Scudo Sports

Hangi inch teker daha az su sıçratır?

silent_ship

Aktif Üye
Tepki
158
İsim
Srd
Bisiklet
b'Twin
Selamlar. Bugün yağmurlu havada bisiklet sürerken aklıma geldi. İki kişinin bisikleti 26 inch bir kişinin bisikleti ise 29 inch idi. Hepimiz de aynı hızda ilerliyorduk. Dikkatimi çekti, sanki 29 inch olanı daha az su sıçratıyordu. Bu olayın mutlaka lastiğin türü, kalınlığı, dişleri vb ile de alakası vardır mutlaka.

Sizce hangi ebattaki/özellikteki lastik daha az su sıçratır?

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Scudo
Aynı hızda gidilirken, 29" tekerde açısal hız daha düşük olacağından daha az sıçratacaktır. Fakat bu bahsettiğim aynı desene ve aynı genişliğe sahip lastikler için geçerli. Slick 26, dişli 29'a göre daha az su sıçratıyor olabilir.

Eşit hızda giderseniz ve tüm.lastikler aynı yüzeyli olanlardan ise 29" daha az dönüş gerçekleştireceği için daha az sıçratma yapar gibi bir mantık kurdum. Fakat öncelik lastik yüzeyi olmalı.
Yol bisikletim bu sebeple daha az sıçratma yapar mesela.

20" schwalbe kojak takılı bisikletimi ıslak zeminde sürünce çamura batırıp çıkarmışım gibi oluyor. Büyük tekerlekli olanların bisikletleri çok daha temiz kalıyor.

Kaliteli bir yol bisikleti lastiği asfalt zeminde -hızdan bağımsız- kesinlikle daha çok su sıçratıyor. İki bisikletimi de sık kullandığım için bir çok kez gözlemleme şansım oldu.

Valla inch olarak bilmem ama benim yol lastiği yerdeki suyu direk fışkırtıyor.

Eğer üstüme ya da bisikletime daha az su gelsin diyorsanız bunu ancak kuru ortamda yapabilirsiniz. :D Çamurluk da taksanız %40'ını engelleyecektir.
He aynı hızdayken böyle bir şey rast gelmiştir. Burada ölçeklendirmeyi size bırakıyorum. Aynı hızda bir traktör tekerleği mi daha çok su sıçratır yoksa araba tekeri mi? Bu kıstası bir düşünün ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Tekerin dişi burada çok büyük bir etken çünkü benim lastikleri Çin yapımı sanırsam ve dişlerinde farklı desenler kullanılmış (düz kare yapıver işte ne uğraşıyorsun değil mi). El kadar diş tek parça halinde mesela hal böyle olunca su direkt olarak yüzüme, gözlüğüme sıçrıyor. Yani su olur olmadık yere sıçrıyor. Buyurun bu da bisikletimin tekeri.
Tire-26x4-1.jpg

Geri