Hangi GoPro Kamera Alınmalı

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
an itibari ile işyerindeki işsizlikten GoPro ları araştırmaya giriştim. mart-nisan gibi alacağım. şimdi araştırmayı başlasam 3 ayda ancak biter. bende birşey almadan önce aylarca araştırma hastalığı var çünkü. ölümcül değil ama tedavisi de yok, sanırım ömür boyu çekeceğim.

her neyse şöyle baktım ve gözüme silver edition ı kestirdim (link) burdan alacağım. fiyat fena değil. şimdi sizce;

- evdeki tv nin full hd olmasından hareketle bu cihaz bana yeterli gibi, siz ne dersiniz ? 4k black editionı almaya gerek var mı ?

- bisiklet için tüm aparatlar ne kadar tutar ve bunlar nelerdir ? Paket olarak alabileceğim bir yer/site var mı ?

teşekkürler

forum dedektifleri için not :böyle bir konu varsa önceden, bu konuyu silebilirsiniz, bana o konunun linkini atarsanız oradan sorarım yani illa benim konum olsun 3 kuruş fazla olsun gibi bir derdim yoktur hekim bey.arz ederim.
 
Scudo

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.659
Tepki
5.026
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
@BF Okuru
aynı hastalık bende de var.
kolay gelsin şimdiden :D
4k oynatacak televizyona sahip değilsen bence gerek yok.
 

Oğuzhan Y.

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
1.253
Tepki
1.795
Şehir
Bolu
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Felt
(link)

Sony'lere de göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Bu model bisiklet kiti içinde olan model. Nerden alacağınızı belirtmemişsiniz ama Almanya sitesi verdiğiniz için ben de ordan link verdim.
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Oğuzhan Y.

link verdiğim yerden alamanyadan alacağım. teşekkürler o modele de bakayım.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bisiklet için kullanılacaksa GPS özelliğinin olması iyi olur; hız, km bilgilerinin ekranda göründüğü güzel videolar yapmak için.
Gopro da GPS özelliği göremedim, ben de Oğuzhan gibi Sony öneririm. Hatta eski AS30 modeli bile yeterlidir.
Not: gpx kayıtlarını videoya gömmek mümkün olabilir belki ama direk yapmak varken...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Raşit S

hmm haklısınız gps olursa iyi olur herhalde. GoPro ların hiçbirinde gps yok galiba ilginç.
 

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2012
Mesaj
856
Tepki
1.090
Yaş
48
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Fuji
Ko dibine gopronun. Garmin virb elite kamerayı inceleyin. 3 saat pil süresi, GPS, 16 mb görüntü kalitesi. Gopro = IPhone
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@osmankitay

ben zaten samsung kullanıyorum o zaman garmin alayım hemen :D şaka bir yana ciddiyet diğer yana güzel kameraymış 1080 60p olaydı daha iyiydi sanki. detaylı bakacağım kendisine. :in:
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
group-shot.jpg
İzlediğim videolarda(Yukarda bir örnek var) Gopro hero 3 Black, Garmin göre daha iyi görüntü kalitesi olduğunu gördüm. Ayrıca garmin şeklen kaska ve göğüğse bağlamaya çok uygun bir cihaz olarak gözükmüyor. Fakat Garmin Virb X serisinde bu şekil değişmiş ve Gopro'ya daha çok benzemiş.Garminde gps olması ve canlı ekran bilgilerini videoya eklemesi güzel ve önemli bir özellik. Garmin 1 metre suda yarım saat kullanılabilir derken Gopro ise 40 metreye kadar su geçirmezlik özelliği var. Garmin daha çok bisikletçiler için gibi duruyorken Gopro daha geniş kullanım alanına uygun bir cihaz hissi veriyor.
Gopro = İphone diyen arkadaş neye göre demiş onu da anlayabilmiş değilim. Hangi iphone su altında çekim yapıyor ? Mecazi olarak bile benzetmeye gerek görmüyorum iphone başka .
Peki hero 3 serisinde white silver ve black arasında tercih yapmak istersek hangisinis tavsiye edersiniz ? White alıp pişman olan, Black alıp gereksiz diyen var mı? Yukarıda ki şekle göre White çok az özellikli kalıyor, Silver daha mantıklı gibi, Resim kalitesi açısından black ile neredeyse aynı. Black ise 4K video çekebiliyor , 120 fps hızında ise 720p kalitesinde video alıyor bu yönden gerçekten fark ediyor slow motionları silvera göre çok iyi bir seviyede.
İçimden Black edition almak geçiyor ama fiyatlar böyle seyrederse Sİlver Edition almak zorunda kalacağım. Yurtdışı imkanım olursada Black Edition belki Hero 4 de alınabilir.
Düşüncesi,tecrübesi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
 

KRY

Üye
Kayıt
7 Nisan 2015
Mesaj
54
Tepki
25
Şehir
Mersin
İsim
Koray Veziroğlu
Bisiklet
Salcano
garmin konusunda çok fazla bir bilgim yok fakat 2 yıldır gopro silver kullanıyorum. kullandığım alanlar snowboard,wakeboard,dalış şimdiye kadar hiç yarı yolda bırakmadı gayet güzel çekımler yaptı. imkanınız varsa hero 4 almanızı öneririm hero 3 alma konusunda kararlı iseniz hero 3 + modelleri mercek olarak daha iyileştirilmiş durumda dır. çekmiş olduğunuz videoları edit işlemleri ve yayınlamak istiyorsanız genelde 720/60fps kullanılıyor bunun üstü çekımlerde işlemek ve internete yuklemek biraz zorlaşabiliyor. cekim kaliteniz sabit olacak ise tek konu kumanda ile kontrol kalıyor black ile silver arasında onuda akıllı telefonunuza go pro prg yukleyıp tum işlemleri yapabılıyorsunuz. son zamanlarda sony aksiyon kameralarından da övgü ile bahsediliyor.
 

Zekeriya Çab

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2014
Mesaj
1.083
Tepki
1.655
Şehir
İstanbul
400$ verip kahraman Olacağım diyene engel olmam ama sjcam mini m10 yurt dışından aldım 212 tl ye mal oldu. Şimdilik yeterli. Pil sıkıntısı çektiriyor ama go Pro da çok başarılı değil pil konusunda bildiğim kadarıyla. 400$ 5 tane alıyorsun hepsini şarj edip çıksan heryerlere yeter.
 

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Mayıs 2013
Mesaj
709
Tepki
681
Şehir
İstanbul-Maltepe
Bisiklet
Focus
Paranız varsa hero4 black edition yapıştırın gitsin. Bütçeniz yetiyorsa hero3+silver edition bütün ihtiyacınızı görür. Wi-Fi ile telefona bağlayıp bütün ayar ve kontrolleri oradan idare edebilirsiniz.

Garmin Virb Elite yapısı sebebiyle göğüs bandıyla kullanmak çok zor. Kask için de biraz büyük kalıyor. Artıları ise garmin edge saatiniz varsa senkronize edip kontrolü oradan yapabilirsiniz. Ve furç kapağına taktığınızda görüntü açısı itibariyle gidonu tam ortaladığı için bu konuda hassas olanlar için daha iyi bir çekim açısı sağlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: phoenix48

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Fatih Çetin Garmin sadece bisiklet için denebilir , 4k görüntü aranmıyorsa Hero 3+ modelleri en mantıklı olanları ki bende öyle düşünüyorum.
 

Fevzi Orak

Daimi Üye
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
246
Tepki
252
Yaş
30
Şehir
Mersin
Bisiklet
b'Twin
@Hasan Saylık go pro hero 3 black 1080p ye 60 fps . bu önemli bir nokta. silverda 1080 e 30 fps . mesela bisiket üstünde giderken video çekiyorsunuz saniyeye ne kadar çok kare düşerse görüntü okadar süzülür yani kaliteli olur pürüssüz olur gözü yormaz gibi . ama şöyle birşey var go pro hero 3 black ile go pro hero 4 silver arasındada çok bir fiyat farkı yok...
Karar vermek zor düşündürücü . bütçeye en yakın olan ne ise onu alın
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Silver her işi görür gibime geliyor fakat gönlüm ve mantık bir yandan Black demiyor değil. Zaten en çok kullanılacak özellik video özelliği ve Slow motion özelliği benim için , su altı özelliklerinde ise zaten fark yok. Black serisinin güzel yanıda bu zaten FPS arttıkça kalite de yüksek kalıyor. Ve daha fazla özellikleri de var olan bir model Black. Yaz gelince fiyatlar artmaz değil mi :) @Fevzi Orak

Ayrıca şarj süresi konusunda bilgisi olan var mı ? Her sitede yedek batarya satışı deniyor hızlı mı bitiyor yoksa doğa sporlarında şarj sorunu olduğu için mi yaygın bir şekilde yedek batarya alınıyoır. ?
 

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Mayıs 2013
Mesaj
709
Tepki
681
Şehir
İstanbul-Maltepe
Bisiklet
Focus
@Hasan Saylık

Çözünürlük ve fps arttıkça görüntü kalitesi yükseldiği doğrudur. Fakat video işleme işi de bir o kadar zorlaşır. 1080p 60fps bir videoyu işlemek için yüksek konfigürasyonlu bir pc gerekir. İyi bir pc'niz yoksa bu çözünürlükte bir videoyu işlemeyi unutun. Ham olarak seyredip paylaşabilirsiniz.

Hangi modeli alırsanız alın yedek batarya şart. Bende Hero3+silver var ve orijinal bataryası yaklaşık 1 saat 20 dakika gidiyor. Ebay'den çakma 3 yedek batarya ve şarj cihazı aldım. Ek bir kablo ile araç çakmak girişinden de şarj oluyor. Hangi modeli alırsanız alın yedek batarya gerekiyor. Ki hero3'ün bataryası hero4'e uymuyor.

Dilerseniz su geçirmez kabına ek olarak extented housing + büyük batarya alıp video çekim süresini arttırabilirsiniz.

Yaz gelince fiyatların artabileceği gibi yakında devlet te ithal elektronik ürünler için ek gümrük vergisi getirecek gibi görünüyor. Şu anda bunun üzerinde çalışma yapıyorlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: phoenix48

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Fatih Çetin Daha video işleme olaylarına hiç girmedim. Şu anlık sadece çekim kalitesi var aklımda videolar olduktan sonra demek ki işleme sorunu da çıkacak karşıma. i5 işlemci yetmeyebilir sanırım, uzun zamandır böyle konulardan elimi çektiğim için arada photoshop, corel kullanıyorum fakat onlarda İ5 İşlemci ile 6 GB ram yeterlioluyor şu an.
Batarya şart zaten Hero 3Black alırsam yükseltmeyi düşünmem.
Ülkemizde neyin fiyatı sabit kalıyor ki zaten belki bir kaç indirim bulup Black den alırım ve bana uzun yıllar yeter diye düşünüyorum. Tabi hep böyledir telefon, bilgisayar uzun yıllar için deriz 5 yılda hepsinin ömrü biter yada işlevini yitirir.
 

İki Teker Bir Adam

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2015
Mesaj
212
Tepki
1.483
Şehir
Ankara
İsim
Yusuf Akkuş
Bisiklet
Lapierre
Eğer Hero 3 Plus Black'ten aşağı bir model alınacaksa gopro almanın mantığı yok. Aynı açıyı sony de veriyor. Gopro'nun farkı son modellerde ortaya çıkıyor. Açı!! Superview
 

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Mayıs 2013
Mesaj
709
Tepki
681
Şehir
İstanbul-Maltepe
Bisiklet
Focus
@Hasan Saylık

Core2 Duo T9600 işlemci laptop kullanıyorum. Ki 2. nesil i5 işlemciler ile çok rahat kapışabilir. 1080p 30fps videoyu işleyebiliyorum. Fakat çok vakit aldığı için uğraşmıyorum.
Telefon özellikleri teknolojiye yenik düşüyorsa ve ek özellikleri kullanmak zorundaysanız bir süre sonra değiştirmeniz şart zaten. Zira şirket maillerine her zaman ulaşmak zorunda kalınca telefonumu yenilemek durumunda kaldım.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Superwiew açı derken Fullframe dengi bir açıdan mı söz ediyoruz ? 170 derece gibi bir görüş açısı değeri var fakat bu neyi ifade ediyor gözün bakış açısına yakın bir değer ama neden Fullframe dememişler de Superwiew denmiş. @yusufixx @fatih çetin