Scudo Sports

Hangi bisiklet daha mantıklı?

Scudo
kronların ne gibi bir sorunu var millet kronlardan uzak duruyor.bir nedeni var ama anlamadım.bana bi açıklar mısnız?

Farkı, değiştirdiğin zaman çok daha iyi anlayacaksın.
Böyle düşünmene çok sevindim.
Bu arada Ares'e fiyat belirledin mi ?
1 - 2 arkadaş bayan bisikleti aranıyor 2. el.
Seninkinin rengi çok güzeldi :)

Selam Çağatay,

Kronların herhangi bir sorunu şimdilik görünmüyor.. Hatta kadro geometrisi olarak burada bahsi geçen Trek 3900 ve 4500 modellerine göre artısı da var..
Daha uzun üst boru sportif sürüşü destekliyor mesela..
Ayrıca bizzat tarttım, iki kez dipçiklenmiş kadrolar 1870 gr. üç kez dipçiklenmiş kadrolar 1580 gr.
Trek kadroların bu rakamlara 6000'li serilerde ulaşabileceğini düşünüyorum..
Ömür boyu kadro garantisi de bence güven veriyor..
Bir de bir sorun çıksa karşında ilk elden muhatap bulabilmek te çok hoş..

Sürüş özelliklerini karşılaştırmak gerekirse; evde iki bisiklet var, bunları karşılaştırabilirim.
Birincisi Giant XtC Team kadro üzerine üst model malzemelerle kurulu..
Diğeri Kron Zoxes kadro (1870gr. olan kadro alt model yani) üzerine eski model malzemelerle kurulu..

Kron o kadar iyi ki sürüş esnasında neredeyse Giant'ı sürüyormuşum hissini veriyor. Kron'un açıları, artık ülkemizde de kalitesi kabul görmüş Giant Xtc Team kadro ile nerdeyse aynı..

Bu forum kullanıcılarının büyük çoğunluğu Trek markasını tercih ettiğinden öneriler tabii bu yönde oluyor..Yoksa Kron'dan özellikle uzak durduklarını zannetmiyorum.

Ben bugün yeni bir bisiklet alacak olsaydım, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı Kron bisikletlerden birini tercih ederdim..

Kron kadrolarla ilgili mtbtr.com'da çok konuşuldu, fikir vermesi açısından göz atabilirsin..

Sevgiyle,
A.Murat Günal

herşey için teşekkürler homer.konlarda hangi model iyidir.jara mı zeon mu yoksa daha alt modeller mi?hangisi iş görür yanı.
,

Çağatay,
Tam özellikleri konusunda Yeşil Bisiklet'e, Kaçkar Bisiklet'e başvurabilirsin..

Bence öncelikle hangi kadroyu istediğine karar vermen gerek.. Çünkü er ya da geç üzerindeki bir şeyleri kullanım ihtiyaçlarına göre yeniliyorsun..

Önceki mesajımda bahsettiğim 3 kez dipçiklenmiş olanlar Zeon, Jara, Xaos diye biliyorum..
2 kez dipçiklenmiş olan Zoxes..

Zoxes almak istersen seçeneğin yok zaten tek model var :))

Diğerlerindeki farklar;
Biri deore grup setli, biri mekanik disk frenli vs..

Kolay gelsin,
A.Murat Günal

Selamlar,
bir ay önce ben kron zoxes aldım. bence gayet iyi bir alet. ağırlığı çok dert etmiyorsanız (~13) bence çok iyi bir seçim olacaktır. Hatta görmek isteyenler buakşam bostancı-pendik turunda görebilirler :D

Bugün Trek 3900 ü tarttım. 14.5 kg. geldi. (21")

Kronlarda sanırım 1 kg dan daha fazla hafif olmalı. Forumda öyle bilgiler okumuştum.

275 e müşterisi hazır senin arkadaşların 300 verirlerse anlaşırız Turhan abi :D

bu arada sanırım ben de kron alacağım ama ares de yaptığım gibi sabah kalkıp ben bugün
bisiklet almaya gidiyorum diyip evden yayan çıkıp eve bsikletle dönmüyeceğim
biraz da araştıracağım

Güzel fiyat, ben arkadaşlara ileteceğim. Bunun yani sira yeni bisiklet alirken tabiiki araştır, grubumuza daha sık gel ve kafandaki bisikletlerin boyuna uygun olanlarını arkadaşlardan rica edelim bin, iki tur at. Ben benimkini almadan önce Tuğrul agabeyininkini denemiştim. Hemde bir kaç farklı turda, birkaç farkli marka denemiş sonra ne alacağıma karar vermiştim.
Gel, sende bu şansı yakala :D

Sabahları o saatte kalkacak gücü bulamıyorum kendimde.
Bunun dışında zaten pazar günleri de çalışıyorum :(
Size keyifli sürüşler diliyorum....

homer şimdi 2 yada 3 kez dipçiklenmiş bisikletin ne gibi bi özelliği olur.yanı kısacası dipçiklemek nedir? diyeyim..saol kardeşim bu kadar yazmışsın yinede..yusuf abinin bisiklet'te iyi sağılır.

Eşimde benden özenerek bisiklet kullanmaya karar verdi.
Ancak kullanmayı hiç bilmiyor.

(link)
Bu linkteki ölçümleri baz alarak hesapladığımızda 16" kadro ona uygun geliyor.

Bu çerçeve de Kron Zoxes 16" aldığımızda kullanabilir mi?
Bayanlar için bu tarz kadro sorun teşkil eder mi?
Yada farklı marka ve modeller tavsiye edebilir misiniz?

Bilgili arkadaşlardan ve bayan bisikletçilerin önerileri olursa çok memnun olurum.

Herkese keyifli pedallar...

Selam.

dipçikleme kadroyu oluşturan boruların et kalınlığını inceltmek için yapılan bir işlem..
Boruların belli noktaları inceltilerek hafiflik sağlanıyor..

Aynı şey benim de başıma geldi :))
Ben Kron Zoxes aldım, kısa gidon boğazı ve bağlantı elemanları tam üstünde olan sele borusundan tercih ettim (setback yok yani)..

Mutlu mesut biniyor.. Boyu 1.60..

herşey için teşekkürler.ben mtb toplamayı planlıyorum.kron zaxos'un kadro uygun mudur? ama kadronun fiyatını bilmiyorum.ve sadece kadroyu alsak..garantisi olur mu..no name bi kadro alsam ileride bişi olur kırılır filan karşımda muhattap bulamıyacam..başka marka kadro fiyatları ne kadardır..
eğer birisi kadro satıyorsa alabilirim.. :D

Hafta sonu Yeşil bisikletten alıyoruz Kron Zoxes u...
Yalnız yazdığınız ayrıntıları anlamadım... :eek:

Yani bisiklet üzerinde değişiklik mi yaptırdınız?

Ben komple bisiklet olarak almadım zoxes..

Eşimin bisikletinin kadrosunu sattım, yerine zoxes aldım.
Eski bisikleti daha kısa üst borusu olan bir modeldi. Bu yüzden mevcut gidon boğazını kullanamadım. Amoeba Vitra serisi kısa gidon boğazı tercih ettim. Hem ucuz, hem hafif, hem de siyah sarı (kadroyla aynı) renklerde..

Sele borusu ise ölçüsü yüzünden değişmek durumunda kaldı, onu da amoeba vitra serisinden tercih ettim.

Ayrıca bisikleti kullanmadan değişiklik yaptırabilirsiniz (aldığınız yere göre değişir)
Yeşil Bisiklet ve Kaçkar Bisiklet mağazalarında yaptırılabilir..
Gürsel'den alacağınıza göre zaten kullanım ergonominiz için onun tavsiyeleri olacaktır.

Şimdiden güle güle kullanın..

Küçük bir sorun var... Ben gidip alıp gelecektim Kron Zoxes u...Eşimle gidip alma olayı biraz zor... Sizin oluşturduğunuzla normal Kron Zoxes arasında kullanım bakımından ne gibi farklar var?

SELAM İNŞALLAH YARIN SENDEYİZ KRON MODELLERİNE BAKACAGIZ
GÖRÜŞMEK ÜZERE

Geri