Selam Çağatay,
Kronların herhangi bir sorunu şimdilik görünmüyor.. Hatta kadro geometrisi olarak burada bahsi geçen Trek 3900 ve 4500 modellerine göre artısı da var..
Daha uzun üst boru sportif sürüşü destekliyor mesela..
Ayrıca bizzat tarttım, iki kez dipçiklenmiş kadrolar 1870 gr. üç kez dipçiklenmiş kadrolar 1580 gr.
Trek kadroların bu rakamlara 6000'li serilerde ulaşabileceğini düşünüyorum..
Ömür boyu kadro garantisi de bence güven veriyor..
Bir de bir sorun çıksa karşında ilk elden muhatap bulabilmek te çok hoş..
Sürüş özelliklerini karşılaştırmak gerekirse; evde iki bisiklet var, bunları karşılaştırabilirim.
Birincisi Giant XtC Team kadro üzerine üst model malzemelerle kurulu..
Diğeri Kron Zoxes kadro (1870gr. olan kadro alt model yani) üzerine eski model malzemelerle kurulu..
Kron o kadar iyi ki sürüş esnasında neredeyse Giant'ı sürüyormuşum hissini veriyor. Kron'un açıları, artık ülkemizde de kalitesi kabul görmüş Giant Xtc Team kadro ile nerdeyse aynı..
Bu forum kullanıcılarının büyük çoğunluğu Trek markasını tercih ettiğinden öneriler tabii bu yönde oluyor..Yoksa Kron'dan özellikle uzak durduklarını zannetmiyorum.
Ben bugün yeni bir bisiklet alacak olsaydım, yukarıda saydığım nedenlerden dolayı Kron bisikletlerden birini tercih ederdim..
Kron kadrolarla ilgili mtbtr.com'da çok konuşuldu, fikir vermesi açısından göz atabilirsin..
Sevgiyle,
A.Murat Günal