Ehe tam benlik bir konu
Şöyleyiz biz ; tabii kedi sayımız her gün değişmekte; ev bahçe katı olunca doyasıya girip çıkıyorlar. Hatta mahalle kedileri arasında evin kedi doğumhanesi olarak anılıyor olması pek muhtemel
@gatila 1- her köpek bahçede beslenmez bazı türlerin bahçede psikolojisi bozulur 2- kedi bahçeden kaçmak için sadece 3 saniyeye ihtiyaç duyar3- muhabbet kuşları gibi kuşları doğaya salın bakalım kaç dakka hayatta kalsbiliyolar ..... Siz fazla yüzeysel ve ezber bi yazı yazmışsınız
@Ulaş Çavuşoğlu dostum biraz haklısın fakat bakış açısı önem kazanıyor burada. hiçbir köpek bahçede psikolojisi bozulmaz sadece yalnızlıktan psikolojisi bozulur -ki bir hayvanın sorumluluğunu alıyorsan nasıl çocuğunla ilgileniyorsun aynı derecede ilgilenmen gerekir; çünkü sevgidir bu-. Kedi bahçeden kaçmak için evet 2-3 saniyeye ihtiyaç duyar ama neden kaçmak ister acaba? Doğasına dönmeye çalışır çünkü mümkün mertebe ve doğalarında ne vardır hepimizin? yaradılışımızca özgürce yaşabilmek. varsa kavgamız bu değil midir hayatta zaten? kedi ve köpekler süs veya mobilya veya nefsimizi mutlu etmemize yarayan bir alet, bir oyuncak değildir ki. onlar da bizim gibi yaratılmışlar ve bizden daha az değerli varlıklar değiller. evet köpekler kurtlardan kediler de dağ kedilerinden evrimleştiler; fakat bu tamamen bizim hükmetme, nefsimizi hoş tutma, üstün görme gibi hoş olmayan düşüncelerimizden dolayı oldu. evet şuanda sokaklar onlara uygun değil ama bu demek değildir ki onları hapsetmeliyiz. hiçbir canlı gerek psikolojik gerek fiziksel olarak prangaları, kafesleri haketmez ve onlar için yaratılmamıştır. bu düzeni devam ettiren sadece bizim onların yaşamı hakkında böyle karar veren düşüncelerimiz yüzündendir. evet muhabbet kuşları dışarda yaşayamaz ama kafes için mi yaratılmışlar. öyle hapis, garip, hükmetmemizi bekleyen sanki cansız bir köle...
burada yapmamız gereken petshopların, hayvanat bahçelerinin, yunus parklarının, hayvanların kullanıldığı sirklerin mümkün mertebe varlığını reddetmek, sonuna kadar onlara karşı çıkmak -son kafes kırılana dek..- biz bu düzeni kabul ettikçe bu düzen varolacak.
@gkgarage british shorthairlara bayılıyorum tabi jakolara da.Bende de 2 tane muhabbet kuşu vardı birini apartman görevlisi verdi ötekini balkondan bulmuştum, maalesef balkondan bulduğum büyük ihtimal konuştuğu için kaçmasın diye kanatları kesilmişti.İlk gelen çarli 2.si boncuk ( kendi diyordu ) VE sayısız sokak kedisi köpeği besliyorum oturduğum sitenin yanında geçmesi yada oralarda dolanması yeter. Resimlerini bulamadım her gün ev içinde 2 saat serbest dolanırlardı.Öldüklerinden beri 3 yıldır sokaktakileri besliyorum. Az daha unutuyordum sabah 10de 2 tane kumru 1 yıldır evin balkonuna gelir yemeklerini yer gider bir de onlar var