Scudo Sports

Hangi istikamette gitmeli??

@snoopist

Vidayı sol elle sıkmanı önleyen bir yasa maddesi yok. Ancak trafiğin akış yönünü, bisikletlilerin trafikte nasıl hareket etmesi gerektiğini düzenleyen yasa maddeleri mevcut.

Sen yine istediğin yönde gidersin, bunu engellemek niyetinde değilim -ki engelleyemem- , ancak yaptığın hatanın farkında olmanı isterim. Yukarıda tamamen şahsi deneyimlerime göre yorum da yazdım, karar senindir ;)

Scudo
Önerilerine saygı duyuyorum Yasa öyle diye tartışılmayacak konuşulmayacak diye birşey yok ama birde şu yöden bakalım ben düz istikametten giderken arkamdan gelen aracın sağdan mı soldan mı veya benim arkamdan mı geldiğini kestiremeyip arkama dönmek durumunda kalıyorum ama tersten gidince karşıdan gelen aracın ne taraftan geldiğini görebiliyorum ve ona göre hareket, hız belirliyorum eğer adam üstüme gelirse durmak durumunda kalıyorum çünki bazı şürücüler bisikletleri trafikte yokmuş gibi hiçe sayıyortar bazıları bazı bisikletçileri iyice kaldırıma sıkıştırıyor o yüzden BENCE aracı görmek, hızını görmek, istikametini görmek daha iyi isteyen bu konuda kurallara uysun isteyen nasıl rahat güvenli hissediyorsa öyle yapsın ben sadece bu yön konusunda istediğimi yaparım ama diğer konularda kurallara uyarım teşekkürler :)

@snoopist

Vay bee! Anarşizm koktu ortalık. :eek: :eek:

(link)

Tekrar edelim: Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.

Geri