Scudo Sports

Hangi bisiklet daha mantıklı?

arkadaşlar funmı daha iyi yoksa borlamı aralarında fazla fiyat farkı yok ve ikisinide beğenim hangisinin daha kaliteli olduğunu söylerseniz sevinirim

Scudo
arkadaşlar merhaba.forumda yeniyim.kendime bisiklet almak istiyorum.400-450 ytl butcem var.kullanım amacım şehiriçi ulaşım.asvalt yolda kullanacagım cogunlukla.aradığım şeyler oncelikle rahat kullanımlı taşıması kolay ve mumkun oldugunca kaliteli bir bisiklet.gorunum ve fiyat olarak bianchi stratos u begendim ama govdesinin kucuk oldugunu soyledi bir satıcı.birebir gormediğim icin karasızım.fiyat olarak 330 civarında.orion ds modeli icn 530 ytl fiyat aldım ama o modelle ilgili hiçbir fikrim yok.boyum 1.82 kilom 75.ortadan amartisorlu bisikletlerin kullanım amacıma uygun olmadığı yonunde fikir edindim araştırmalarımdan.doğru mu?ozellikle stratos ile ilgili fikirleriniz nedir.ya da benzer bir model oneriniz var mı?internet sitesinden alışveiş(ticaretmerkezi.com)hakkında da fikrinizi yazarsanız sevinirim.uzun oldu kusura bakmayın.deneyimli arkadasların fikrini bekliyorum

deliaziz hoşgeldin.
söylenecek çok şey var aslında ama,
öncelikli tavsiyem forumdaki antalya'lı
arkadaşlarla iletişim kurman yönünde.
belki birkaçıyla tanışabilir, uygun
tavsiyeleri onlarla yüzyüze görüşerek
alabilirsin. emin ol, çok daha etkili olacaktır.

ayrıca, çift amortisörlü bisikletlerin senin kullanım
amacına kesinlikle uygun olmadığını belitmek isterim.
hatta arazi koşullarında kullanmayacaksan, amortisöre
hiç ihtiyacın yok. ne önde ne de arkada...

şehir içi kullanım ve asfalt zemin için 26 inç, kalın ve dişli
lastikleri olan bisikletlerden ziyade, 28 inç, daha ince ve
dişsiz lastikleri olan bisikletler daha doğru bir tercih olur.

bisiklette tercih edilen en önemli şeylerden birisi,
bisikletin hafif olmasıdır. bu nedenle ağır kadrolara
sahip, gereksiz bir sürü aksesuarlarla bezenmiş "piyasa"
bisikletlerinden çok, kalite ve sağlamlığını kanıtlamış,
hafif ve dayanıklı marka ve modellere yönelmeni
öneririm. forumdan marka ve modeller hakkında
bilgi alabilir, güvenilir bisiklet firmaları ve mağazalarını
öğrenebilir, bunların internet sitelerini inceleyebilir,
hatta telefon ederek daha detaylı bilgi alabilirsin.

işin en zevkli yanı, alınacak bisiklete karar verme aşamasında
bir sürü şey öğrenmek. bu zevkten kendini mahrum etme.
bol şans. kolay gelsin : )

teşekkur ederim ama işin bir başka zevkli yanı da bisiklete binmek ki ben onun için sabırsızım:)
tavsiyelerini dinleyecegim

merhaba,
37 yasindayim ve bisiklete binmeyi bilmiyorum. Yillardir ogrenmeyi hayal ediyorum ama hayal ederek ogrenemiyorsunuz:) 168 cm boyunda ve 110 kiloyum. baslangic icin ikinci el, cok pahali olmayan bir bisiklet almayi ve artik bu eksikligimi gidermeyi cok istiyorum. ikinci el bir bisiklet buldum, italyan markasi galiba castello, yaklasik 10 kusur kilo imis ve bana benim agirligimi tasiyabilecek saglam bir denge tekeri yapabilecegini soyledi. denge tekeri ile birlikte 130 TL. bu bisiklet, baska nasil bir bisiklet alabilecegim ve denge tekerinin faydasi konusunda fikir ve onerilerinizi benimle paylasirsaniz cok memnun olacagim. yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Cesaret,cesaret,cesaret ve bir bisiklet..tek ihtiyacınz bunlar..Bir kişi ilk pedallarınızda yardım ederse bir kaç denemede denge sağlamayı,bir iki günde düzgün sürmeyi, bir iki ayda da iki eli bırakarak sürmeyi öğrenirsiniz..tebrikler..

tesekkur ederim arkadaslar. bahsettigim bisikleti aldim ve denge tekerlegi taktirmadim. hakikaten de duse kalka ogreniyormussunuz. oyle ki su an bacagimda varligindan habersiz oldugum, allah allah bu neden, ne zaman olmus acaba diye dusundugum ve sonra aaa dogru ya ben bisikletten dusmustum dedigim morluklar var:) bana ilginc gelen once bisikleti tasimayi ogrenmek oldu. bisiklete binmesem, binemesem bile yuruyerek bir yere gittigimde mutlaka yanima aldim. once dur ya burada trafik yok, burada bakan yok, burada hafif meyil var diye diye kisa araliklarda bir seyler yapmaya calistim. simdi duz ve genis bir alana ihtiyac duysam da pedal cevirebiliyor, turlar atabiliyorum. daha da ilginc olan 10 dk once hala haciyatmaz gibi saga sola devrilirken bir anda pedali cevirivermek oldu. tipki yuzme ogrenmek gibi bir bakiyorsunuz suyun uzerindesiniz. hala saskin ve mutluyum:)

tebrik ederim Nuran :) her pedallayışında keşiflerin olacak ve bisiklet tutkun artacak eminim, sürekliliği üzerinde ısrarlı olmalısın bol çalışmlar dilerim haberlerini bekleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: Nuran Atakan
@AİTERMON
geçen yüzyıldan mı yazıyorsun hocam:)mesaj atmadan önce diğelerini de okumak gerekli
bu arada tebrikler.zaten önemli olan bisiklete binmek gerisini vücudumuz pek kolay hallediyor:)

• Beğen
Azminiz ve cesaretiniz için tebrik ederim sizi. Kullandıkça ne kadar doğru bir şey yaptığınızın daha çok farkında olacaksınız.

• Beğen
Bisiklet hakkinda ne cok ogrenecek sey varmis, ve katedecek ne cok yol. hem mecazi, hem gercek anlamda:) artik buldugum duz ve genis bir alanda daireler cizmek yerine, hedefledigim bir noktaya bisikletimle gidebiliyorum. henuz yokuslari cikamasam, karsidan karsiya bisikletten inip oyle gecsem de artik yolu takip edebiliyor, gerektiginde panik olmadan yavaslayip fren yapabiliyor, hatta durabiliyorum:D vites isini de cozdum mu bu is tamam (mi acaba:))
bu arada bisikletime ve kendime odul olarak ilk aksesuarimi aldim ve bir sepet taktirdim.

Geri