Scudo Sports

Hangi işlemciyi kullanıyorsunuz?

İşlemciniz Hangisi?

• Toplam katılım
    141
Arkadaşlar,

Konu , hangi işlemci daha iyi diye açılmamış, hangi üye hangi işlemciyi kullanıyor diye sorulmuş.

Lütfen tartışmayı kişiselleştirmeyelim. "benim işlemcim seninkini döver konusuna" dönüşmesin.

Herkese iyi forumlar dilerim.

Selamlar

Scudo
İntel en iyi işlemcidir hadi mutlu olun ;) En iyi işlemci paranın yettiği işlemcidir...

Bilgisayarı toplarken iki işlemci içinde araştırmalar yaptım,kafama Amd performans/fiyat olarak daha çok yattı ve onu tercih ettim,sizin dediğinize göre acınacak duruma düşmüşüm? Acınacak biri varsa burda o da sizsiniz marka fanatikliği yaparak.Yorumlarınızı biraz daha dikkatli yazmanızı rica ederim..

evet dostum kusura bakma biraz uzak kaldım malum dünya işleri ve yakalamamız gereken ise teknolojiler var

ben senden sadece neden intel diye bir soru yönelttim sen ise bana benim pc de yaptıgım şeyleri bana anlattın
hadda sana ufak bir sır vereyım benım pc sürekli acık olmasına ragmen öyle abartılı bir fan sesi veya 3200 rpm yanı devir hızından yukarı devire bile cıkmazken kı şunu vurgulayım bir ev hayal edin ve o evde bir cok pc var ve ev sakınlerı gece uyudugunda bile o fan sesleri onları rahatsız etmiyor

@Soner Sarihan

soner arkadaşım bu konu ya benzer konu zaten açılmışdı bunuda vurgulamak istiyorum iyi eglenceler

masaüstü pclerimiz amd ağırlıklı fiyat performansı yüzünden

1. notebook um amd 2800 çok ısınıyor eski model.
şuan kullandığım notebook p8600 core2 duo çok memnunum

genelde bence masaüstünde amd notebook da intel seçimi oluyor

Konu daha fazla kişiselleştirilse kilitlenecek ve maalesef yaptırım uygulanmak zorunda kalacaktır.

Konunun özü hangi işlemcinin daha iyi olduğu değil, anket babında hangi üyenin hangi işlemciyi kullandığı ile ilgilidir.

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Benim AMD 2004 yılında almıştım Athlon3400 ne hız ne de ısınma açısından hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.Günlerce indirme(torrent) için açık kaldı bir kere bile ısınma veya kapanma sorunu yaşamadım. Amd'nin ucuz etin yahnisi misali fabrikasyon hatası olmadıkça veya fanlarda bir sorun yoksa kimseyi yarı yolda bırakacağını nerden aldım bunu dedirteceğini sanmıyorum. Tamamen eşit veya eşite çok yakın performanstaki iki işlemci arasında marka imajı nedeniyle Amd ucuz satmak zorundayken Intel rahatlıkla pahalı satabilir. Hem daha az hem de daha ucuz satan Amd bence imkanlarını sonuna kadar zorluyor ama Intel için aynı şeyi düşünmüyorum hala tekel olmanın tadını çıkarıyor ve çıkarmaya devam edecek(bana bizim ordaki kokoreççileri hatırlatıyor biri doluyor diye doluyorken diğeri boş diye boş). Şu anda alacak olsam önce araştırırım sonra da büyük bir ihtimalle yine Amd alırım sebebiyse elimdeki parayla Intelden daha iyi bir Amd rahatlıkla alabilecek olmam olur.

Ben 15 sene boyunca hem amd işlemci hem de intel işlemci kullandım. Amd firması yalnızca ucuz fiyatlarıyla intel' e rakip olan bir firmadır çünkü başka işlemci üreten firma yoktur. Eskiden bir aralar cyrix diye bir firma da işlemci üretiyordu ancak dayanamayarak battı. Amd nin fiyat olarak inel' den ucuz olmasının sebebi ise bu tekel piyasada tutunabilmek istemesidir. Amd kötü müdür peki? hayır değildir... Özellikle bilgisayarda oyun oynamak konusunda Amd, intel işlemcilere göre aynı ve daha yüksek özellikli işlemcilerini neredeyse intel' in yarı fiyatına satarak piyasada kendisine yer edinmeye çalışmaktadır. Aksi taktirde zaten yüksek fiyatlar söz konusu olduğunda insanlar elbette Amd yerine Intel' i tercih edecektir.
Netice olarak kulvar farkından dolayı amd ve intel' i bir sidik yarışına sokmak kadar gereksiz bir iş yok. Ayrıca belirtmek isterim ki işlemciden sonra ekran kartı konusunda da ati ve nvidia dene iki tane firma var. İkisi de başabaş sayılır ve Ati' yi Amd satın almış durumdadır. Peki hangisi iyi, hangisi kötü? iyisi de, kötüsü de diye bir şey de yok aslında.. Eskiler ne demişler? ne kadar ekmek o kadar köfte.. Fiyatlarından da gördüğümüz üzere Amd daha düşük bütçeli insanlara alternatif olarak iyi işlemciler sunuyor. Para derdi olmayan insanlar ise Intel' in en hızlı işlemcilerine dünya kadar para ödüyor. Neticede herkesin ihtiyacı karşılanıyor...
Amd de iyidir, intel de.. herkes kesesine göre tercih yapar.
Saygılar

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ayanyan
intel core 2 duo 1.8 ghz 2005 den beri ;D

bu aynı sram yada shimano mu sorusuna beziyor intel şu anda atağa geçti i7 ile amd beklemede şu anda ama yakında oda bir bomba patlatır hep böyle olur zaten birbirlerini takip eder aynısı ekran kartlarında da oluyor şu anda intel bir adım önde işlemciden dolayı değil chipsetten dolayı i7de chipset çok farklı olduğu için sistem çok stabil olarak çalışıyor. ve en iyi overclock intelde oluyor (hız aşıtmak) . mesela bende intel core duo2 e8400 var 3ghz overclock lu overclocklu stabil şekilde 4.2 yi görüyorum ve ne kasılma nede bir başka olay buraya çıkabilmek için devasa soğutucu ve performanram lazım ve board ın da iyi bir board almak. amd ise ısınma sorunu olduğu için overclock olma şansı biraz zor.yaparsınız ama bir yere kadar fazla yüklenemezsiniz.

12 amd 8 intel kullandım şu anda amd
Phenom kullanıyorum ve ısınma dışında intel amd arasında performans uçurum yan yana iki pc de karşılaştırma yaptık aynı özellikler her şey aynı işlemciler amd intel ve amd ezdi geçti ben bunları gördükten sonra AMD den başkasına yanaşmam vallaha :D

Amd Athlon 64 X2 6000+(90Nm) ve Thermaltake TMG A2 ikilisi kullanıyorum.

İşlemci şu anda 28 derecede çalışıyor.

İntel Core Duo2 45Nm. 3.00 Ghz İşlemci
Asus Rampage Formula Board
Western Digital Cavair Black 1 TB HDD
Western Digital Cavair Black 500 GB HDD
HİS ATİ 4870X2 512BİT DDR5 EKRAN KARTI
OCZ Reaper 4X2 GB 1066 Mhz Dual kit Ram
Thermaltake Armor Plus Full aluminyum kasa
Tagan tuforce2 700 watt power supply
Logitech Mx 5500 Bluetooth klavye mause seti
Logitech Quickcam 9000 Pro Wepcam
Samsung 22'' Lcd monitör