Scudo Sports

'Hangi bisikleti almalıyım?' sorusuna cevap vermekten bıkanlar veya cevabını bulamayanlar gelsin :)

sccetin

SCC
Yönetici
Tepki
5.709
İsim
Serhat C
Havaların ısınmasıyla çevrenizde bisiklete bindiğinizi bilen herkes bu soruyu size mutlaka sormuştur :) Siz de yılmadan cevaplamışsınızdır; fakat aynı şeyleri tekrar etmemek için elimizin altında bir video olsa ve ''buyur amca/teyze/dayı/kardeş/abla/abi/komşu/müdür/kirve'' diyebilsek keşke, değil mi?

Artık mümkün :)

- Hangi tür bisiklet bana göre?
- Kadro boyunu nasıl belirleyeceğim?
- V fren mi disk fren mi olsun?
- Kaç vites olsun?

Sorularına toplu cevap hazır aşağıda :) Geri kalan sadece size gelecek linklerden hangi marka ve fiyatın iyi olup olmadığını belirtmek, o kadar :)

@Ali Kılıç 35.5 kusura bakmasın; fixed ve single speed'i atlamışım :(

Scudo
Hocam harika bir video olmuş. Foruma girip bisiklet sahibi olmak isteyenlerin isabetli kararlar almasında faydalı olacaktır.
Elinize sağlık. :harika:

Hocam merhaba videonuzun altina da bu yorumu yazdim buraya da yaziyorum. Ben turkiye turuna cikmak istiyorum videoda bahsettiginiz mucurlu yollar gibi yollarda da ve asfalt yollarda da surebilmek istiyorum, butce maximum 2500Tl civari diyebiliriz. Bu yuzden gravel bisikletler direk eleniyor gibi bir sey. Ayrica kesinlikle uzak dur veya bu marka iyidir diyebileceginiz markalar var mi? Eger mumkun ise direk bisiklet onerisinde bulunursaniz da cok mutlu olurum. Lutfen yardim edin

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Ben hala aynı yerdeyim.
bkz:
Şehir/Tur bisikleti candır, gerisi heyecandır.

Heyecan arıyorsanız, hızlı bir karakteriniz var ise yol bisikletine binersiniz.

Dingin yapılıysanız, maksat ulaşım ve gezinti ise şehir/tur bisikletine binersiniz.

*Foruma sürekli gündem olan bu konu dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor. Nedir o?:

Kişi burada soruyor, net bir yanıt alamıyor ve sonunda iç sesini dinleyerek bir seçim yapıyor.

**Seçiminden memnun kalmadıysa bineğini değiştiriyor ve huzura eriyor.

Herkes en nihayetinde istediği bisiklete biniyor.

Kullanım amacına, beklentilere ve karaktere göre değişen bu tercihleri burada tartışmaya ne zaman son vereceğiz?

Doğru bisiklet; kişiden kişiye değişir.
Bunun kesin/net bir kararı yoktur.

Hangi bisikleti sürerken keyif alıyorsanız, doğru bisiklet o'dur. Bırakın beni ve diğerlerini. Sevdiğinizi alın sürün, olmadı en az zararla (mümkünse zarar etmeden) diğerine geçin. İlla ki sizin için uygun bir bisiklet vardır.

Bu başlıklar altında yanıt aramayın.
Yanıt sizsiniz.

Bir yanıt⬇

Aksesuarlar için de bütçe ayırmanızı tavsiye ederim. Bütün bütçenizi sadece bisiklete verirseniz tura çıkamazsınız. En az 1000TL ekipman bütçesi ayırmanız gerekecektir. Yapacağınız tur ve gezilerde şimdiden "bol şans ve kazasız belasız sürüşler" dilerim.

Esenlikler...

Hocam merhaba videonuzun altina da bu yorumu yazdim buraya da yaziyorum. Ben turkiye turuna cikmak istiyorum videoda bahsettiginiz mucurlu yollar gibi yollarda da ve asfalt yollarda da surebilmek istiyorum, butce maximum 2500Tl civari diyebiliriz. Bu yuzden gravel bisikletler direk eleniyor gibi bir sey. Ayrica kesinlikle uzak dur veya bu marka iyidir diyebileceginiz markalar var mi? Eger mumkun ise direk bisiklet onerisinde bulunursaniz da cok mutlu olurum. Lutfen yardim edin

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Hocam peki 1000tl ekipman butcesi demissiniz, o zaman 1500 liralik bisikletle uzun yola gidilir mi? Tecrubesizim

• Beğen
Hocam peki 1000tl ekipman butcesi demissiniz, o zaman 1500 liralik bisikletle uzun yola gidilir mi? Tecrubesizim
Tabii ki 1500 liralık bisiklet ile tura çıkabilirsiniz. Sıfır değil, ikinci el alırsınız. Sıfırı 2500 liralık bir bisikleti 1500 civarında alabilirsiniz. Dünya turu yapmayacaksınız sonuçta. Medeniyetten çok çok uzaklaşmayacaksınız.

Detaylar için özelden yazabilirsiniz veya ilgili başlıklara yönelebilirsiniz.

Merhaba, bu bütçe civarında boyunuza uygun ikinci el gravel var mı bakmak lâzım. Eğer yoksa, portbagaj girişi olan herhangi bir bisiklet işinizi görür.
Kron'dan ağzı yananlar çok var; tavsiye etmem.
Decathlon'dan bisiklet alıp memnun olmayana denk gelmedim ya da memnun olmayan oranı yok denecek kadar az sanırım.
Şu bisiklet işinizi fazlasıyla görecektir: (link)
Veya bütçenizi artırabilirseniz: (link)

Turunuzu yapmanız için yardımcı olacak birçok konu mevcut. O konularda tur bisikletçiliği tecrübesi olan arkadaşlar diğer sorularınıza yardımcı olacaktır. Yolunuz açık olsun :)

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Merhaba, bu bütçe civarında boyunuza uygun ikinci el gravel var mı bakmak lâzım. Eğer yoksa, portbagaj girişi olan herhangi bir bisiklet işinizi görür.
Kron'dan ağzı yananlar çok var; tavsiye etmem.
Decathlon'dan bisiklet alıp memnun olmayana denk gelmedim ya da memnun olmayan oranı yok denecek kadar az sanırım.

Turunuzu yapmanız için yardımcı olacak birçok konu mevcut. O konularda tur bisikletçiliği tecrübesi olan arkadaşlar diğer sorularınıza yardımcı olacaktır. Yolunuz açık olsun :)
Hocam ucuz olan bisiklette tek aynakol var. Uzun yolda sıkıntı olmaz mı? İkinci bisiklet ise maalesef bütçemin çok üzerinde.
Bir de şu markalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bianchi ve Salcano.

Mtb için konuşuyorum. Jant seçiminin boy ile alakası var mıdır? Gezdiğim tüm bisikletçiler direk boyumu sorup sen 27.5 jamt alacaksın dediler.
Hatay /Antakya'da normalde esnaf ilgilidir. Bisikletçilerin daha da ilgili olacağını düşünerek 3 arkadaş 3 bisiklet almaya gittik. Hatta geniş araçla gittik. Ama sanki silah zoruyla alacakmışız gibi umursamaz insanlarla karşılaştık. Antakya salcano bayii hariç hiçbiri umursamadı. Onun da başı kalabalıktı. Yani hiç bisiklet deneyemedim. 1.76 boy 78 cm gibi bir iç bacak ölçüm var. 29 jant 16 kadro mu 18 kadro mu almam gerekir bilemiyorum. Dediğim gibi deneme imkanım yok ve kesinlikle internetten almaya karar verdim.

Mtb için konuşuyorum. Jant seçiminin boy ile alakası var mıdır? Gezdiğim tüm bisikletçiler direk boyumu sorup sen 27.5 jamt alacaksın dediler.
Hatay /Antakya'da normalde esnaf ilgilidir. Bisikletçilerin daha da ilgili olacağını düşünerek 3 arkadaş 3 bisiklet almaya gittik. Hatta geniş araçla gittik. Ama sanki silah zoruyla alacakmışız gibi umursamaz insanlarla karşılaştık. Antakya salcano bayii hariç hiçbiri umursamadı. Onun da başı kalabalıktı. Yani hiç bisiklet deneyemedim. 1.76 boy 78 cm gibi bir iç bacak ölçüm var. 29 jant 16 kadro mu 18 kadro mu almam gerekir bilemiyorum. Dediğim gibi deneme imkanım yok ve kesinlikle internetten almaya karar verdim.

%99'u bu şekilde ilgisizdir ve bazıları kabadır. Ben de alışverişlerimi mutlaka internetten veya Decathlon'dan yaparım. Doymuş esnafın hali çok çirkindir. Uzak durmanız iyi olmuş.

Denemeden bisiklet alabilirsiniz. İç bacak boyunuzu biliyorsunuz. MTB alacaksanız ona göre seçmeniz gerekir. Bununla ilgili tablolar var. Aratırsanız çıkar hemen. Değişim ve iade yolu da açık. Sağlam yerden alışveriş yaparsanız sorun yaşamazsınız. Hatta mağazayı arayıp ölçü isteyebilirsiniz bacak boyunuza göre.

Son olarak; jant çapının boy ile ilgisi yoktur. Şu boydaki insan bu jant boyunu kullanır diye bir durum asla söz konusu değildir. 26", 27.5", 28" siz nasıl isterseniz.

Önemli olan kadronun üst borusunun yerden yüksekliği ve yine o borunun sele ve gidon arasındaki uzunluğudur.

@BDrk
@BDrk

Hocam ucuz olan bisiklette tek aynakol var. Uzun yolda sıkıntı olmaz mı? İkinci bisiklet ise maalesef bütçemin çok üzerinde.
Bir de şu markalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bianchi ve Salcano.
(link)

Can Onur dünyayı peugeot mosaiq ile gezdi. Bu bisikleti forumdaki bir arkadaş sadece kadro 20 tl'ye alıp topladı. İlk bisikletiniz olacaksa ve ne alacağınızdan tam emin değilseniz olabildiğince düşük fiyatlı bir şey almanız(tavsiyem 2. el) sizi emin omadığınız bir bisiklete para harcamaktan kurtaracağı gibi, bisikletten beklentinizi tanımak konusunda da yardımcı olacaktır.

@tekvites in de dediği gibi; ekipmanlara bütçe ayırmak çok önemli. Bisiklet sizi yolda bırakmayacak seviyede olsun yeter.

Çanta kullanmayı düşünecek olursanız; Tolerance Bags veya Annuaki bags'e bakın derim. Ya da elim çok az da olsa beceriklidir derseniz, kendiniz deri çanta dikin.(benim kendim için planım bu)

(link)

(link)

Son düzenleme:

Bulabilirsen Triban 500'ler var. 700x35 lastik takılabiliyormuş. 700x35 ile gravel bike'a çok yaklaşmış olursun. Ön arka bagajları da takarsan tura da çıkarsın.

Ama günün sonunda konfor anlamında yol bisikletleri konforlu degil. Benimde batı Türkiye planım var. Triban 500 ile çıkılırmı konusunu hala netleştiremedim. Belki lastikleri değiştirdikten sonra netleşir düşüncelerim.

• Beğen
merhaba size başka bir şey daha soracaktım. Benim bisikletin tüm parçaları orijinal üzerinde ekipman da var.Sizce kaç bin tlye satabilirim.Özellikleri alivo arka aktarici 9 lu,kaset ruble alivio on vites altus vites kolları altus frenler tektro auriga hydraulic seleside baya güzel ekipmanlar b'twin in gidona takılan büyük çanta kron sele altı çanta compas 4 iç lastik,üzerindeki dış lastiklerde cst nin baya güzel lastikleri 2.10 erime yok. 2 on 2 arka ışık sedona kask,basit bir aksiyon kamerası mudx 120 tl değerindeki camurluklar suluk furc takimida yenilendi fsanin
Bisiklet merida big seven 100 2014

Kimi şehir bisikletleri hız odaklı oluyor. Gidin. Gözünüze hoş görünen bisikleti alın. Kullanamayın. Bisikletten soğuyun. iyi günler (!)

@özgür duygu merhaba size başka bir şey daha soracaktım. Benim bisikletin tüm parçaları orijinal üzerinde ekipman da var.Sizce kaç bin tlye satabilirim.Özellikleri alivo arka aktarici 9 lu,kaset ruble alivio on vites altus vites kolları altus frenler tektro auriga hydraulic seleside baya güzel ekipmanlar b'twin in gidona takılan büyük çanta kron sele altı çanta compas 4 iç lastik,üzerindeki dış lastiklerde cst nin baya güzel lastikleri 2.10 erime yok. 2 on 2 arka ışık sedona kask,basit bir aksiyon kamerası mudx 120 tl değerindeki camurluklar suluk furc takimida yenilendi fsanin aynakol shimano alivio bisiklet merida big seven 100 2014 bakimli

Arkadaşlar 190 boy 84 cm bacak boyu ile 20 inç kadro boyu salcano ng650 27, 5 bisiklet alacağım bugün. Atakumdaki bisikletçilere pek güvenmiyorum herkes malını ne olursa olsun satmak derdinde. Şurda kafam karışıyor kron xc150 ile arasında kaldım hangisini önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim

Ben bisiklet alcamda golden whell mi canello mu TEC mi hangisi iyi hangisini almaliyim

Geri