Scudo Sports

Hakan Ural'ın bisikletlileri uyarması

Scudo
@necmeddin Kesinlikle haklısın yukarıda yazdıklarınla ama asıl önemli noktayı atlıyorsun gibime geliyor. Sanat camiasında olması (kişi bazında değil genel bir değerlendirme yapacağım) o kişinin uygunsuz bir üslup kullanarak insanlara hatta büyük bir kitleye bu şekilde hitap etme yetkisini vermez. Tam tersine daha düzgün, insanlara örnek olacak davranış ve üsluba sahip olması gerekir. Her insan sadece hak ettiği değeri görmeli diye düşünüyorum.

Arkadaşlar kesinlikle katılıyorum Hakan Ural çok yanlış bir iş yaptı. Fakat konu Türk sineması olunca aslında onlarda bizim gibi sahipsizler. Bizim en büyük sıkıntımızdan bir tanesi bisiklete gereken önemi vermeyen politik çevreler vesanat camiasıdır . Bisiklet kullanan ünlüler isimli bir başlıkta gördük ,çoğunluk yabancı sanatçılar yada politikacılardır.
Hakan Ural saçmaladı eyvallah kabul. Fakat emekle pedal çeviren bizlerin emek vererek tek sermayesi bedeni ve sanatı olan kişileri haklı olsak dahi ağır ithamlardan kaçınarak eleştirmemiz gerekir diye düşünüyorum.
Karakter olarak eleştirin , hakkımızda var. Fakat yapmış olduğu sanatı eleştirirken kötülemeyin. İnsandır hata yapmıştır. Daha öncede yazmıştım. Aklı başına gelir Hakan Uralın ve hatasından geri döner diye.
Sanat ve sporu zayıf kalmış bir toplumuz. Sanatta ,sporda ve kültürel etkinliklerde ileri olmayan bir toplum uygarlıkta da hak ettiği yere gelemeyecektir. Bazı mesajların üslubu hiç hoşuma gitmedi. Hakkımızı savunacağız , bisikletimize ve bisikletçilikle alakalı faaliyet ve gelişmelere karşı duranlara gerekeni yapacağız. Tabi sporculuğumuzdan ve jentilmenliğimizden taviz vermeyerek. Cümle forumdaşlarıma saygılarımı sunuyorum.

Bu dediğiniz 'sanat' çerçevesinde evet, fakat bu adamın yaptığı şey sanat değil, üstünde tartışılamaz bile. Bir Tabutta Rövaşata, bir Gemide oynamadı ki bu adam, veya gerçekten sanat olduğu kabul edilen yapımlarda. Yani eğer dediğinizi temel alacaksak, konu bölünme pahasına, Şahan Gökbakar da sanata dahil, ama bildiğimiz gibi maalesef böyle değil bu mesele.

Bu tamamen densizlik, yetişkin ergenlik hâli. Ve ben buradan New York fixiecileri çağırıyorum, kutsal ruh aşkına, hedef belli!

@necmeddin kimseye eyvallah etmeden geçimini sağlayabilmek , destek olabilmek icin çay ocagi işleten Erol Taş i da biliyoruz. Sahip olduğu benzin istasyonlarının kar marjı için başbakan önünde ricaci olup göbek atan şarkıcıları ( merhum ) da biliyoruz.
Müzik ve medya yayıncılarının amacına uygun kişileri/ kişilikleri kullanıp idol haline getirerek üzerinden kar etmesi gibi bir döngüden gerçek sanatçıların çıkabilmesini beklememek lazım.
Sonuç ; 50 sene öncesinin canlı , kıpır kıpır figuranlari bile kadar olamayan , inek bakışlı , öküz duruşlu artizlerle , icinde benzer melodi ,ritm, sample olan , sözleri ise anlamsiz yada atarlı aşk ( başka bir şey aslında ) kelimeleri olan sarkilari bağıran tipleri arasında boğulduk.

@Çağdaş78 kesinlikle haklısınız, bir kaç arkadaşta aynı konuya değinmişler onlarda haklı. Ben sadece söylenmesi hoş olmayacak bir kaç mesaj okudum. Bize yakışmayacağını anlatmaya çalıştım.

@necmeddin müsterih ol az bile söylemişlerdir. Böyle yancı tipleri ciddiye almayın. Yancisi oldukları oluşumlar , kişiler daha etkilidir. O yüzden " limon satmak " bizde en basit ve kolay ticari faaliyet olmakla beraber , çoğu davranıştan çok daha onurlu bir geçim sağlama yoludur. Sağlıcakla pedallayın.

Takılmayın böyle tiplere, bu ve bunun gibi tipler malına mülküne güvenip orada burada atıp tutan haysiyetsizler. Oyuncuymuş, bir kere Sanatçı bir kişilik kafasında böyle bir cümle kurup dile getirmez. Hadsiz!

Hakan Ural'ın söylemi, bisikletlilere bakışın bir panoraması. Esasında mesele bu muhterem de değil. O, bu düşüncenin basit bir taşıyıcısı. Daha önceki mesajımda da ifade etmiştim: Gür bir ifade, bütünlüklü bir tepki doğmadığı sürece böyle şeyleri duymak son olmayacak.
Yarın Hakan Ural açıklama yapmayı keser, ama bir esnaf bir bisikletlinin yolunu keser, darp eder; Hakan Ural bu konu hakkında konuşmaz ama bir başka köşede bir bisikletli arabalılar tarafından taciz edilir vs.

Sibel Can,sıradan bir şarkıcı ama Türk halkındaki ''abartma'' huyundan dolayı,Sibel Can göklere çıkarılan bir isimdir..Sibel Can gibi gayet sıradan birisini böyle yüceltirseniz,bu kişinin yakınlarını da haliyle ''ünlü'' yapmış olursunuz..Sıradan bir şarkıcının eşi de,sonuçta entelektüel olmaz herhalde..
Hakan Ural'dan şikayetçi olan arkadaşlar,bu Hakan Ural'ı dinlemeye mecbursunuz..Çünkü Hakan Ural'ın ünlü olma nedeni olan Sibel Can'ı siz dinlediniz,siz kasetlerini aldınız,siz konserlerine gittiniz,siz bu kişi hakkında yapılan haberleri takip ettiniz..vb

Hem halk olarak sıradanlığı onaylıyorsunuz,hem de sıradan birisi karşınıza çıkıp iki cümle kurduğunda ''sen kimsin?'' diyorsunuz..!
Sıradan insanlara ''sanatçı'' gözüyle bakmayın ya da sıradan insanları ''siyasetçi'' yapmayın filan demek istiyorum ama sen sıradansın işte..Sorun sende,karşına çıkanlarda değil..!

Hakan Ural..Kim bu ya?
Şahan Gökbakar..Sen kimsin?
Aleyna Tilki..Bu nereden çıktı?

Tamam da,sen kimsin?o_O

Dipnot:Ben Sibel Can'ı dinlemedim filan demeyin de..Toplum denilen şey,senden ya da benden ibaret değil..82 milyondan bahsediyoruz..!

bize laf atmaya başladılarsa doğru yoldayız demektir umarım ömrümüz istanbulda daha çok bisiklet yolu görmeye yeter de o gün bu dediklerine pişman olurlar.

Sakin olun biraz ya bence alttan alttan birilerine laf sokmuş mimiklerden belli değilmi

Herkese ve her şeye dil uzatmak.

230003 dosyayı görüntüle
Annem zamanında TV8'de Hakan Ural ile bir kadının sunduğu Seda'ydı galiba, programa bakıyordu. Adam sürekli dudaklarını yalıyor. Başlık açılınca ilk aklıma gelen şeylerden bir tanesi dire o oldu. "Son dudak yalayıcı" yanlış anlaşılmasın kendi dudağını :D (umarım kick -ban almam) Hatta başka programlarda da konuşulmuş, hakan bey o kadın ile tartışıp uğraşmış baya en son programdan çıkartmış. Malum ülkede sabah programı cinayet çözme-doktorluk yapma-kim nerede nasıl yaşamış ne yapmış olunca böyle oluyor.

Tüm dünya sağlığın önemini bu küresel salgında anladı. Herkes bir gün bisikletle ya öyle ya böyle tanışacaktır. Her yerde bisiklet yolları olacaktır. Bu ve bunun gibi hıyarlar da sağlıklarını kaybedecekler ve yok olup gidecekler.

Bu şahıs da instagramdaki gönderilerini yorum yapmayı kapatmış. Delikanlı gibi yorumları açsın, ne söylediyse karşılığında gelecek her türlü tepkiye razı olsun öyle laf atıp kaçmakla erkek olunmaz.

Bu adamı..? gereğinden çok konuştuk, reklam ettik gibi geliyor. Konu başlığı sürekli güncel. Bırakalım kendi haline, arizona kertenkeleleri yalnız yaşar... :koptum:

Bir de Bağdat Caddesi’ne yapılan bisiklet yolunu görseydik. Belki de yolu daralttığı için böyle bişey söylemiştir. Zaten Türkiye’de yollar en başından bisiklet düşünülerek yapılmadığı için sonradan yapılanlar çok zorlama duruyor.
18 yıldır söz konusu bisiklet yolunun olduğu yere 200 mt uzakta yaşıyorum orada bisiklet yolundan evvel de börtü böcekten bile trafik tıkanırdı bir de o cadde bulunduğu bölgenin piyasa yapma mekanıdır haftasonu herkes arabasına atlar gelir park sorunu da olduğundan yol kenarına 2 sıra park yapılır, yol üstünde (park cebinde değil sağ şeritin üstünde) bol bol boş taksiler yolcu bekler, bir de bulunduğu bölgenin zenginlerinin takıldığı bir cadde olduğundan oraya gelen araçlar 2 metre genişliğinde 5.5 metre uzunluğunda devasa SUV tipi veya yine binek halk tipi otomobillere kıyasla daha büyük olan BMW 5, 7; Mercedes E, S serisi otomobil sayısı da hayli fazladır 1 metre genişliğinde olan bisiklet yolu bunların yanında hiç bir şey

Tepkimiz direkt bu adama değil. Korkumuz, bu tarz paylaşımlardaki cahilliğin, arsızlığın toplumda mutlaka bir kesimde karşılık bulacağını bildiğimiz için.

Umarım, bu adamı izleyip "Adam haklı laa" diyeceklerle hiçbirimizin yolu kesişmesin.

Son düzenleme:
Tam bir gerizekaliymis. Demek jipi yola sigmiyor arkadasin yola parkedip alisverisini yapamiyor. Utanmaz ahlaksiz bir de sanirsin cadde arkadasin.
Hayir sanatci gormesek haklisin diyecegiz de Selcuk Uralin oglu olmaktan baska vasfi yok. Bir de Turk Sinemasinin yetistirdigi gelmis gecmis.... artik akliniza ne gelirse diyecegim yetisseydi adam olurdu.
Yetismemis ham daha bu ham. Yetisecegi de yok artik
Selçuk Ural'ın gayrıymeşru oğlu olarak düzeltmek isterim. Hatta Selçuk Ural evlatlıktan reddetti kendisini. Kaliteyi anlayın yani 😆

Tepkimiz direkt bu adama değil. Korkumuz, bu tarz paylaşımlardaki cahilliğin, arsızlığın toplumda mutlaka bir kesimde karşılık bulacağını bildiğimiz için.

Umarım, bu adamı izleyip "Adam haklı laa" diyeceklerle hiçbirimizin yolu kesişmesin.
Benim tepkim direkt olarak buna ve sonrasında bunun gibi olan herkese. Herif medya desteğiyle iğrenç fikirlerini kendi gibi olanlara yayıyor. Cehalet ve böylesi külhan tavırlar zaten moda, Herkeste bir Kurtlar Vadisi özentiliği mevcut, aha bi' de bunun gibi bir hıyardan da desteği alınca al başına belayı. Trafikte bunlardan yüz binlerce var.

Geri