Scudo Sports

hangi çift kabin pikap? yardım

huseyin kılıc

Forum Bağımlısı
Tepki
233
merhaba arkadaşlar az çok arabalar hakkında bildiğiniz şeyler vardır diye sizlere danışmak istedim

bütçem 13 bin tl bu paraya 4x2 çift kabin pikap almak istiyorum ama kararsız kaldım tahmini model aralıkları 1998 ile 2001 arası değişiyor

nissan skyslar-country
ford rancer
mazda B2500
toyota hilux
mitsubisi L200

hangisi daha konforlu daha dayanıklı yakıtı az yardımlarınızı bekliyorum

Scudo
Bu konuda ben de Nissan'dan yana kullanacağım oyumu. Estetik, kullanışlılık ve yakıt olarak öne çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: huseyin kılıc
Mazda B2500 kullanıyoruz. Bir sıkıntısı yok. Sorunsuz.
Mazdanın son, önceki ve bir önceki(üç nesil) kasasını sırasıyla kullandık/kullanıyoruz.
Yüksüzken otomobil konforu aranmaz bu araçlarda tabiiki,
diğer çift kabinlerde aynıdır herhalde..
Nissandan daha az yaktığını söyler ailedeki diğer kullanıcılar, ben duyduğumu yazdım ;)

• Beğen
isuzu da alınabiliyor o fiyata tahmin ediyorum ssangyon biraz fiyatı yüksek kalıyor modeli yüksek çnkü isuzu motorları kendini ispatlamış motorlardır

• Beğen
Hiluxların çok sağlam olduğunu duydum, yakıt konusunda pek bilgim yok. Hatta pikaplar hakkın da pek bilgim yok. Kullananların tavsiyelerini gözardı etmemek lazım. Nissan daha yaygın olduğu için sanırım elinizden çıkartmak istediğinizde daha kolay olur.

• Beğen
Nissan Skystar-Country.Sebebi belli zaten çok tutulan bir model alımıda satımıda kolay olur Mitsubishi'de iyi arabadır ama o modelleri piyasada pek yok diye biliyorum alım satımda ve parçada sıkıntı çıkabilir ama yinede ikinci tercihim o olurdu.

• Beğen
Herkes bir modeli önermiş ancak ben toptan hepsine hayır diyecem ve eğer gerçekten bu sınıfta bir araca ihtiyacınız yoksa ben asla önermem,çünkü kasası çok fazla yük almıyor bir combi van araçte bile daha fazla yükü daha güvenle taşıyabilirsiniz, sürüşü çok rahat değil özellikle tüm modelleri burunlu olduğu için İstanbul içinde ciddi sorunlar yaşanabilir, siz anadoluda kullanacağınız için bu kısmı sizi ilgilendirmez tabi :D , genelde 2500 cc oldukları için çok fazla yakıt yakar ancak bu yakıtın karşılığını performans olarak vermezler tork motor tabir edilen güçlü motolrarı vardır kamyon bağlasan çeker:D en önemliside bakım maliyetleri çok yüksektir örneğin rangeerin orjinal fren balatası 200 tl, tabi yan sanayisini 35 tlye bulabilirsiniz v.s. v.s., sonuç olarakta bence alın bir transporter keyfinize bakın :D

• Beğen
önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar değerlendirmelerime göre

nissan 2.7 motor
toyota 2.4 motor
mazda 2.5 motor
ford 2.5 motor

nissan çok yakıyormuş ama aralarında hemen hemen en yakışıklısı
toyota için rahat diyorlar yakıtı az ama görüntü ehhh işte
mazda yakıtı az konfor ? görüntü fena değil ama kaliteden şüpheliyim
ford kaliteli ancak türkiyede çok tutulmuş fiyatı uygun lakin yeterince bilgi sahibi olamadım

biraz daha araştırmam gerekecek

bu arada arkadaş transporter al demiş onuda düşündüm ancak sigortası çok pahalı

Dayımda Nıssan skystar mı ne var 2500 motor ama tek kabin,araca bindiğin zaman sağlamlığı güçlü motoru hissedersin.
Avantajı;2,5-3 ton yük attık dağda,köy yollarında banamısın demedi,iç malzemeleri sağlam,sürerken zevk alıyor insan kaputun altında 2500 motor var hızlanma filan iyiydi.Ticari işler için birebir.
Dezavantajı da tek cümleyle;Kamyon gibi benzin içiyor:),Birde parçaları tofaş gibi ucuz değil 5 liraya şahine aldığın farı buna 100 vererek alırsın.

• Beğen
arkadaşlar araştırdım ve toyotanın 98 model ve üzeri olan çift kabin pikabı çok tutuluyor bu markadan sonra ise mitsubishi L200 ün 1999 yılına kadar olan özellikle 1997 1998 1999 modelleri çok tutuluyormuş

nedeni : düşük yakıt sarfiyatı ucuz parça ve arazi şartlarına uyum

nissan km de 350 450 lira yakarken
toyota ve mitsubishi 220 300 arası yakıyor neredeyse yarı fiyatı

eğer böyle bir araç almayı düşünürseniz umarım yardımcı olmuşumdur.

Aslında 4*2 ler arazide/rampada iyi olmaz. Özellikle yağmurlu havalarda patinaj yapar. Kum torbası koymak gerekir.
Bizde mitsubishi l200 var 2500 motor iyi 2005 model yakıt konusunda 35-40 kuruş cıvarındadır. Artvin de tutuluyor. Ancak dediğim gibi 4*4 olsa çok iyi olurdu.

Geri