştır ama çabuk erir. Buna kötü demek yanlış olur. Bir de mesela bu tip yumuşak hamurlu lastiklerden kışın çok iyi performans alırsınız, ama yazın performansı azalır. Çünkü aşırı yumuşar ve yol tutuşu bu sefer düşer.

Sert lastik kullanırsınız, aşınmaya karşı daha dayanıklıdır. Yuvarlanma direnci daha düşüktür. Zıpkın gibidir ama yol tutuşu düşer, frenleme mesafesi uzar, viraj emniyeti azalır.

Diğer bir konu da patlak koruması. Lastik patlağa karşı koruma faktörü yükseldikçe gramaj olarak ağırlaşır. Yarış için profesyonel lastik bakarsanız koruma faktörü çok düşüktür çünkü yarış amaçlı üretilmiştir. Bu lastiğe kötü lastik hemen patlıyor demek yanlış olur. Pahalı, çok fazla ar-ge yapan markalar maksimum korumayı minimum ağırlık artışıyla yapmayı becerirler, bunu da maliyet olarak yansıtırlar.

Velhasıl, lastik seçerken markayı ayrı, modeli ayrı değerlendirip kullanım kriterlerinize göre model belirlemeniz doğru olur.

Cyclocross bisikletimde sehir ici kullanim icin michelin dynamic sport almayi dusunuyorum. Kullandigim shwalbe silentolar yavas ve kalin kaliyor gibi. Kalinligini 28 mi alayim yoksa 25 mi? Bir sorum da su, agirligim 95 bisiklet 10 kg. Hava basinci kac olmalidir? Dynamic sport icin 6-8 atm min-max.

@Gurkan Ortamevzi

Michelin dynamic sport güzel lastik. Şehir içi kullanımı için işinizi görecektir. Dayanıklılığıda yol tutuşuda fiyatına göre çok iyi. Bence cyclocross için 28 alsanız daha iyi olur. Ben 70 kg ım bisikletim 8.6 iken ön 90 arka 100 psi hava basıyordum. 700*23 michelin dynamic sport lara. Ama bisikletim cyclocros değil normal yol bisikleti.

Az once continental ultra sport sparisi verdim michelin dynamic sport mu alsaydim acaba iptal etmelimiyim sparisi.
Suan Rubena syrinx kullaniyorum yol tutusu cok dusuk donuslerde yatinca hemen kayiyor dizler hep yara icinde.

Geri