Scudo Sports

Hangi güneş kremini kullanıyorsunuz

H.ibrahim Erdemir

Daimi Üye
Tepki
120
Evet forum ailesi, bisiklet kullanırken hangi güneş kremini kullanıyorsunuz ? Hangi markanın hangi ürününü tavsiye edersiniz ? Böyle bir başlık göremediğim için sormak ve öğrenmek istiyorum.

Scudo
Normalde kullanmıyorumda uzun süreli seyahatlerde denizde kullandığım normal nivea'nın 30 faktörlük vucüd için olan kremini yüzüme ve kollarıma sürüyorum. Bacaklar yansada sorun olmaz :)

• Beğen
Tepkiler: H.ibrahim Erdemir
Geçen sahile indim. Krem de sürmedim perişan oldum resmen.

Sebamed 50 faktör kullanıyordum. Biraz yağlıydı ve zamanı geçti. Araştırmadayım. Güzel bir krem bulursam, konuya yazarım.

• Beğen
@H.ibrahim Erdemir

:) Arkadaşım Merhabalar.Önceden bilinen markalar kullanıyordum.Tavsiye üzerine hemen hemen 3-5 senedir Seba Med cildime göre 20 Faktör olanı kullanıyorum çok memnunum.

Bulacağın yer;eczanelerde ve ucuz olarak Kızılay metro alt çarşı da parfümeriden almıştım.2 sene önce 150 gr.yanılmıyorsam 25-30 tl arası idi...

Hoşça Kal...

• Beğen
nivea sun invisible... farklı faktörlü olanları var, 30-50...

şeffaf olduğu için bol sürebiliyorum, kremli kremli kalmıyo insan... dokunuşu da yağlı diil.
fısfıslı olduğu için pratik...

bi deneyin bence...

• Beğen
Beyler bisiklet tepesinde değilde kumsalda denizde vs. lancamo 100 faktör kullanıyorum cildim biraz hassas bu yüzden 100 factor ama çok memnunum ayna gibi yansıtıyor güneşi..

@H.ibrahim Erdemir

İnternette birçok yerde yazıyor ama hiçbir yerde kesin bilgi yok ama okuduğum ve gördüğüm kadarıyla bu faktör koruma oranını belirtiyor misal teninin esmerse 30 bile size yeter ama daha açık tenli oldukça ve güneşten etkilenme oranınız artıkça faktörü de yükseltmek gerekiyor misal 50 faktör , umarım yardımcı ve açık olmuştur :) Ama genelde 30 faktör normal kullanım için ideal bir de 2 saatte bir yenilemeyi öneriyorlar eğer güneş altında fazla kalınıyorsa ...

• Beğen
Bir arkadaşımda aynı şekilde söyledi, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Bugün gidip alacağım.

@H.ibrahim Erdemir
güneş eski güneş diil... uzmanlar güneşin tepede olduğu saatlerde direkt güneşten uzak durun, bronzlaşmayın, dikkat edin diyip diyolar...
dolayısıyla hepimiz için en uygunu en yüksek korumalı olan... 50 iyidir... 30'un altına düşmemek lazım bence.

• Beğen
Teşekkür ederim, eczacımıza danıştım ve aşağıdaki ürünü aldım. Fiyatı 65 TL dir, ben 55 TL 'ye aldım :)

http://www.orjinalzayiflama.us/wp-content/uploads/2012/05/vivatinell_enjoy_50.jpg

Güneşe çıkmadan 20dk önce kullanılacak ve 8-10 saat koruma etkisi var, günde birdefa yeterli yazıyor. Tek seferlik hoşuma gitti, sabah sürerim akşama kadar gitsin yeter :)

bizim de aklımızda bulunsun :)

Resimlediğiniz ürünün fiyatı nedir?

@H.ibrahim Erdemir

Geçen günlerde eşim bir güneş kremi almıştı... Güneş altında 6 saat bisiklet kullanarak ben de test etmiştim. Meğer sizin aldığınız kremin aynısıymış. Ben kullandım, çok iyi güneşin yakıcı ışınlarından koruyor. Hiç yanık acısı şikayetim olmadı.
Yalnız 62TL civarı fiyatı var. İlgilenenlere duyurulur.

@Barış TURAN

65 TL kutusunun altında yazmaktadır, ben 55 TL 'ye aldım, ailemizin eczacısı olduğu için birazcık indirdi fiyatını :)

@H.ibrahim Erdemir

Yav. Terlemede etkisini kaybetmeyen ( %20-30 kaybedebilir ) 3-4 saat idare edecek güneş kremi bulamadım. :( Her seferinde terlediğinizde yenilemeniz gerekiyor diyor. Bisiklet üstünde nasıl yenileyim. :S

Geri