Scudo Sports

hangi bianchi

Tepki
2
Arkadaşlar ben bianchi scorpion-d yada bianchi montana-d alıcam .kesinlikle bianchi çift amasörlü alacağım. hangisini önerirsiniz.montana-d nin arka amortisörü bir garip oda aynı amasör etkisini verir mi .

Scudo
Merhaba , dediğiniz bisikletlere şöyle bir baktım ilk olarak bu iki bisikleti bu forumdan büyük ihtimalle kimse önermeyecektir.Bu kötü oldukları anlamına gelmez ama bu fiyata yada üzerine biraz daha koyarak bu bisikletlerden çok daha iyisine sahip olabilirsiniz.Çift amörtisörün size hiçbir getirisi olmayacak , sizin performansızını bisikletten alacağınız keyfi azaltacaktır.Benim size önerim forumu biraz araştırın , bu tip konular daha öncede konuşuldu daha detaylı bilgi alabilirsiniz.Bence imkanınız varsa biraz daha bütçenizi arttırmanız.Şu modellere bir göz atmanızı öneririm ;

Sedona 701 ; (link)

Kron Xc 250 ; (link)

Bianchilerin fiyatlarını tam bilmiyorum ama hemen hemen bunlar gibidir . Linkleri örnek olsun diye verdim araştırırsanız daha ucuza bulabilirsiniz.Yada imkanınız varsa dükkandan görüp deneyip alın derim hem pazarlık yapma imkanınız da olur.Aklınıza takılan şeyler olursa sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ahmet_257_aa
kullanacağım yer asfalt değil daha çok indir bindir yollar var onun için amasörlü almayı düşünüyorum. bu arada montana-d nin arka amortisörü bir garip oda aynı amasör etkisini verir mi .

Çift amortisörlü giriş seviyesi hiçbir bisikleti önermem. İlla ki Bianchi ve çift amortisörlü olacak derseniz (link) olabilir ama eğer tepe inişi yapmayacaksanız arazi ne kadar bozuk olursa olsun ön amortisör yeterli olacaktır. Çift amortisör sadece tepe inişlerinde, kayalardan atlamada işinize yarayacaktır. Önerdiğiniz modellerin fiyatlarında sıfır ya da ikinci el çok daha iyi ve verim alacağınız modeller bulunmakta, isterseniz bu konuda yardımcı olabiliriz forum olarak.

• Beğen
Aklınızdakileri anlayabiliyorum ama bu bisikletle dağ tepe dolaşıp inişler yaparsanız çok zaman geçmeden sorunlar çıkaracaktır.Kadrosu iki parça olduğu için ek yerlerinden sıkıntı çıkaracaktır.Bence çift amortisörü aklınızdan çıkarın , sadece ön amortisörlu bir bisiklet alın zamanla ihtiyaclarınız doğrultusunda parçalarını yükseltirsiniz.Forum kullanıcıları genelde bisikletlerine çok iyi bakarlar ikinci el düşünürseniz forumun ikinci el bölümünde temiz bisikletler bulabilirsiniz.Aynı fiyata daha iyi bir bisiklet sahibi olursunuz...

• Beğen
Forumdaki dostlarımız güzel tavsiyelerde bulunmuşlar, üzerine ekleyecek bir şey yok. Ben de illaki Bianchi ve çift amortisör diyorsanız şunu:
(link) öneririm. Hatta zamanla bunu da modifiye etme ihtiyacı ( havalı maşa, jant setleri, dış lastik gibi ) duyabilirsiniz. Bisiklet seçimi zor iştir. Pişman olmayacağınız bir seçim yapmanızı dilerim

• Beğen
ewt o ürünü bnde çok beğendim ama fiyatı çok pahalı peki ortadaki amasörün değişik şekillerde olması bir fark yaratırmı mesela scorpion d ile montana-d nin orta amasörleri farklı sizce hangisininki daha iyidir

Bu iki örnekteki amortisörler de iyi değildir. Güvenilemez. Düz yolda giderken dahi kırılabilir ki forumda örnekleri var. İkisi arasında sadece konumlandırma farkı var yanılmıyorsam aynı amortisörü kullanıyorlar.

• Beğen
amasör aynı olduğu sürece konumlanma yeri değişse yine aynı performansı verir mi

Mantıken vermez tabii ki sürüş hissi farklıdır ki zaten bunun için farklı konumlandırmışlardır. Bence denemeden anlayamazsınız. İmkanınız yoksa yapabileceğiniz en iyi şey gözlerinizi kapatıp bisikletleri sürdüğünüzü hayal etmek :D

not: performans derken neyi kastediyorsunuz? Dayanıklılık mı, konfor mu, hafiflik mi?
Bilen kişiler zaten çift süspansiyonlu ucuz modellerin dayanıklı olmadığını söylemiş, konforlu hiç olmadığını biliyoruz, e hafif de değiller neticede sorunuzu ayrıntılı olarak yazmayı deneyin beş kere sormuşsunuz kimse cevap vermemiş ben de varsayım yaparak cevaplamaya çalıştım.

• Beğen
Sevgili kardeşim, bu bisikletlerden ve üzerindeki donanımlardan performans alamazsın. Şimdiye kadar yazdığımız tüm mesajlarda bunu söyledik, şimdi bizden ne duymak istiyorsun anlayamıyorum. Bir çoğumuz ben de dahil olmak üzere çift amortisörlü bisiklet almak hatasını yaptık. Sen de yapmayasın diye uyarmaya çalışıyoruz. Bu arada bahsettiğimiz donanımın adı " AMORTİSÖR" tüm mesajlarında hatalı yazıyorsun.

• Beğen
@Doğa Can Yaman

Sevgili Doğa, konumlandırma değişikliğini sadece görsel kaygılarla yapmışlardır. Nitekim bahsi geçen bisikletlerin sadece görsel olarak tercih edildiğini unutmayalım. Not kısmında yazdığın her şeye katılıyorum.

• Beğen
siteyi iyice araştırdım ve çift amortisörlü bisikletlerden soğudum yorumlarınız için sağolunaz az kalsın çift amortisörlü bisiklet alma hatasına düşecektim

çift amartisörlü bisikletler kötü değil. markadan markaya değişir.. aklınızı karıştırmasın arkadaşlar... ben de düşündüğünüz bisikletleri tavsiye etmiyorum açıkçası

• Beğen
ewt anladım ki çift amartisörlü bir bisiklet alıcaksak büyük bir fiyat söz konusu.ucuz fiyatlı çift amortisörlüleri de kimse tavsiye etmiyor şimdilik çift amortisörlü almaktan vazgeçtim ama ileride daha çok param olunca belki :D

Kesinlikle öyle eğer bütçe kısıtlıysa çift amörtisör alınmamalı.Belki 3-4 milyar civarı olursa düşünülür.Şimdi sizin bütçeniz nedir ? Sınırı bilirsek daha rahat tavsiye yapılabilir .

• Beğen
Kron xc 500 olabilir.Yada ikinci el başka bisiklet markaları.Ama çift amortisörlü senin demenle amasörlü ucuz modellerde hiçbir işe yaramaz.Ayrıca kütahyanın neresindesin kaça gidiyorsun hangi okuldasın?

Geri