Bir tane şehir bisikletim (sedona istanbul modeli) bir tanede yol bisikletim var (merida scultura 200) sedona istanbul gercekten cok guzel bir bisiklet. Ilk aldigimda vay be dedim bisiklet surmek buymus demek ki (o paraya bisiklet mi alinir ? Ben 100 liraya aldim bizim ahmet abiden mis gibi kaçıyo tutamiyom diyenlere göndermedir.) Fakat daha sonra yol bisikletiyle taniştim ve aman Allahim. Abicim sana şoyle soyleyeyim su anda sedona istanbul emekliye ayrildi. Yol bisikletinin o akıcılıgını, aerodinamik sürüş pozisyonunu yaşadiktan sonra diger bisikletler bana bir garip geliyor(bir dag bisikleti alıp, soyle guzel bir parkurda downhill yapmak istemiyorum sanilmasin ama konuyla alakasiz biz sehir icinden konusuyoruz )
Kondisyon meselesine gelince. Yani evet bu iki tarz arasinda farklıliklar var tabi. Surus pozisyonu olsun, teker kalinligi olsun, kadronun yapildigi malzeme ve sertligi, esnemezligi olsun. Ama yok yol bisikletini belli bir hizin asagisinda surersen jantin firlar, pedalin ayagina dolanir gibi bir durumda yok. Elbette aynakol ruble oranlari farklilik gostercek ama bu farklilik en düşük viteste bile yol bisikletiyle yokus tirmanmak cok zor, cok buyuk bir guc gerekiyor seklinde bir farklılık degil. Hatta ben sana soyle soyleyeyim ben yol bisikletimle sehir bisikletime kiyasla daha iyi tirmanis yapiyorum.
E abi bide kim ne derse desin işin goze hitap boyutu var. Bisikletin ne kadar guzel (goreceli bir kavramdir, illa pahali olmasi gerekmez) ne kadar temiz olursa sen de bir o kadar zevkle bineceksin bisikletine. Eğer bir yol bisikleti gordugunde vay be şu tasarima, guzellige bak diyorsan bir saniye bile dusunme ve kendine bir yol bisikleti al. Eger sehir bisikleti senin gozune daha cok hitap ediyorsa bir sehir bisikleti al. Tamamen senin zevkine kalmış. (Iki tarzda kullanim amacina uygun)
Ben yol bisikleti gordugumde vay be diyenlerdendim. Bir tane yol bisikleti edindim ve gayet memnunum. Hadi saglicakla.
Şu 2 bisiklet arasında kaldım.
Bisikletçiye giderken aklımda olan : Carraro Sportive 327
(link)
Alacağım yerde önerdikleri : Salcano city Wings 30
(link)
@Yakuli
yakup bey kardeşim hoş geldin.şimdi yazacaklarım acizane fikirlerimdir.
1-bisikleti bisikletçiden görerek dokunarak mümkünse test sürüşü sonrasında(mağaza mahalle bisikletçisi v.s)almalısınız
2-bütçeniz belli bu bütçe ile sıfır bisikletde alabilirsiniz.yada yine yazdığınız bütçe ile 2.el bir hevesle alıp rodajını tamamlamadan satılığa çıkarılan üst segment bisikletlerde alabilirsiniz.
3-sıfır alacaksanız fiyatın uygun olabilmesi için ambalajında 2015 model ürün alabilirsiniz mesela.epeyce fiyat farkı oluyor.
4-2.elde yine bisikletçinizin nezaretinde olsun yada bu forumdan faydalanın bence sorun çokça sorun iyi araştırın alacağınız bisikletin dış görünüşü sizi belki o anlık mutlu edebilir oysa sürekli mutlu olmanızı sağlıyacak olan para verip aldığınız bisikletinizin sizi yolda bırakmaması sorunsuz hizmet vermesi sizin isteklerinize cevap vermesi v.b olucaktır.
yazdıklarınızdan yola çıkarak fıtnesler size uygun görünüyor şimdilik.(yanıltıcı olmayım yada yönlendirici)
5-umuyorum gönlünüzce bir alışveriş yaparsınız rast gelsin işiniz
selamlar saygılar